Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Dobogóra ugrottak a zöld- fehérek

Felemás szereplést tudhatnak maguk mögött a hét végén megyebeli csapataink az első osztályú bajnokságokban. A labdarúgó Borsodi Ligában a Győri ETO papírforma-győzelmet aratott a sereghajtó Békéscsaba ellen, a siker értékét növeli, a zöld-fehérek ezzel a dobogó harmadik helyén állnak.
Győri ETO FC–Békéscsaba 5–2 (4–1)


Győr, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 1500 néző. V.: Erdős (Vámos, dr. Szabó P.).

ETO FC: Sebők 0 – Böjte 3, Karabatic 3, Baranyai 3 – Németh N. 3, Szanyó 4, Jovanovic 3 (Kartelo, 72. p), Hucika 3,5 (Regedei, 77. p) – Peric 3 (Baumgartner, 68. p), Nicsenko 3,5, Weitner 3. Edző: Tamási Zsolt.

Békéscsaba: Fekete – Lap sánszki (Miculescu, 52. p), Braga (Gavrilovics, 63. p), Gabala, Vincze – Szeverényi, Udvari, Szilveszter, Megyesi – Tóth Gy., Keresztúri (Ursz, 88. p). Edző: Garamvölgyi Lajos.

Gsz.: Szanyó (2), Hucika, Karabatic, Baumgartner, ill. Braga, Keresztúri.
Sárga lap: Gabala (60. p), Szeverényi (78. p).

Szögletarány: 5:4 (3:3).


A mérkőzés előtt az ETO FC Kft. tulajdonosa, Tarsoly Csaba köszöntötte a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Havasréti Bélát: a Nemzeti Sport győri tudósítója egy 80-as számú ETO-mezt kapott ajándékba.

5. p: Egy gyors vendégkontra után Keresztúri került helyzet be, de 15 méteres lövése erőt lenre sikeredett.
10. p: Szanyó 20 méteres sza badrúgásból csavart a kapu bal felső sarkába. 1–0.
15. p: Szanyó remekül ugrat ta ki Némethet, aki 14 méterről ellőtte a labdát a kifutó kapus mellett, ám az a kapufán csat tant.
16. p: Peric jobbról ívelt át a hosszú oldalra, az üresen ma radt Szanyó leadta a labdát, majd 8 méterről ballal a kapuba lőtt. 2–0.
28. p: Egy bal oldali szögletet követően Karabatic nem tudott felszabadítani, Braga pedig 10 méterről a bal sarokba lőtt. 2–1.
31. p: Szeverényi jobb oldali beadását a hosszú oldalon érke ző Megyesi 12 méterről fejelte fölé.
32. p: Egy győri beívelést kö vetően Gabala kézzel ütötte el a labdát Keresztúri elől, ám a já tékvezető nem észlelte az esetet.
36. p: Nicsenko keveredett a jobb oldalon az alapvonalig, visszagurítását a vendégvédők elvétették, s az érkező Hucika 14 méterről, jobbal a kapuba bombázott. 3–1.
41. p: Egy győri szöglet utáni kavarodást követően a kapusról kipattanó labdát Karabatic emelte közelről a hálóba. 4–1.
65. p: Peric jobb oldali be adását Nicsenko közelről a felső lécre lőtte, a kipattanó labdából Weitner ismételt, de Fekete láb bal mentett.
75. p: Egy jobb oldali be adásra Keresztúri érkezett jó ütemben és közelről a kapuba fejelt. 4–2.
85. p: Weitner szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, jól gurított vissza, s az érkező, telje sen üresen maradt Baumgartner 13 méterről a kapuba lőtt. 5–2.
90. p: Egy gyors, szemre is tetszetős győri akció után Rege dei 14 méteres lövését Fekete a felső lécre ütötte.

A bajnokság második szakaszának első mérkőzését nagy lendülettel kezdte a sereghajtó ellen az ETO. A hazai gárda Szanyó duplájának köszönhetően bő negyedóra után magabiztos előnyre tett szert. Ezután kissé visszavett az iramból a hazai együttes, amely megbosszulta magát, s a vendégek szépíteni tudtak. A fél idő hajrája aztán megint a zöld-fehéreké volt, így az első játékrész fölényes hazai vezetéssel zárult.

Fordulás után már jóval kevesebb említésre méltó eseményt lehetett feljegyezni, az ETO továbbra is nagy mezőnyfölényben játszott, de igazi helyzetet már kevesebbet tudott kialakítani. A második félidőben mindkét csapat egyszer talált be a kapuba, s bár a hazai gárda a kapufát is kétszer eltalálta, a találkozó első játékrészében kialakult különbség már nem változott. Az ETO a papírformának megfelelően biztosan nyert az élvonalból erősen „kilógó" vihar sarkiak ellen és a szombati, soproni megyei rangadót így dobogós helyről várhatja.

Tamási Zsolt: – Az öt gólunk mellett rúgtunk három kapufát, ráadásul több helyzetet is kidolgoztunk, s bár voltak kisebb rövidzárlataink, tetszetős játékkal végül is fölényesen nyertünk.

Garamvölgyi Lajos: – A csapat hétről hétre bizonyítja, hogy a táblázaton elfoglalt helye nem a véletlen műve. Ilyen teljesítménnyel nem szerezhetünk pontot az élvonalban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyot botlott Lisztes csapata

A Bundesliga tizedik játéknapján a Dortmund okozta a legnagyobb gólarányú győzelmet, Lisztes… Tovább olvasom