Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Dobogó helyett a középmezőnyben az ETO

Labdarúgás - A tavalyi bronzérem után dobogós reményekkel kezdte az elmúlt idényt a Győri ETO csapata. A kudarcos őszi szereplést követően alig maradt esély erre és bár voltak biztató szakaszok tavasszal, végül a csalódást jelentő nyolcadik helyen végzett a zöld-fehér alakulat.
Elmaradt erősítések

Nagy várakozásokkal vágott neki a 2008–2009-es idénynek a Győri ETO FC, hiszen az előző szezonban a bajnokság harmadik helyén végzett Egervári Sándor csapata. A bronzérem azt jelentette, hogy a zöld-fehérek huszonkét év után ismét indulhattak az
UEFA-kupában, és az ETO-nál abban reménykedtek, hogy a klub a nyolcvanas évek után ismét rendszeres résztvevője lehet a nemzetközi kupasorozatoknak.
A csapat megerősítése azonban csak hellyel-közzel sikerült, a bal oldalra érkezett ugyan két új játékos Mario Bicak és Pintér Attila személyében, de a csatársorba csak az Újpestről eltanácsolt „veteránt", Kovács I Zoltánt sikerült megszerezni.

Váratlan vereségek

A bajnokságban két vereséggel kezdett az ETO, de ezzel egy időben a grúz Zestafoni ellen továbbjutott az UEFA-kupában. A Stuttgart már túl nagy falatnak bizonyult a következő kupafordulóban, a bajnokságban viszont úgy tűnt, magukra találtak a zöld-fehérek, hiszen zsinórban három győzelem következett. Igaz, a Kecskemét ellen elszenvedte harmadik vereségét is a csapat, és ez annak fényében volt különösen sok, hogy az előző évben összesen négyszer hagyták el vesztesen a pályát a győri játékosok.

Nem jöttek egyenesbe

Joggal gondolták a szurkolók, hogy miután véget ért a nemzetközi kupaszereplés, ismét a tavasszal látott eredményes futballt láthatják a zöld-fehérek mérkőzésein. Maga Egervári Sándor is azt ígérte, októberre egyenesbe jöhet az ETO a kettős terhelés megszűnésével. Nem így történt, hiszen amíg a csapat hazai pályán rendre gólzáporos győzelmeket aratott, addig idegenben már a döntetlen is jó eredménynek számított.

Az ősz utolsó mérkőzésein aztán már az ETO Parkban sem ment a zöld-fehéreknek, a Nyíregyháza mindhárom pontot elvitte a Rába partjáról, és a kieső helyen álló Siófok is jó volt egy gól nélküli döntetlenre. Az ETO tíz helyet visszaesve tizenharmadikként zárta az őszt, ez pedig Egervári Sándor állásába került. A menesztett szakembert egy szerb edző, Dragoljub Bekvalac váltotta a kispadon.
Kevés jó légiós

Az új vezetőedző alaposan átalakított

játékoskeretet kapott, télen távozott Varga Zoltán, Eugene Fomumbod, Kovács II Zoltán, Nikolov Balázs, valamint a csupán fél éve igazolt Pintér Attila és Kovács I Zoltán is. Ugyanakkor nem kevesebb mint nyolc légiós érkezett, közülük néhány kifejezetten Dragoljub Bekvalac kérésére. A csapat tavasszal hosszú ideig veretlen maradt a szerb szakember irányításával, de a jelentős előrelépéshez ez önmagában kevés volt. Az ETO egy híján ugyanannyiszor játszott döntetlent, mint ahányszor győztesen hagyta el a pályát, így hiába talált csak kétszer legyőzőre a bajnokságban, csupán a nyolcadik helyet sikerült megszereznie. A mutatott játék a veretlenség ellenére hagyott kívánnivalót maga után, és hiába látogatott ki egy-egy mérkőzésre több mint tízezer néző, a szurkolókat nem sikerült megtartania a csapatnak.

A télen szerződtetett légiósok egy részéről is kiderült, hogy nem jobbak, mint a saját nevelésű fiatalok, akik szintén bizonyítási lehetőséget kaptak.

Csalódást hozó kupadöntő

A győriek célkitűzése nem módosult a szezon során, végig a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása volt a cél a gyenge őszi bajnoki szereplés ellenére is. A nemzetközi színtérre a Magyar Kupán keresztül vezetett az út, így a bajnokságban többször is vegyes csapatot küldött pályára Dragoljub Bekvalac, hogy az első csapat játékosait pihentesse a Magyar Kupa-mérkőzésekre. A kupában vette az akadályokat a győri csapat, igaz, a döntőig csupán egy igazán komoly ellenfelet, az MTK-t kellett kiejteniük a zöld-fehéreknek.

A fináléban aztán csalódást keltő játékkal alulmaradt az ETO, a győrieknek 180 perc alatt sem sikerült gólt lőniük, és igazi helyzetük is alig akadt az előzetesen a Honvédnél esélyesebbnek tartott Rába-partiaknak. A nemzetközi kupaszereplés kiharcolása így elmaradt, Dragoljub Bekvalac pedig lemondott posztjáról.

Felkavaró sérüléshullám

Egy éven belül tehát már a harmadik vezetőedző irányítja az ETO-t, ezúttal Pintér Attilára vár a feladat, hogy visszavezesse a helyes útra a győri csapatot. A legnagyobb segítséget valószínűleg az jelentené az újonnan kinevezett mesternek, ha egészséges játékosok állnának rendelkezésére. Ugyan nem menti fel elődeit, de tény: Egervári Sándornak és Dragoljub Bekvalacnak is példátlan sérüléshullámmal kellett szembenéznie. Ez pedig aligha csak az ő felelősségük.

Olvasóink írták

  • 1. subri 2009. június 22. 10:13
    „A Magyar focistákról egy szurkolói rigmus jut eszembe:Egyszerűen senkik vagytok ........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó forduló dönt

Labdarúgás - Az utolsó fordulót rendezik vasárnap 17 órakor a Duna Takarék megyei I. osztályban. Két… Tovább olvasom