Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Döntetlen Debrecenben: DVSC - ETO 2:2

A sokáig emberhátrányban játszó Győri ETO FC együttese bravúros döntetlent játszott a listavezető Debrecen otthonában.
Színvonalas első félidőt követően 2:1-re vezetett a táblázat 2. helyén álló Győri ETO FC együttese, végül döntetlent játszott a listavezető Debrecen otthonában.

Debrecen – Győri ETO FC 2:2 (1:2)
Debrecen, 8500 néző. Vezette: Kassai (Erős, Ring)

DVSC: Novakovic (k) – Lázár, Máté, Morozov, Korhut – Mihelic (Dombi, 79.), Zsidai, Vadnai (Bódi, 61.), Szakály – Kulcsár (Tisza, 62.), Volas. Vezetőedző: Kondás Elemér.

ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Pátkai, Kalmár (Mevoungou, a szünetben), Kamber – Strestík (Andric, a szünetben), Rudolf (Kronaveter, 69.), Varga R. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Lázár (22.), Mihelic (60.), illetve Pátkai (11.), Strestík (25.)

Sárga lap: Zsidai (8.), Mihelic (18.), Máté (49.), illetve Dinjar (19.), Pátkai (30., 38.), Andric (59.)

Edzői nyilatkozatok

Kondás Elemér: - Nagy iramú, színvonalas mérkőzést játszottunk. Éreztem a csapatban az erőt, nekünk kellett volna kettővel vezetni, de adtunk két gólpasszt a Győrnek. Egy gól kellett volna még az igazi boldogsághoz. 

Horváth Ferenc: - Utólag elégedettnek kéne lennem, mert majdnem egy órát emberhátrányban játszottunk. Kíváncsi lettem volna tizenegy a tizenegy ellen milyen eredményt értünk volna el.  Rúgtunk két akció gólt, a Debrecen pontrúgásból volt eredményes, de ez cseppet sem vesz le az érdemükből. Vannak olyan játékosaink, akik tíz emberrel is hősiesen küzdöttek, erre lehet építeni a jövőben.


Finoman fogalmazva sem puhatolózva kezdtek a csapatok. A hazaiaknál kétszer hibáztak nagy helyzetben, illetve távolról is próbálkoztak bevenni Kamenár kapuját, míg a győriek Varga és Rudolf lövésével veszélyeztetett, de nekik sem sikerült gólt szerezni.

A találkozó 11. percében viszont már az előnyt is sikerült megszereznie Horváth Ferenc csapatának. Rudolf bal oldalról passzolt Kalmárhoz, aki erőszakosan betört a tizenhatoson belülre és középre lőtt Pátkai felé, aki 3 méterről magabiztosan lőtt az üres kapuba. 0-1

A folytatásban kiegyenlített játék zajlott, az iramból egyik együttes sem visszább. A mérkőzés 22. percében a pálya bal oldalán Lipták szerelte szabályosan Szakályt, de Kassai játékvezető lefújta szerelést. Az elvégzett szabadrúgás után Lázár 8 méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába. 1-1

Három perccel később ismét fordulat következett be a találkozón. Dinjar bal oldali beadása után Korhot rosszul találta el a labdát, amelyre Strestík csapott le és 10 méterről bal lábbal lőtt a kapu jobb oldalába. 1-2

Győri vezetést követően átvette a kezdeményezést a hazai együttes, de Horváth Ferenc együttese remekül védekezett és sok futással próbálta megakadályozni a hazai rohamokat. A találkozó 38. percében viszont rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a zöld-fehérek. Zsidaival szemben szabálytalankodott Pátkai, amely után megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

Jó iramú, sok helyzetet hozó közönségszórakoztató első félidő után, végül 2:1-es győri előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.


A szünetben kettőt cserélt Horváth Ferenc, az ETO vezetőedzője. A középpályát megerősítve pályára lépett Kalmár helyére Mevoungoul, valamint a gyors ellentámadásokban bízva Strestíket Andric váltotta a jobb oldalon.

Szünetet követően az emberelőnyben játszó Debrecen játszott mezőnyfölényben, de tizenöt perc elteltével komolyabb helyzet nem sikerült kidolgozniuk, sőt a győriek veszélyeztettek inkább Kamber fejesével.

A találkozó 59. percében Andric szabálytalankodott a kaputól 18 méterre Korhuttal szemben, amiért a játékvezető szabálytalanságot fújt és sárga lapot adott. A labda mögé Mihelic állt, aki jobb lábbal a sorfal mellett a kapu jobb oldalába lőtt. Kamenár még bele ért a labdába, de hárítani nem tudott. 2-2


Az utolsó fél órában hiába birtokoltak többet a labdát a DVSC, a zöld-fehérek beszorultak a saját térfelükre és főként a gyors kontrákban bíztak. A mezőnyfölény ellenére a hazaiak támadásait remekül megszűrték a győri középpályások és komolyabb ziccert továbbra sem dolgoztak ki.

Küzdelmes, szórakoztató mérkőzésen a tíz emberrel hősiesen küzdő Győri ETO FC együttese megérdemelt döntetlent játszott a listavezető Debrecen otthonában. 


Online közvetítés


Vége a mérkőzésnek!

90.p. Tisza távoli nagy erejű középre tartó lövését magabiztosan fogta Kamenár.

89.p. Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

79.p. Mihelic helyére Dombi érkezett a pályára.

78.p. Lázár cselezett jobb oldalon, majd középre passzolt Volas felé, lövését Lang blokkolta, majd a levágódó labdát Szakály tűzte rá, de ismét tisztáztak a győri védők.                                                                                                                
71.p. Szakály bal oldali beadása veszélyesen tartott a középen érkező Volas felé, Lipták estében szögletre mentett.

70.p. Varga remekül ugrott ki a bal oldalon, de a játékvezető tévesen lesállást ítélt.

69.p. Rudolf helyére Kronaveter érkezett a pályára.

68.p. Volas futtából lőtt 20 méterről bal lábbal kevéssel a bal oldali kapufa mellé.

67.p. Bódi távoli lövése a jobb alsó sarok felé tartott, Kamenár vetődve hárított.

61.p. Vadnait Bódi, Kulcsárt Tisza váltotta a hazaiaknál.

59.p. Andric kapott sárga lapot Kulcsár felrúgásáért. A kaputól 18 méterre megítélt szabadrúgást Mihelic jobb lábbal a kapu jobb oldalába csavarta. Kamenár még bele ért a labdába, de hárítani nem tudott. 2-2

56.p. Dinjar jobb oldali szöglete után a rövid sarkon álló Kamber kevéssel csúsztatott a kapu jobb oldala mellé. Újabb szögletet végezhettek el a zöld-fehérek, Varga csavarását Novakovic a léc alát halászta ki.

49.p. Máté kapott sárga lapot Rudolf feltartásáért. A megítélt szabadrúgás után a hazaiak kapuja előtt a nagy kavarodásban Kamber sarkazta kapura a labdát, Novakovic estében mentett.

46.p. Elkezdődött a második játékrész!

A szünetben kettőt is cserélt Horváth Ferenc, a győriek mestere. Kalmár helyére Mevoungou érkezett a pályára, míg Strestíket Andric váltota.

Vége az első félidőnek!

41.p. Korhut 18 méterről nagy erővel a bal oldali kapufát találta el.

38.p. Pátkai szabálytalankodott Zsidaival, amiért a játékvezető sárga lapot adott a győri játékosnak. Pátkainak ez volt a második, így a kiállítás sorsára jutott. A felívelt szabadrúgás után Volas közeli lövését óriási bravúrral hárította Kamenár.

37.p. Ígéretes szögből, a kaputól 20 méter távolságra elvégzett Rudolf szabadrúgása méterekkel kerülte el a kaput.

31.p. Volas lőtt volna 8 méterről, de Lang az utolsó pillanatban szögletre mentett. Pontrúgás után tisztáztak a védők.

30.p. Pátkai kapott sárga lapot Szakály felrúgásáért.

27.p. Kalmár ugratta ki a védők mögé befutó Vargát, aki nagy helyzetben inkább középre akart passzolni Strestíkhez, de túl rövidre sikerült az átadás és tisztázni tudtak a védők.

25.p. Góóóóóól! Dinjar bal oldalról lőtt középre Strestík felé, Korhut nem találta el jól a labdát, így Strestík csapott le rá és bal lábbal lőtt a kapu jobb oldalába. 1-2

22.p. Lipták a labdát rúgta el Szakály elől, de Kassai lefújta a szerelést. Zsidai bal oldali szabadrúgása után Lázár 7 méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába. 1-1

19.p. Dinjar is sárga lapot kapott, Zsidaival szemben szabálytalankodott.

18.p. Mihelic kapott sárga lapot reklamálásért.

11.p. Góóóóóól! Rudolf passzolt vissza a szögletzászló magasságában Kalmárhoz, aki erőszakosan betört a tizenhatoson belülre és remekül középre lőtt az érkező Pátkaihoz, aki 3 méterről lőtt az üres kapuba. 0-1

10.p. Mihelic távoli lapos lövését Kamenár vetődve fogta.

9.p. Dinjar szabadrúgása Szakály fejéről a hosszún álló Rudolf elé pattant, aki nagy helyzetben, de éles szögből a rövid sarkot célozta meg, Novakovic bravúrral hárított.

8.p. Zsidai kapott sárga lapot Pátkai letalpalásáért.

6.p. Vadnai 14 méterről, bal lábbal kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé.

4.p. Varga cselezett balról középre, majd 18 méterről jobb lábbal, laposan lőtt a kapu jobb alsó sarka felé, de Novakovic magabiztosan fogta a labdát.

1.p. Mihelic ugratta ki az egyesül kapura törő Volast, aki óriási helyzetben 12 méterről a bal oldali kapufa mellé lőtt.

1.p. 20 másodperc elteltével Volas távoli lapos lövését vetődve fogta Kamenár.

1.p. A győriek kezdték a találkozót!

Debrecen – Győri ETO FC
Játékvezető: Kassai (Erős, Ring)

DVSC: Novakovic (k) – Lázár, Máté, Morozov, Korhut – Mihelic, Zsidai, Vadnai, Szakály – Kulcsár, Volas. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Csere: Verpecz (k), Dombi, Brkovic, Bódi, Spitzmüller, Tisza, Seydi.

ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Pátkai, Kalmár, Kamber – Varga R., Rudolf, Strestík. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Pogacsics (k), Had, Kronaveter, Andric, Burgos, Dudás, Mevoungou.

Előzetes
   
A zöld-fehérek egy évtizede nem nyertek a cívisvárosban, ám a győri szurkolók reményei szerint minden rossz sorozat megszakad egyszer.

A Győri ETO csapata szombaton este 8 órakor Debrecenben lép pályára az OTP Bank Ligában: a második helyezett látogat a listavezetőhöz, a bajnoki cím védője az idei aranyérem legnagyobb várományosához. Közös a két csapatban, hogy tavasszal a DVSC és az ETO is nyerni tudott a másik nagy rivális, a Videoton otthonában, így kettejük hétvégi szuperrangadójának eredménye akár az idei érmek elosztását is befolyásolhatja.

Az összecsapás érdekessége, hogy az ETO tíz év után nyerhet újra a Nagyerdőben. Az eddigi utolsó sikert 2004. augusztus 14-én jegyezhettük fel, amikor a Sztevanovic – Regedei, Stark, Vincze G., Tóth P. – Horváth R., Jäkl – Vincze O., Sándor Gy. (Varga Z.) – Peric (Balás), Nicsenko (Pusztai) összeállítású ETO Stark, Vincze O. és Jäkl góljaival 3–1-re győzött a Loki ellen. A győrieknél jelenleg Szasa Sztevanovic, Vincze Ottó, Igor Nicsenko és Jäkl Antal tagja a szakmai, vezetői stábnak. Az ETO akkori edzője Reszeli Soós István volt.

Azóta csak döntetlenek és vereségek sorakoznak a győriek neve mellett. De volt olyan három év (2008/09, 2009/10, 2010/11), amikor nem kapott ki a csapat. A következő esztendőben egy nagy győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett Csertői Aurél csapata a DVSC-hez. A győrieket páratlan módon 800 drukker kísérte el az Alföldre, ilyenre még nem volt példa a klub történetében. A találkozó a hazaiaknak sikerült jobban, mert 2–0-ra győz- tek a rangadón.

A 2012/13-as idény nyitányán még nagyobb verést szenvedett el az ETO, mert a piros-fehérek 4–1-re győztek, de utána Pintér Attila vezetőedző együttese hatalmas menetelésbe kezdett, amelynek vége a harminc év után megszerzett bajnoki cím lett.

Az ETO legutóbbi fordulóban az MTK ellen biztató játékot mutatott és fölényes különbséggel győzött, így joggal reménykednek a csapat hívei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodszor is kikapott a németektől a Mocsai-csapat

A magyar férfi kézilabda-válogatott hétgólos vereséget szenvedett a német csapattól a Lingenben… Tovább olvasom