Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Djordje Kamber: ˝Tudtuk, hogy megcsináljuk˝

Djordje Kamber, az ETO most már bajnok futballistája tavaly februárban került Győrbe. A középpályás korábban Diósgyőrben, majd Zalaegerszegen is futballozott.

„Azért igazoltam Győrbe, mert az ETO az egyik legszervezettebb klub Magyarországon. Ráadásul komolyak a kihívások, és ez nekem is fontos. Szeretnék még sikeresebb játékos lenni, akinek a csapata érmet szerez a bajnokságban, és aztán a nemzetközi kupában is bizonyítani akarok" – mondta akkor a bosnyák–szerb nemzetiségű futballista, aki talán nem is gondolta, hogy Győrben ilyen gyorsan valóra válnak az elképzelései.
„Amikor Győrbe kerültem, bronzérmesek lettünk, de közel voltunk hozzá, hogy megszerezzük az ezüstöt vagy az aranyat. Akkor viszont néhány meccsen nem volt szerencsénk, ketten is megelőztek minket. Viszont így is dobogósak lettünk, ami jó érzés volt, hiszen a bajnokság legjobb csapatai közé tartoztunk. Labdarúgók vagyunk, az a dolgunk, hogy mindig többet akarjunk. Ebben a szezonban újra jól ment a játék, de most néha a szerencse is mellénk állt. Minden csapatnak szüksége van egy kis szerencsére, de természetesen nem csak ez számított. Ahhoz, hogy most bajnokok legyünk, minden játékosnak száz százalékot kellett nyújtani és sokat is dolgozott. Tudtuk, hogy megszerezhetjük az aranyérmet és meg is csináljuk" – foglalta össze a siker titkát Kamber, akinek sokat jelent, hogy bajnok lett.

„Nagyon büszke vagyok, hiszen ez pályafutásom első aranyérme. Voltam már többször dobogós, voltak második és harmadik helyezéseim, de most értem el karrierem legjobb eredményét. Nagy öröm, hogy a klub harminc év után lett újra bajnok és én ennek részese lehettem. Én akkor, ’83-ban születtem, ezért is jelent ez nekem sokat."

Nemrég a Kisalföldben a nyolcvanas évek győri aranycsapatának egyik tagja, Burcsa Győző azt mondta, Djor- dje Kamber leigazolásával lett igazán erős az ETO.
„Igen, hallottam, hogy mit mondott Burcsa Győző, de úgy tudom, nemcsak engem, hanem Pátkai Mátét és Lipták Zoltánt is kiemelte. Persze nagyon büszke vagyok rá, hiszen mindig a csapatért küzdünk, azért, hogy minél sikeresebbek legyünk. Ha valaki elismeri ezt a teljesítményt vagy a mutatott játékot, legyen az a klub, szurkoló vagy volt játékos, az mindig jó érzéssel tölt el."

Kamber szerint főleg az őszi szezonban emelkedtek a mezőny fölé.
„Talán jobban összeálltunk, mint a többi csapat és ezért voltunk jobbak. Rengeteget és nagyon keményen dolgoztunk a szezon első felében. Akkor szerintem hatékonyabban is ment a játék. Jobbak voltunk a többieknél mind támadásban, mind védekezésben. Majdnem minden meccsünket megnyertük. Tavasszal a Ferencváros elleni mérkőzés volt a legemlékezetesebb számomra. Nagyszerű hangulat volt, tizennégyezren voltak a stadionban és szerintem nem is játszottunk rosszul. Ami pedig ennél is fontosabb, nyertünk és aranyérmesek lettünk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezzel a videóval búcsúztak Lekictől és Radicevictől

Tovább olvasom