Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Döntetlen a megyei rangadón

Nem született gól a Matáv Sopron–Győri ETO labdarúgó-mérkőzésen. Ez főként a kitűnően védő soproni kapus, Farkas Balázs érdeme volt. A hazaiak egy büntetőt kérnek számon a játékvezetőn.
Illusztráció
Megosztoztak a csapatok a pontokon a Matáv Sopron–Győ ri ETO megyei rangadón a labdarúgó első osztályban. Nehéz talajú pályán nagy iramú, küzdelmes mérkőzést vívott a két csapat. A győrieknek adódtak nagyobb gólszerzési lehetőségeik, de egyedül Nicsenko több ziccerben hibázott. A hajrában a Matáv játékosai tizenegyest reklamáltak Horváth Róbert lerántásáért, ám Arany nem ítélt büntetőt.

Matáv Sopron–Győri ETO FC 0–0

Sopron, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 3000 néző. V.: Arany (Wenczel, Varga L.).
Matáv: Farkas 4,5 – Fehér 2,5, Szabados 2,5, Horváth R. 2,5 – Perger 2,5 (Orabinec, 65. p), Pintér 3, Somogyi 3, Javrujan 2 (Majoros 2,5, 46. p), Tóth I. 2,5 – Sira 3, Tóth M. 2. Edző: Komjáti András.

ETO: Sebők 3,5 – Böjte 3, Karabatic 3,5, Baranyai 3 (Kartelo, 65. p) – Peric 2,5, Németh N. 2,5, Szanyó 3,5, Jovanovic 2,5, Hucika 2 – Nicsenko 3 (Baumgartner, 83. p), Weitner 2,5 (Herczeg, 2,5, 59. p). Edző: Tamási Zsolt. Sárga lap: Jovanovic (1. p)., Szabados (23. p), Böjte (42. p), Somogyi (85. p). Szögletarány: 13:5 (2:2).

2. p: Somogyi szögletét Tóth I. fejelte kapura, Sebők parádés vetődéssel hárított.
7. p: Szanyó beadását Nicsenko 14 méterről lőtte kapura, Farkas bravúrral mentett.
10. p: Egy szögletet követően Nicsenko közeli perdítése centiméterekkel suhant el a jobb ka pufa mellett.
20. p: Érdekes, ritka jelenet játszódott le a találkozón: Farkas kapus úgy gondolta, hogy a 16-os környékéről hazai szabad rúgással folytatódik a játék, és flegmán kigurította a labdát, amelyet Nicsenko alig emelt a kapu fölé. Ha a győri csatár betalál a hálóba, akkor bizony a játékvezető gólt ítélt volna.
25. p: Jovanovics remek ütemben ugratta ki Nicsenkót, aki nagy helyzetben, 15 méterről a ki futó Farkast találta telibe.
27. p: Somogyi szabadrúgását Tóth M. 14 méterről fejelte kapura, ám Sebők hárított.
28. p: Peric nagy erejű lövését Farkas védte, majd a kipattanó labdát Weitner nagy helyzetből lőtte fölé.
36. p: Perger jobb oldali beadását Javrujan csúsztatta Tóth M. elé, aki közelről, nagy helyzetben a bal kapufa mellé lőtt.
67. p: Somogyi 24 méteres bombája kipattant Sebőkről, de a berobbanó csatárok elől a győri védők végül tisztáztak.
69. p: Szanyó a 16-oson belül kitűnően tálalt Németh N. elé, akinek 8 méteres lövését bravúrral hárította Farkas.
70. p: Tóth I. bal oldali beadására Tóth M. érkezett jó ütemben, ám lövését Sebők szépen védte.
76. p: Szanyó parádés sarkalással hozta helyzetbe Nicsenkót, aki a 16oson belül úgynevezett ajtó-ablak ziccerben lőtt nyolc méterről a kapu fölé.
9. p: Sira egy szép csellel hozta magát helyzetbe, ám 16 méteres lövése már nem bizoyult ilyen sikeresnek.
81. p: Herczeg viharzott el a balszélen, s már helyzetbe került, amikor Farkas az utolsó pillanatban nehéz helyzetben hárítani tudott.
84. p: Egy soproni szögletrúgást követően a 16-oson belül Karteko lerántotta Horváth Róbertet, ám a játékvezető sípja néma maradt.
90. p: Arany játékvezető le fújta a mérkőzést, amely mind a nézők, mind a játékosok között meglepetést okozott, hiszen a bíró a szabályokkal és a szokásokkal ellentétben egyetlen másodpercet sem hosszabbított.

A megyei rangadóra láthatóan mind a két csapat kellőképpen feltüzelte magát, így a vizes, csúszós pályán egymást követték az akciók, a helyzetek. Az első félidő első és utolsó tíz percében a Matáv volt aktívabb, a közte lévő huszonöt percben viszont az ETO uralta a játékteret s alakított ki ziccereket. Az első 45 percben a győri gárda könnyen eldönthette volna a találkozót, ám a kínálkozó lehetőségeit nem tudta értékesíteni. Fordulás után nagyobb lendülettel kezdtek a soproniak, ám mezőnyfölényüket csak a sorozatos szögletek jellemezték: a második félidőben tizenegy sarokrúgást végezhettek el a távközlésiek.
Miközben a Matáv birtokolta többet a labdát, az ETO kontratámadásai jelentettek igazi veszélyt a kapura, a legnagyobb lehetőséget Nicsenko, a rutinos csatár puskázta el, talán maga sem tudja, hogyan tudta elrontani Szanyó szenzációs átadását. Összességében egy jó iramú, küzdelmes, de nem túl színvonalas találkozón helyzetei alapján a győri zöld-fehérek álltak közelebb a győzelemhez, ám a rendkívül lelkesen harcoló hazaiak sem érdemtelenül jutottak az egy ponthoz. Annak ellenére, hogy gólt nem láthattak a szurkolók, egy érdekes találkozónak lehettek szemtanúi.

Komjáti András: – Nem nekünk állt ez a meccs, az eredetileg tervezetteket nem igazán tudtuk megvalósítani, a Győr kontrái veszélyesek voltak. Ellenfelünk közelebb állt a győzelemhez, egy nagyon jó kapusteljesítmény kellett a döntetlenhez, annak ellenére is, hogy a 84. percben egy határozottabb játékvezető bizonyára megítélte volna a nekünk járó büntetőt.

Tamási Zsolt: – Nehéz higgadtan értékelnem ezt a találkozót, bosszús vagyok, mert az történt a meccsen, amire számítottam, felkészültünk a Sopron masszív és határozott játékából, több százszázalékos helyzetet dolgozott ki csapatom, ám azokat kihagyták a játékosok, így vesztettünk két pontot.

Tarsoly Csaba, az ETO FC tulajdonosa: – Hajtós, küzdelmes meccs volt, úgy érzem, Sopronban hagytunk két pontot, hiszen ha Nicsenko a négy ziccere közül egyet is belő, már megnyertük volna a mérkőzést. A küzdelemhez, a küzdeni tudáshoz gratulálok mindkét csapatnak.

Csiszár Ákos, a Matáv eltiltás miatt nem szereplő labdarúgója: – Úgy érzem, az első félidőben az ETO-nak voltak nagyobb helyzetei, szünet után azonban feljavultunk és megítélésem szerint egy teljesen jogos büntetőtől fosztott meg bennünket a játékvezető.

Cserich Zsolt, a Matáv SC el nöke: – Küzdelmes, jó mérkőzésen a Győrnek voltak ugyan nagyobb helyzetei, de megítélésem szerint a játékvezető döntően befolyásolta kárunkra a találkozó kimenetelét.

Rákózi József, a soproni sport felügyelőség vezetője: – A két szomszédvár küzdelméből Farkas kapus került ki győztesen, jórészt neki köszönhető, hogy nem vitte el mind a három pontot az ETO Sopronból.

Németh Norbert: – A gólhelyzetek alapján megérdemeltük volna a győzelmet, gólokkal kellett volna nyernünk, ám a lehetőségeinket kihagytuk – sajnos egyet én is –, sajnálom az itt hagyott két pontot.

Nagy Tamás, az ETO sérült labdarúgója: – Küzdelmes mérkőzésen sajnos kihagytuk a ziccereket, és ezért meg kellett elégednünk egy ponttal.

Farkas Balázs: – Úgy érzem, kiegyenlített meccs volt, csak a mi játékosaink a helyzeteknél mellé- vagy fölélőttek, míg a győriek „kaput találtak". Néhány mérkőzés óta elkaptam a fonalat, magabiztos lettem, örülök, hogy a hazai közönség előtt is sikerült bizonyítanom.

Göbl Gábor, a Matáv menedzser: – A találkozó előtt bíztam benne, hogy a mi játékunk fog dominálni, ám a Győr szervezettebben játszott, több helyzetet alakított ki, közelebb állt a győzelemhez. A döntetlenben nagy szerepe volt Farkas kapus bravúrjainak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakkolimpia: a második helyen áll a férficsapat

A magyar férfi csapat 3.5-0.5-re győzött Szlovénia "A" együttese ellen, a női pedig 2-1-re… Tovább olvasom