Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Dobogón telel az SVSE: eddig teljesültek a tervek

A labdarúgó NB III Bakony-csoportban szereplő megyebeli négy csapatunk az elmúlt bajnokságban ott volt a mezőny első harmadában, ezért jó teljesítményt vártunk tőlük az ősszel is ahhoz, hogy ezt az eredményt meg tudják ismételni.


Közülük a legelőkelőbb helyen a Soproni VSE végzett, a lila-fehérek a bajnoki dobogón telelnek.

– Elégedettek az első félidei teljesítményükkel? – tettük fel a kérdést Végh Tibor edzőnek.

– Természetesen elégedettek vagyunk, bár még csak a bajnokság felénél tartunk – mondta az edző. – A célkitűzéseinket két részben határoztuk meg. Egyrészt, hogy az ősszel érjünk el olyan eredményt, amelyet tavasszal folytatva, a bajnokság megnyerésével tudjunk zárni. Úgy érzem, hogy a dobogós helyezésünkkel és a vesztett pontokat tekintve egy eredményes tavaszi szerepléssel le tudjuk dolgozni a hatpontos hátrányunkat és elérjük a végső célunkat.

A fehér mezes SVSE tavasszal is szeretne átszáguldani az ellenfeleken.
A fehér mezes SVSE tavasszal is szeretne átszáguldani az ellenfeleken.


– Hogyan ítéli meg az egyes csapatrészek teljesítményét?

– Úgy gondolom, hogy a rúgott és kapott gólok tekintetében már egy értékelést felállíthatunk, hiszen azon túl, hogy a kapuscsere indokolt volt, a védelem helytállt, a csapat egyik erőssége volt. A középpályások támadó szelleméről mindent elárul, hogy Polareczki nyolc rúgott góljával a házi góllövőlista második helyén áll. A támadójátékunkkal is elégedett lehetek, hiszen hazai pályán gólzáporos mérkőzésekkel szórakoztattuk hálás közönségünket. Ezeken a posztokon érvényesült a rutin, a helyzetkihasználásunk jónak mondható. A csatárok közül Bausz kilenc és Bognár öt gólja mellett a tartalék támadó, Kun is betalált két alkalommal, így hárman rúgott góljaink majd felét szerezték.

– Sopronban jelenleg az SVSE képviseli a minőségi labdarúgást. Biztosítottak a feltételek a célkitűzés eléréséhez?

– Mint korábban mondtam, jelenleg még csak a bajnokság felénél tartunk, de eddig minden feltétel teljesült. Reméljük, hogy a támogatói szerződések megújításával továbbra is nyugodt körülmények közt készülhetünk. Akkor elérhetjük a céljainkat és Sopronban tovább emelkedhet a labdarúgás színvonala.

– A játékoskeretet tekintve várhatók-e változások? Milyen felkészülést terveznek?

– Tekintettel arra, hogy az ősszel mutatott csapatjáték feljogosít bennünket az eredményes folytatásra, ezért szakmai szempontból nem kezdeményezünk változást a keretben. Azt már tudjuk azonban, hogy néhány játékosunk munkahelyi elfoglaltság és tanulmányai miatt távozni készül, ezért az ő pótlásukat mindenképpen meg kell oldani. Nem kiegészítő, hanem húzóembereket akarunk igazolni, akik a szó igazi értelmében erősítést jelentenek számunkra. Január közepén az ausztriai Ri- tzingben műfüves pályán kezdjük meg a felkészülést és várhatóan öt héten keresztül itt folytatjuk, mert ez a pálya van hozzánk legközelebb. Nyilván az időjárási körülmények is meghatározók lesznek a felkészülésünkben, de bízunk abban, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét és az őszi elmaradt mérkőzésünk megnyerésével indíthatjuk az eredményes tavaszi szereplésünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinger: BL-sikerrel csillapítaná éhségét

Pálinger Katalint, az Audi-ETO válogatott kapusát választotta a magyar szövetség az év játékosának. Ez volt a harmadik ilyen elismerése a világklasszis hálóőrnek. Tovább olvasom