Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Döntő fontosságú meccs a rajton

Szerdán 18 órakor magyar részről a kupagyőztes Uniqa-Euroleasing Sopronnak a francia Arras elleni hazai összecsapásával kezdődik a 2012/13-as Euroliga-sorozat (tv: Digisport1 – élő).
A fent említett két együttesen kívül az olasz Famila Schio, a török Fenerbahce, a szlovák Good Angels Kosice – Krivacsevics Tijanával és Quigley Alexandriával a soraiban –, a román Targoviste és az orosz Orenburg alkotja a B jelű „hetes fogatot".

A soproni együttes szakvezetője, Székely Norbert kifejtette: csapata célja „túlélni" a csoportkört, bejutni a sorozat rájátszásába. Ez az utóbbi években volt, hogy összejött, és előfordult – mint legutóbb –, hogy nem. A szakember úgy érzi, nem lehet kijelenteni, hogy csapatának egyértelműen helye van a legjobb 16 között, de odaérhet.

A B csoport erőviszonyait előzetesen így látja Székely: „Úgy gondolom, két csapat, a Fenerbahce és az Orenburg kiemelkedik a csoportból, lépéselőnybe kerülhet a többi öt közül, amely otthonában »elkapja« valamelyiket. A Kassa is nagyon erős, de a két előbb említett együttes erejét azért nem éri el, s szerintem egyértelműen esélyes a továbbjutásra. A román Targovistét nem igazán tudom hová tenni. Tizenöt fős a kerete, hét-nyolc légióssal és több román válogatott játékossal. Egyéni képességek tekintetében biztos jók, kérdés, csapatként hogyan működnek. Reálisan nézve a kassaiak, a román bajnok és a nyitányon hozzánk látogató Arras ellen kell megszereznünk a továbbjutáshoz szükséges győzelmeket, éppen ezért kulcsfontosságú a mai mérkőzés megnyerése. Persze a Fener és az Orenburg elleni hazai meccseinken próbálunk lépéselőnyt szerezni előbb említett riválisainkkal szemben, ám az ő legyőzésük itthon is a bravúr kategóriájába tartozna."

Ami a nyitányon a soproni csapathoz látogató francia Arrast illeti, Székely Norbert egy mérkőzés felvételét látta a gall bajnokságban jelenleg 1 győzelem mellett 4 vereséggel a 11. helyen szerénykedő együttesről, amely legutóbb simán, 70–48-ra kapott ki Montpellier-ben.

A soproni edző így vélekedik az első ellenfélről: „Nyugodtabb lennék, ha több információnk lenne az Arrasról. Annyi kiderült, hogy a francia női kosárlabda stílusjegyeit viseli magán ellenfelünk. Kemény, agresszív védekezésből próbálnak gyors, indításos akciókat vezetni, ugyanakkor felállt védelem ellen elég sablonosan játszanak. Azt gondolom, kreatív játékkal le lehet, sőt, ha szeretnénk elérni célunkat, akkor le is kell győzni őket."
Saját csapatával kapcsolatban a Sopron pillanatnyi formája alapján a következő megállapítást tette a szakvezető: „Hullámzó a teljesítményünk, egyszer úgy érzem, fejlődünk, másszor pedig úgy, hogy egy helyben toporgunk. Remélem, az Arras ellen szebbik arcunkat mutatjuk. Próbálunk versenyben maradni az európai elittel. Jelentősen átalakult csapatunknak úgy gondolom, van egy olyan erős váza, amelyre és a kiegészítő embereinkre építve, beverekedheti magát az Euroliga rájátszásába."
A klub honlapján Fegyverneky Zsófia is nyilatkozott az Euroligáról. A soproniak csapatkapitánya így látja az esélyeket: „Tavaly nagyon csalódott voltam, hogy nem tudtunk továbbjutni a csoportunkból. Idén ezt el kell érnünk. A csoport erejét nézve ez megoldható lesz. Azt gondolom, az Arras együttesét itthon és náluk is le kell győznünk. A Sopron–Targoviste–Kassa–Schio négyes tekintetében körbeverésekre számítok, melyekből fontos, hogy jól jöjjünk ki. Hazai pályán hittel, önbizalommal felállva akár meglepetést is okozhatunk a két nagyágyú, a Fenerbahce és az Orenburg ellen. Számítunk szurkolóinkra is, akik kellő támaszt adhatnak nekünk ezekhez a feladatokhoz."Az Uniqa-Euroleasing Sopron csapata. Felső sor, balról: Török Zoltán ügyvezető, Jelena Milovanovic, Licskai Zsófia, Anita Tailane, Kellerné Seres Éva létesítményvezető, Krnjic Sara, Vágvölgyi Petra, Doncsecs Kitti, Székely Norbert vezetőedző. Alsó sor: Zavecz Hanna, Szabó Fanni, Pál Szandra, Shenise Johnson, Fegyverneky Zsófia, Böröndy Vivien, Weninger Virág, Zsovár Orsolya, Kuttor Enikő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világbajnok veterán

Nagyszerűen szerepelt a győri Baumann Imre a közelmúltban Budaörsön rendezett… Tovább olvasom