Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Diósgyőr - Fc Sopron 1-1

Hajszálon múlt, hogy az Matáv Sopron megszerezze az idei bajnokságban második győzelmét.

3. p: Demjén szerzett meg egy kifejelt labdát a hazai 16-os előtt, jobbal lőtt, Gáspáron irányt változtatott a labda és a kapu jobb oldalába vágódott. 0–1.

17. p: Sipeki passzolt középen Horváth Ferenchez, a válogatott csatár átvette a labdát, ám lövés helyett a cselt választotta és odalett a helyzet.

24. p: Cotan összefejelt Katonával, a soproni csatárnak felszakadt a bőr a homlokán, hordággyal vitték le a pályáról, majd rövid ápolás után jelezték, nem tudja folytatni a játékot.

26. p: Binder végzett el szögletet a jobb oldalról, Gáspár nyolc méterről fejelte a labdát a kapu jobb oldalába. 1–1.

31. p: Demjén ment el a jobb oldalon, a túlsó oldalon érkező Landerlhez passzolt, az osztrák légiós pedig tizenhét méterről jobbal a jobb kapufa mellé lőtt.

43. p: Kis híján vezetést szerzett a Sopron. Gáspár vette le a labdát a hazai térfél közepén utána megszerezte, majd néhány lépés után tizenhét méterről ballal lőtt, alig ment a labda a bal kapufa mellé.

60. p
: Sipeki 28 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, Balogh pedig bravúros mozdulattal ütötte szögletre a labdát a jobb felső sarok elől.

70. p: Farkas Viktor 18 méterről jobbal lőtt, Balogh ismét bravúrral védett.

81. p: Fülöp emelte a labdát a 16-oson belülre, Demjén mellel levette, majd ballal lőtt, de Kövesfalvi a helyén volt.

89. p:
Csordás tört előre a jobbösszekötő helyén, 15 méterről lőtt, már mindenki gólt kiáltott, ám a labda, ha centikkel is, de elkerülte a jobb alsó sarkot.

Hajszálon múlt, hogy az FC Sopron megszerezze az idei bajnokságban második győzelmét. Csordás Csaba azonban ordító helyzetben hibázott Diósgyőrben az utolsó percben, így aztán csak egy ponttal utazhattak haza a soproniak. De nincs miért szégyenkezniük Selymes Tibor tanítványainak, hiszen nagyszerű mérkőzésen egy jól és szervezetten futballozó Diósgyőr ellen, ráadásul idegenben szerezték meg a pontot. Látható, Selymes érkeztével apró, de lényeges változásokon megy át a Sopron. Kőkemény fegyelem, sok futás jellemzi az együttest. Bár a futballal, a szó szoros értelmében vett játékkal még adós a csapat, de eljön az idő, amikor már Horváth Andrásék nemcsak erőből, de okosan is játszanak.

Látható az is, hogy az együttes kondíciója fokozatosan javul. Csank János edzősége idején 70–80 százalékos állapotban voltak a játékosok, már-már lassan elérik a 90-et. Persze van még mit fejlődni ezen a téren. A Sopron legnagyobb baja a helyzetkihasználással van. Azok a csatárok, akiktől a gólokat várják a szurkolók és a szakvezetők, egyelőre adósak az eredményes játékkal. Fülöp Zoltán mintha be lenne oltva góllövés ellen és Csordás Csaba is gyakorta zavarba jön az ellenfél kapuja előtt. A román Cotan légiós pedig szertelenül futballozik, pedig benne jóval több van, mint amennyit nyújt. Örömteli tény, hogy ezúttal a kapus Balogh János magabiztosan, sőt, olykor-olykor parádésan védett. A nyurga kapus ezúttal jól mozdult ki a beadásokra, és odaért a legváratlanabb lövésekre is. Selymes Tibor elmondta:

– Sokat kell még dolgoznunk, hogy elmondhassuk: összeállt a csapat. Sajnos vezetésünk után ahelyett, hogy rövid passzos játékkal bontottuk volna meg a diósgyőrieket, megesett, hogy fejetlenül, hosszan előreíveltük a labdát. Ezen kell változtatnunk mielőbb, szeretném elérni, hogy higgadtan, sokat futva labda nélkül is futballozzunk. A keret alkalmas erre a játékra. S ha a labdarúgók elhiszik, hogy van értelme a munkának, úgy hamarosan már a győzelemnek is örülhetünk.
Zoran Kuntics, a Diósgyőr edzője szerint rosszul kezdődött és rosszul is végződött számukra a találkozó. „Gyorsan kaptunk gólt, s bár egyenlítettünk, a három pontot sajnos nem sikerült megszerezni" – mondta a szakvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós futófesztivál Győrött

Szeptember 11-én megrendezik az I. Arrabona Futófesztivált Győrben, több ezer résztvevőt várnak. Tovább olvasom