Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Döntetlent játszott az ETO Szombathelyen

Izgalmas mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a Győri ETO FC a Haladás otthonában.

Fordulatos mérkőzésen 2:2-es döntetlent jászott a Győri ETO FC együttese Szombathelyen.

Haladás – Győri ETO FC 2-2 (1-
1)
Szombathely, 3500 néző. Vezette: Solymosi (Berettyán, Takács G.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. - Fehér Z., Szakály A. (Iszlai, a szünetben) - Németh M. (Kalász, 61.), Nagy I G. (Gyurján, 81.), Halmosi – Radó. Vezetőedző: Artner Tamás.

ETO:
Kamenár – Wolfe, Lipták, Djordjevic, Dinjar (Stevanovic, 8.) – Kamber, Mevoungou, Kronaveter (Burgos, 66.) – Varga R. (Andric, 75.), Kink, Martínez. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző:
Radó (8. - tizenegyesből, 58.), illetve Martínez (33.), Kink (54.)

Kiállítás: Guzmics (53.), illetve Kamenár (5.)

Sárga lap: Guzmics (37., 53.), Halmosi (64.), Tóth P. (79.), Radó (84.), illetve Martínez (29.), Kamber (59.), Lipták (64.)

Artner Tamás: - Kicsit csalódott vagyok, mert az első félidőben ki kellett volna használni az emberelőnyt. Az utolsó tíz percben három nagy lehetőséget is kihagytunk. Második félidőben buta gólt kaptunk, utána szerencsére sikerült egyenlíteni. Ilyen jó mérkőzést már régen játszottunk az ETO ellen.

Pintér Attila: - Nagy erőket mozgósítottunk az emberhátrány után. Sikerült megfordítanunk a mérkőzést, de egyéni hibák után egyenlített a Haladás. Egy-két ítéletre kíváncsi leszek, remélem egyszer már nekünk is megadják a lehetőséget, hogy emberelőnyben játszunk. 2:1-es vezetésnél viszont nem lehet ilyen könnyen eladni a labdát. Az akarattal nem volt gond, mindent megtettek a játékosok, de ismétlem, ilyen hibákat nem követkhetünk el.

Ahogy az várható volt, a két új szerzeményt, Lázokot és Burgost végül a cserék közé jelölte Pintér Attila, az ETO vezetőedzője, így Kink és Kronaveter került a kezdőcsapatba.

Nem kezdték jól a mérkőzést a győriek, a találkozó 5. percében Halmosi futott el a bal oldalon Wolfe mellett, majd középre adott az érkező Radónak. A támadó átvette a labdát, majd a kifutó Kamenár egy ütemmel késve érkezett és elsodorta Radó lábát. A játékvezető büntetőt ítélt és kiállította az ETO kapusát.

Kényszerűségből cserélnie kellett Pintér Attilának, ezért Dinjar helyére Stevanovic érkezett a kapuba. A szerb hálóőr sem tudott segíteni, Radó magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. (1:0)

A találkozó első negyedórájában a hazaiak irányítottak, de utána az emberhátrányban játszó ETO játéka feljavult és meddő mezőnyfölényben játszottak. A győriek többet birtokolták a labdát, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

Az első igazán nagy lehetőségét viszont kihasználta Pintér Attila együttese, Kink ragyogóan ívelt Martínez felé, aki 5 méterről fejelt az üres kapuba. (1:1)

Az első félidő végén meleg pillanatokat éltek át a győriek. Számos lehetőséget dolgozott ki a Haladás, de főként Stevanovic bravúrjainak köszönhetően nem sikerült újabb gólt szerezniük, így 1:1-es döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően nagy iramban kezdtek a csapatok, majd a találkozó 53. percében Guzmics kezezése miatt büntetőhöz jutott az ETO. A Haladás játékosa sárga lapot kapott és korábban is begyűjtött már egyet, így a kiállítás sorsára jutott. A labda mögé Kink állt, aki a kapu jobb oldalába lőtt. (1:2)

Nem egészen négy percig vezetett csak az ETO, hiszen Halmosi passza után Radó második góljával egyenlíteni tudott a Haladás. (2:2)

Az utolsó húsz perc is izgalmasan telt, mindkét együttes igyekezett megszerezni a győztes találatot, végül igazságosnak mondható döntetlent játszottak a csapatok az OTP Bank Liga 2. fordulóban.  


Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető!

88.p. Gyurján lőtt 20 méterről bal lábbal kevéssel a jobb felső mellé.

84.p. Radó kapott sárga lapot reklamálásért.

82.p. Kalász 20 méterről leadott lapos lövése a jobb oldali kapufát találta el.

81.p. Nagy I G. helyére Gyurján érkezett a pályára.

79.p. Tóth P. kapott sárga lapot Kink visszahúzásáért.

76.p. Az elmúlt percekben mezőnyben győrték egymást a csapatok. Az izramra nem lehet panasz, de újabb helyzetet nem láttunk.

75.p. Varga Rolandot Andric váltotta a győrieknél.

69.p. Kamber kapott sárga lapot, Radóval szemben szabálytalankodott.

67.p. Nagy I G. beadásából Halmosi fejelt, de nem okozott gondot Stevanovicnak.

66.p. Kronaveter helyére a frissen igazolt Burgos lépett pályára.

64.p. Lipták és Halmosi is sárga lapot kapott.

58.p. Egyenlített a Haladás! Halmasi indította a védők közé befutó Radót, aki egy csellel megetette Djordjevicet, majd 7 méterről Stevanovic lábai között lőtt laposan a kapuba.

53.p. Vezet az ETO! Gyors győri ellentámadás végén Kink adott középre balról, amelybe Guzmics ért bele. A játékvezető kezezést látott, ezért bünetőt ítélt az ETO-nak. A Haladás védője megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A labda mögé Kink állt, aki ballal lőtt a kapu jobb oldalába. A lövésbe még bele ért Rózsa, de hárítani nem tudott.

52.p. Iszlai lőtt 20 méterről bal lábbal kevéssel a kapu jobb oldala mellé.

46.p. Elkezdődött a második félidő!

Szünetben cserélt Artner Tamás, a hazaiak mestere. Szakály A. helyére Iszlai érkezett a pályára.

Vége az első játékrésznek!

45+4.p. Schimmer óriási indításából Radó tört kapura Lipták szorításában, majd a tizenhatos vonalánál kapura emelt, de Stevanovic hozzá tudott érni a labdához. A játékszert viszont ismét a támadó szerezte meg és egy cselt követően bal lábbal lőtt kapura, ám a szerb hálóőr hatalmas bravúrral ezúttal is hárított.

45.p. Négy perc hosszabbítást jelzett a hátékvezető!

44.p. Ismét egy gyors hazai támadás után sokáig kavarodott a labda a győri kapu előtt, végül Halmosi passza után Radó lőtt kisodródva, ám Stevanovic most is védett.

42.p. Gyors hazai ellentámadás után Radó vezélyeztett, de Stevanovic hárított.

37.p. Guzmics kapott sárga lapot Varga felrúgásáért. Ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást Kronaveter, de csúnyán a sorfalba lőtt.

33.p. Egyenlített az ETO! Kink cselezett a tizenhatoson belül, majd önzetlenül középre ívelt Martínez felé, aki 6 méterről fejelt az üres kapuba. 1-1

32.p. Varga bal oldali szabadrúgásból nem a társakhoz ívelt, hanem váratlanul kapura tekerte a labdát. Rózsa bravúrral szögletre ütötte a labdát.

31.p. Németh jobb oldali beadása után Halmosi fejelt az ötösről a kapu jobb oldala felé, de Stavanovic jó helyen állt és könnyedén fogta a labdát.

29.p. Martínez kapott sárga lapot Németh visszahúzásáért.

26.p. Frissítő szünetet rendelt el a játékvezető.

24.p. Kamber háromszor is hatalmas bedobással próbálta meg megtalálni a győri társakat a Haladás kapuja előtt, de a védők rendre tisztázni tudtak.

20.p. Az elmúlt percekben már jobban játszott az ETO, de két szögleten kívül nem jelentett veszélyt a hazaiak kapujára.

14.p. Radó cselezte ki Liptákot tizenhatoson belül, majd kapura tört, de Wolfe az utolsó pillanatban hátulról szerelt.

8.p. Hosszú percek teltek el, végül Dinjar helyére Stevanovic érkezett a kapuba. A labda mögé Radó állt, aki magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. 1-0

5.p. Halmosi futott el Wolfe mellett a bal oldalon, majd középre adott az érkező Radó felé. A hazai támadó átvette a labdát, majd a kifutó Kamenár lábbal elsodorta a lábát, amiért a játékvezető büntetőt ítélt és kiállította a kapust. 

1.p. A hazaiak kezdték a találkozót!

Haladás – Győri ETO FC

Vezeti: Solymosi (Berettyán, Takács G.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. - Fehér Z., Szakály A. - Németh M., Nagy I G., Halmosi – Radó. Vezetőedző: Artner Tamás.
Csere: Mursits, Gyurján, Jagodics, Kulcsár, Kalász, Andorka, Iszlai.

ETO: Kamenár – Wolfe, Lipták, Djordjevic, Dinjar – Kamber, Mevoungou, Kronaveter – Varga R., Kink, Martínez. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Stevanovic, Lang, Lázok, Andric, Svec, Nicorec, Burgos.

   
A századik NB I-es mérkőzést rendezik meg ma Szombathelyen az ETO és a Haladás között. A mérleg győri szempontból jóval kedvezőbb és az ETO szurkolói remélik, hogy a statisztika este még tovább javul.

A nyugat-dunántúli rangadó esélyese ugyanis a bajnoki címvédő Győri ETO, de hazai pályán a vasi zöld-fehérek is minden csapatra veszélyesek és nyilván a három pont reményében fogadják a győrieket. Ezt támasztja alá az ETO vezetőedzőjének nyilatkozata is.

Pintér Attila: „Egy nagyon egységes együtteshez látogatunk. A Haladás az előző évben is megmutatta, hogy egy jó csapatról van szó, amely képes remek teljesítményre. Győzni megyünk Szombathelyre és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében."

Az ETO-ban sérülés miatt hiányzik Dudás, Takács, Pátkai és Koltai, eltiltását tölti: Strestík és a Diósgyőr ellen kiállított Völgyi.

Vártahó kezdőcsapatok:

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Fehér Z., Szakály A. - Gyurján, Nagy I G., Halmosi – Radó. Vezetőedző: Artner Tamás.

ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Djordjevic, Dinjar – Kamber, Mevoungou – Nicorec, Varga R., Martínez – Lázok. Vezetőedző: Pintér Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A csapat a pénteki helyosztón 10-8-ra legyőzte az orosz együttest a barcelonai vizes… Tovább olvasom