Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Diósgyőrben reszelit és Vinczééket hibáztatják...

Kuti István, a Diósgyőri BFC tulajdonosa Reszeli Soós Istvánt, az ETO szakmai igazgatóját, valamint a Vincze testvéreket teszi felelőssé a miskolci botrányért. Reszeli szerint nevetségesek a vádak. Rendőrök is biztosítják a szombati ETO–FC Fehérvár mérkőzést.

Kuti István, a labdarúgó Arany Ászok Ligában szereplő Diósgyőri BFC tulajdonosa szerint a győriek is felelősek a két csapat szombati bajnoki mérkőzése után kitört rendbontásért. Mindez a miskolci klub vezetőjének nyílt leveléből derül ki.

Kuti elsősorban két vendégfutballistát, a Vincze testvéreket hibáztatja a történtekért, mivel „a felvételeken is látszik, hogy 5–6 hazai rendbontó jutott be a pályára, ahol ugyan valóban megkergették a vendégek játékosát, a levonuló Vincze Gábort, aki azonban ahelyett, hogy befutott volna az öltözőbe, verekedni kezdett, s ezzel tovább provokálta az amúgy is feszült hangulatban lévő huligánokat". A tulajdonos úgy véli, Vincze Ottó is hatalmasat hibázott, ugyanis „a biztonságot nyújtó játékoskijáróból visszafutva megütött egy rendezőt, aki könnyebben megsérült".
„ Ha az említett két úr nem provokál balhét, nagy valószínűséggel mondható, hogy a mérkőzés rendben befejeződött volna" – olvasható a levélben.

Kuti szerint Reszeli Soós István, a győriek szakmai igazgatója is meggondolatlan volt, mivel tudhatta, hogy milyen fogadtatás vár rá Miskolcon. Ennek ellenére megérti, hogy le akart ülni csapata kispadjára, ám ha ezt a kockázatot vállalta, akkor „érthetetlen, hogy a 32. percben már miért nem látta fontosnak, hogy a kispadon maradjon".
Reszelit azért nem szeretik a diósgyőri szurkolók, mert többek között őt hibáztatják azért, hogy menedzseri tevékenysége folyamán a klub a csőd szélére sodródott 2002 végén.

Reszeli Soós István, a Győri ETO szakmai igazgatója így reagált:
– Nevetségesnek és felháborítónak tartom Kuti István állításait. Azt minősíti, aki ezt írta.

A Vincze testvérek viselkedéséről ekképpen vélekedett:
– Előre megbeszéltük, hogy forró lehet a helyzet a mérkőzés végén, ezért készült forgatókönyv a vészhelyzetre is. Azt kértük, minden játékos minél előbb fusson be az öltözőbe. Vincze Gábort sajnos a berohanó szurkolók elkapták, erre Ottó visszafordult és a testvére védelmére kelt, ellentámadásba ment át. Ennek a szituációnak mi áldozatai voltunk és nem okozói.

A mérkőzés után a hazai fanatikusok megdobálták a győrieket szállító buszt, ám Kuti úgy látja, ezt is maguknak köszönhetik a vendégek, ugyanis „a győri játékosok az öltöző ablakából obszcén jeleket mutogattak a távozó szurkolóknak, ami végül azt eredményezte, hogy az addig a rendőrséggel békésen beszélgető szurkolók megvadultak és be akartak jutni a klubházba".

„ A Győr- és a Diósgyőr-szurkolók mindig jó viszonyban voltak. Bízunk benne, hogy a történtek után sem mérgesedik el a viszony a két tábor között."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Juventus csak egyenlíteni tudott a Palermo ellen

A Juventus csak egyenlíteni tudott otthonában az újonc Palemóval szemben. AC Parma döntetlent ért el… Tovább olvasom