Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Díjazták az ETO-s életművét

Életműdíjat vehetett át a napokban Bartos László, a Győri ETO legidősebb élő örökös tagja.

Életműdíjat vehetett át a napokban Bartos László, a Győri ETO legidősebb élő örökös tagja, aki hosszú évekig atletizált és sokat tett a város szabadidősportjáért is. A kitüntetést a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány kuratóriuma ítélte oda a kiváló sportembernek.  

Az elmúlt héten immár tizedik alkalommal választották meg Győr legjobb sportolóit és a városháza dísztermében rendezett ünnepségen a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány kuratóriuma által odaítélt életműdíjat is átadták. Az idei díjazott Bartos László, neki zúgott a vastaps.
– Természetesen nagyon örülök az elismerésnek – mondta az ünnepelt. – Büszkeséggel tölt el, hogy a számos ereklyém mellé ezt is begyűjtöttem. Meglepetésként ért az elismerés, hiszen egyáltalán nem tudtam róla. Bevallom, nagyon meghatódtam, amikor a városházán nekem tapsoltak az emberek.

A jelenleg nyolcvanöt éves sportember korábban az atlétikában ért el sikereket, egyetemi tanulmányai alatt például megnyerte az országos százméteres gólyabajnokságot. A rövidtávfutás mellett a magasugrásban is kipróbálta magát, tagja volt az ETO első osztályú atlétikai csapatának.
Aktív pályafutásának egy súlyos sérülés vetett véget, a sporttól azonban nem akart elszakadni. Szeretett klubjának, az ETO-nak 1948-ban lett a szakosztályvezetője. Irányítása alatt a győri atlétika továbbfejlődött nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi színtéren is. Munkáját országos szinten is elismerték, 1964-ben A Testnevelés és a Sport Érdemes Dolgozója, 1973-ban pedig A Testnevelés és a Sport Kiváló Dolgozója címet vehette át az OTSH-tól.
A sporton kívül a munkahelyén, a győri vagongyárban is kiválóan teljesített. Innen vonult nyugdíjba mint az üzemgazdasági tervfőosztály vezetője.

Utána a város szabadidősportjában vállalt aktív szerepet, egészen 1997-ig. Nagy tömegeket megmozgató sportrendezvényeket irányított és részt vett az adyvárosi szabadidőközpont létrehozásában is. A díjak itt sem „kerülték el", 1975-ben Társadalmi Munka Győrért kitüntetést kapott, 1982-ben pedig a város sportjáért elismerést.
Feleségével együtt jelenleg is Győrben él. Részt vett az ETO centenáriumi ünnepségén is. Napjainkban is rendszeresen sportol.
„ Ha tehetem, akkor reggelente uszodába megyek, hogy ott frissüljek fel. Az életemben még mindig nagyon fontos szerepet játszik a sport. Lételemem a mozgás és ez már így is marad."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kusturica dokumentumfilmet forgat Diego Maradonáról

Emir Kusturica világhírű bosnyák rendező dokumentumfilmet forgat Diego Maradona argentin… Tovább olvasom