Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Dobogóra pályázik az ETO FC

A Győri ETO FC téli felkészülését értékelték, ismertették a csapat céljait, és a tavszi programot.

A Győri ETO FC téli felkészülését értékelték, valamint a csapat céljait, a tavaszi idény programjait ismertették az együttes vezetői és játékosai a klub tegnap tartott sajtótájékoztatóján.

Reszeli Soós István szakmai igazgató elmondta: a csapat – kihasználva a bajnoki rajt elhalasztását – ma idegenben játszik előkészületi mérkőzést – tegnap még nem lehetett tudni, kivel –, vasárnap pedig egymás elleni játék szerepel a programban. Kisebb gondot okozhat, hogy az időjárás miatt mindössze egyszer játszott füves pályán a csapat.
Mint ismert, a télen távozó Igor Nicsenkó és a kölcsönadott Vincze Gábor helyett két válogatott labdarúgó, Kenesei Krisztián és Lendvai Miklós érkezett.

„ Sokat teszünk azért, hogy visszanyerjük a közönségünket. Sztárjátékosokat igazoltunk, saját nevelésű győri tehetségeket építünk a csapatba, s igyekszünk eredményesen szerepelni" – folytatta a szakmai igazgató.

Jó hír, hogy Priskin Tamás hamarosan magyar állampolgár lehet. Ha minden igaz, a szlovák nemzetiségű támadó és családja átköltözik Magyarországra, s ebben a hónapban lezárul honosítási ügye.
A győriek szakvezetője szerint az élvonalbeli pontvadászat tavaszi folytatása színvonalasabb, erősebb lesz, mint az őszi. Ebben az ETO fontos szerepet játszhat, a csapat akár harcban lehet a dobogós helyezésért is.

Az ETO-nál nemrég nagy érvágásnak számított, hogy a klub volt labdarúgója, Marko Kartelo egykori csapatának, a horvát Sibeniknek 50 millió forintnyi nevelési költséget kellett kifizetni, de a játékosok – ha csúszással is – mindig megkapták a fizetésüket, hamarosan pedig az elmaradt őszi prémiumot is átutalja a klubvezetés.

A sajtótájékoztatón a tudományos és módszertani csoport két vezetője, Zakariás Géza és Gyömörei Tamás elmondta, önmagukhoz képest egyre jobb eredményeket produkálnak a zöld-fehér játékosok. Preszeller Tamás, Somogyi József pálya-, valamint a kapusedző,Tőkés László is elégedetten nyilatkozott a játékosok hozzáállásáról, akik 13 edzőmérkőzésen, s több mint 90 edzésen vettek részt.

A labdarúgók közül négyen, Stark Péter, Vincze Ottó, Kenesei Krisztián és Lendvai Miklós is elmondták, szerintük hogyan sikerült a felkészülés.
Stark Péter: – Nagyon nehéz alapozáson vagyunk túl. Sajnos legtöbbször csak a műfüvön tudtunk gyakorolni, ami igénybe vette az ízületeket. Úgy érzem, a felkészülés jól sikerült, de arról, hogy nem lazsáltunk, majd tavasszal tudunk képet mutatni.

Vincze Ottó: – Hosszú volt az alapozás, amit bevallom, én személy szerint nem nagyon szeretek, nekem a legfontosabb maga a játék, a mérkőzés. Úgy érzem, a két új játékossal erősödtünk, remélem, elérjük közös céljainkat.

Kenesei Krisztián: – Szívesen jöttem Győrbe, szinte hazatértem, sikerült gyorsan beilleszkednem. Sokáig sérült voltam, ezért vártam már a felkészülést. Várom a rajtot, feladatom, hogy gólokat szerezzek.
Lendvai Miklós: – Nekem jól jött a halasztás, még van egy kis lemaradásom. Úgy látom, Győrben komoly célokat tűztek ki a vezetők, szeretném megmutatni, hogy lehet még rám számítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra játszhat Lisztes Krisztián a Werder Brémában

Újra tétmérkőzésen játszott Lisztes Krisztián. A 11 hónappal ezelőtt szalag-szakadást szenvedő… Tovább olvasom