Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Döntetlennel mutatkozott be Miriuta: ETO - Paks 2-2

Gól nélküli első félidőt követően a győriek kétszer is megszerezték a vezetést, de mindkétszer sikerült egyenlíteniük a vendégeknek.
Kétszer is vezetett az ETO, de mindkétszer sikerült egyenlítenie a Paksnak, így döntetlennel mutatkozott be a győriek kispadján Miriuta Vasile.

Győri ETO FC - MVM Paks 2-2 (0-0)

ETO Park, 1300 néző. Vezette: Kassai (Tóth II., Becséri)

Győri ETO FC - MVM Paks 2-2 (0-0)

ETO Park, 1300 néző. Vezette: Kassai (Tóth II., Becséri)

ETO: Kocic - Svec, Lipták, Kamber, Sváb - Windecker, Pátkai (Trajkovic, 82.) - Rudolf - Martínez (Andric, 28.), Kvilitaia (Wolfe, 68.), Koltai. Vezetőedző: Miriuta Vasile.

Paks: Molnár - Kulcsár, Kovács G., Gévay, Báló - Könyves (Hahn, 70.), Kecskés, Tamási, Bertus (Kesztyűs, 78.), Bartha - Kiss T. (Simon, 70.) Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Kvilitaia (63.), Lipták (75), illetve Simon (72.), Bartha (92.)

Sárga lap: Kvilitaia (16.), Trajkovic (90.), illetve Kovács G. (92.)

Edzői értékelések:

Miriuta Vasile: - A játékosok akartak, sokat futottak és küzdöttek, de ilyen gólokat nem kaphatunk. A Paks is végig küzdött, de ezen az estén mi veszettünk el pontokat. Sajnálom a játékosokat, de ez benne van a labdarúgásban. Három nap alatt nem lehet csodát tenni, de tavasszal tavasszal már jók leszünk. Télen lesznek változások a keretben, többen fognak távozni és természetesen jönnek új játékosok is.

Csertői Aurél: - A meccs képe alapján igazságosnak tartom a döntetlent. Önmagunkhoz képest nem játszottunk jól, szerencsére az ETO sem. Elkerülhető gólokat kaptunk, kapushibának is köszönhetően sikerült egyenlítenünk. Győzni jöttünk Győrben, de ezúttal döntetlen értünk el.A találkozó előtt a hangosbemondóba köszöntötték az újdonsült vezetőedzőt, Miriuta Vasilét, de a győri szurkolók is az "Isten hozott itthon Laci!" drapériával függesztettek ki az egykoron Győrött is játszó mesternek. A zord időjárásnak is köszönhetően az idei szezonban talán a legkevesebben látogattak ki a Paks ellen.

Támadó szelleműen lépett pályára a hazai együttes, már a találkozó elején igyekezett nyomás alá helyezni a vendégeket. A találkozó első felében többet birtokolták a labdát a győriek, a Paks beszorult a saját térfelére, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

A folytatásban már feljavult a paksiak játéka is, ám továbbra is főként a győriek játékban volt meg a gólszerzési lehetőség. Miriuta Vasile viszont elégedetlen volt a jobb oldali játékkal, már a találkozó 28. percében kihasználta cserelehetőségét, Martínezt Andric váltotta.

Két perccel később büntetőt kellett volna kapnia az ETO-nak. Rudolf távoli lövése elakadt Kovács kezében a tizenhatoson belül, de Kassai játékvezető sípja néma maradt.

Az első félidő utolsó periódusában még Koltai, Andric és Rudolf is próbálkozott lövéssel, de kapuba nem sikerült találniuk, így gól nélküli állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően kiegyenlített játék zajlott, mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de a kapusok rendre hárították a lövéseket. A találkozó 63. percében a győri közönség nagy örömére sikerült megszereznie a vezetést az ETO-nak. Sváb bal oldali beadása Kovács testéről Kvilitaia elé pattant, aki 5 méterről jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtt. (1-0)

Öt perccel később cserére szánta el magát Miriuta Vasile. A gólszerző támadó helyére pályára lépett a középpályára Wolfe, akivel próbálta stabilizálni a védekezést. Gyorsan reagált Csertői Aurél is, három perccel később Hahn és Simon érkezett a támadósorba, majd előbbi beadása után utóbbi 3 méterről fejelt a kapuba, így azonnal egyenlített a Paks. (1-1)

A második félidő derekán alaposan felpörögtek az események, hiszen három perccel később Lipták góljával ismét a győrieknél volt az előny. Rudolf jobb oldali beadása után a védő 4 méterről fejelt, de Molnár bravúrral hárított, a kipattanó labda viszont ismét a hazai játékos elé került, aki 2 méterről a léc alá bombázott. (2-1)

Az utolsó negyedórában a paksiak játszottak mezőnyfölényben, a győriek helyenként beszorultak a saját térfelükre. Nem sikerült a végét kihúzniuk, a hosszabbításban Bartha távoli lövését elnézte Kocic, ezúttal is egyenlített a Paks. (2-2)

Csak néhány perc kellett volna Miriuta Vasilének, hogy győzelemmel mutatkozzon be a győriek kispadján, végül csak egy ponttal lett gazdagabb az ETO.
   
Vége a találkozónak!

94.p. Rudolf bal oldali beadása után Kamber pörgetett a kapuba, de lesállás miatt kifelé ítélt szabadrúgást Kassai.

93.p. Trajkovic kapott sárga lapot, nem engedte elvégezni a szabadrúgást. 

92.p. Ismét egyenlített a Paks! Jobb oldali támadást követően Bartha lőtt 16 méterről, Kocic későn vetődött, így a labda a hálóban kötött ki. 2-2

90.p. Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
   
89.p. Koltai ugratta ki remek ütemben Rudolfot, aki nagy helyzetben 10 méterről jobb lábbal kapu mellé lőtt.
   
88.p. Rudolf jobb oldali szöglete után a berobbanó Wolfe 5 méterről a kapu bal oldala mellé fejelt.
   
85.p. Könyves távoli lapos lövése a kapu jobb alsó sarka felé tartott, Kocic bravúrral szögletre mentett. Pontrúgás után tisztáztak a hazai védők.
   
82.p. Pátkait Trajkovic váltotta a győrieknél.
   
75.p. Ismét vezet az ETO! Rudolf jobb oldali beadása után Lipták fejelt 4 méterről, Molnár bravúrral hárított, de a kipattanóra a győri védő csapott le, aki 2 méterről a léc alá bombázott. 2-1

72.p. Egyenlített a Paks! Hahn jobb oldali beadása után az egy perccel korábban pályára lépő Simon fejelt 3 méterről a kapuba. 1-1

71.p. Kettős csere a vendégeknél. Könyves helyett Hahn lépett pályára, míg Kiss Tamást Simon váltotta.

68.p. A gólszerzőt Wolfe váltotta a győrieknél.
   
63.p. Góóóól! Sváb bal oldali beadása után Kovács testéről Kvilitaia elé pattant a labda, aki 5 méterről jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtt.
       
60.p. Könyves távoli nagy erejű lapos lövését a kapu bal alsó sarkából szedte ki Kocic.

57.p. Andric 20 méterről lőtt laposan bal lábbal, Molnár vetődve hárított. 

56.p. Windecker távoli jobb lábas lövése méterekkel kerülte el a kapu jobb oldalát.

55.p. Tíz perc elteltével nem jegyezhettünk fel komolyabb lehetőséget, mezőnyben gyűrik egymást a csapatok.

Elkezdődött a második játékrész.
   
Vége az első félidőnek.

45.p. Koltai és Rudolf bal oldali összjátékát követően utóbbi lábáról a z oldalhálóba pattant a labda.

44.p. Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
   
37.p. Anrdic erőtlen bal lábas lapos lövését fogta Molnár.
   
34.p. Levágódó labdát Koltai kapásból lőtte el, a lapos próbálkozást magabiztosan fogta Molnár.
   
33.p. Rudolf jobb oldali szabadrúgását Lipták csúsztatta meg kevéssel a jobb oldali kapufa mellé.

30.p. Rudolf távoli lövése Kovács kezén pattant meg a tizenhatoson belül, de Kassai játékvezető nem ítélt büntetőt.
   
28.p. Miriuta Vasile elégedetlen volt Martínez játékával, Andric érkezett helyette.
   
23.p. Előrevágott labdát Martínez mellel tette le Kvilitaia elé, aki szabadon lőhetett volna, de inkább át akarta venni a labdát, Molnár és Kovács együttes erővel szerelni tudta az utolsó pillanatban.
   
16.p. Kvilitaia kapott sárga lapot. Levegőben felugorva lekönyökölte Kovácsot.
   
13.p. Báló 20 méteres, bal lábas lövését vetődve hárította Kocic, a labdára Kiss T. csapott le, de lesállás miatt kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető.
       
10.p. Sokkal többet van a győrieknél a labda, de komolyabb helyzetet egyelőre nem sikerült kidolgozniuk.
           
2.p. Martnínez futott el a jobb oldalon, de beadását Kovács G. blokkolta. Szöglet után tisztáztak a vendégek.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

ETO: Kocic - Svec, Lipták, Kamber, Sváb - Pátkai, Koltai, Windecker - Martínez, Kvilitaia, Rudolf. Vezetőedző: Miriuta Vasila.

Csere: Kamenár (k), Stieber, Völgyi, Wolfe, Andric, Trajkovic, Stanisic.

Paks: Molnár - Kulcsár, Kovács G., Gévay, Báló - Könyves, Kecskés, Tamási, Bertus, Bartha - Kiss T. Vezetőedző: Csertői Aurél.


Csere: Csernyászki, Hahn, Bor, Kesztyűs, Vági, Szekszárdi, Simon. 

Előzetes

A listavezető Videoton FC biztosan az élen tölti a téli szünetet, amennyiben legalább egy pontot szerez a hétvégén, az OTP Bank Liga 16., első tavaszi fordulójában.

Erre minden esélyük megvan a székesfehérváriaknak, ugyanis a Pápához látogatnak, amely legutóbbi három bajnoki találkozóján mindössze egyetlen pontot gyűjtött. A bakonyi csapat még nem győzött az élvonalban az új vezetőedző, Lengyel Ferenc érkezése óta.

A papírforma szerint az éllovast ötpontos hátránnyal üldöző MTK Budapestre is könnyűnek ígérkező találkozó vár, ugyanis azt a Pécset fogadja, amely legutóbbi hat bajnoki találkozóján kikapott, s így visszacsúszott a 15. helyre.

Vasárnap keleti rangadót rendeznek, a címvédő Debrecen és az újonc Nyíregyháza a hajdúsági városban csap össze egymással.

Ezenkívül még egy fordulót bonyolítanak le idén az NB I-ben, azt követően tavasszal folytatódik a küzdelem.OTP Bank Liga
Péntek: Dunaújváros Pase–Budapest Honvéd, 19.00, v.: Iványi.
szombat: Újpest FC–Szombathelyi Haladás, 14.00, v.: Fábián. MTK Budapest–PMFC-Matias, 16.00, v.: Pintér. Lombard Pápa–Videoton FC, 16.00, v.: Andó-Szabó. Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK, 18.00, v.: Solymosi. Ferencváros–Kecskeméti TE, 20.00, v.: Erdős.
Vasárnap: DVSC-TEVA–Nyíregyháza Spartacus, 16.30, v.: Vad II. Győri ETO FC–MVM-Paks, 18.30, v.: Kassai.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős vereséggel búcsúzott az Orosháza

A várakozásnak megfelelően búcsúzott az EHF Kupától az Orosháza férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom