Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

DigiSport vs. m1: mennyibe került volna a BL-döntő közvetítése Veszprémből?

A kisalfold.hu biztos forrásból úgy tudja: a veszprémi BL-döntő közvetítésének gyártási költsége nem került volna több pénzbe 2,5-3 millió forintnál.

Szombat, 11 óra 2 perc

A kisalfold.hu biztos forrásból úgy tudja: a veszprémi BL-döntő közvetítésének gyártási költsége nem került volna több pénzbe 2,5-3 millió forintnál.

Mindennek azért van jelentősége, mert a DigiSport pénteki közleménye szerint "a két európai kupasorozat párhuzamos közvetítéséről nem sikerült megállapodni, mert az MTVA benyújtott ajánlata elfogadhatatlannak bizonyult, ugyanis az általuk `a megszokott piaci árnál magasabbnak´ nevezett összeg a valóságban, a gyártási költségeket sem fedezte volna.

A DIGI Sport a megegyezés reményében ennek az összegnek a kétszeresét kérte – nem a háromszorosát, ahogy az MTVA közleményében szerepelt – amely töredéke annak a díjnak, amit a csatorna a közvetítési jogokért kifizetett a jogtulajdonosnak".

Csak viszonyításképp: a Magyar Narancsban közölt Jáksó-interjúból (melyet a producer egyébként le akart tiltatni) kiderül: a Marslakók gyártási költsége epizódonként 5,9 millió forint.

Korábban

Az MTVA szerint a DigiSport háromszor több pénzt kért a veszprémi BL-döntő közvetítési jogáért, mint amit a köztévé ajánlott. A DigiSport cáfol.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken közleményben jelezte: az irreálisan magas közvetítési jogok miatt nem közvetíti a női kézilabda európai kupadöntőket.

Az MTVA utalt rá, hogy "a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. kérésére ajánlatot tett a női kézilabda európai kupadöntők közvetítési jogainak megvásárlása érdekében. Az MTVA a megszokott piaci árnál magasabb ajánlatot tett, ám a közvetítési jogokkal rendelkező DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. számára az MTVA által ajánlott összeg háromszorosa lett volna elfogadható.

Irreálisan alacsony árat kínált az MTVA a kézilabda kupadöntők közvetítéséért

Pénteken napvilágot látott az MTVA közleménye a női kézilabda európai kupadöntőkkel kapcsolatban, amely a DIGI Sporttal kapcsolatban téves információkat tartalmaz.

A DIGI Sport az elmúlt héten ajánlatot kért három országos elérésű csatornától a női kézilabda Bajnokok Ligája és a női kézilabda KEK döntő párhuzamos közvetítésére, mivel az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) azt kérte cégünktől, hogy tegye a közönség számára szélesebb körben elérhetővé ezeket a kiemelten fontos magyar érdekeltségű mérkőzéseket.

A csatorna megkeresésére kizárólag a Magyar Televízió reagált, a tárgyalások pedig csütörtökön lezárultak. A két európai kupasorozat párhuzamos közvetítéséről nem sikerült megállapodni, mert az MTVA benyújtott ajánlata elfogadhatatlannak bizonyult, ugyanis az általuk "a megszokott piaci árnál magasabbnak" nevezett összeg a valóságban, a gyártási költségeket sem fedezte volna.

A DIGI Sport a megegyezés reményében ennek az összegnek a kétszeresét kérte – nem a háromszorosát, ahogy az MTVA közleményében szerepelt – amely töredéke annak a díjnak, amit a csatorna a közvetítési jogokért kifizetett a jogtulajdonosnak.

A DIGI Sport célja is az, hogy minél többen láthassák ezeket a kiemelt közvetítéseket. Továbbra is állítjuk, nem csatornánkon múlik, hogy a kábelszolgáltatók felveszik-e kínálatukba a DIGI Sportot illetve a DIGI Sport Plus-t.

Jelenleg másfél millió háztartásban vagyunk jelen, több mint 130 műsorelosztó már elérhetővé tette mindkét csatornánkat. Kérünk mindenkit, hogy saját szolgáltatójának tegye fel a kérdést arról, hogy miért nem elérhető nála a DIGI Sport.

A kialakult helyzetre való tekintettel, május 5-én 17 órától a Győri Audi ETO-Buducsnoszt Podgorica Bajnokok Ligája finálét, május 6-án 18 óra 20 perctől az FTC-Viborg KEK döntőt, illetve a két összecsapás május 13-i visszavágóját kizárólag a DIGI Sporton lehet figyelemmel kísérni.

Sok szeretettel várunk mindenkit hétvégén a tévéképernyők elé! Szurkoljunk együtt a Győri Audi ETO és az FTC sikeréért!


Ezt az ajánlatot az adófizető állampolgárok pénzéből fenntartott közszolgálati média (MTVA) irreálisan magasnak tartja, és nem tudja elfogadni.

Az MTVA sajnálatát fejezi ki a kialakult helyzet miatt, hiszen a közmédia kiemelt célkitűzése a hazai és nemzetközi sportesemények közvetítése, és a hazai sportélet közszolgálati csatornákon való megjelenése, különös tekintettel olyan sporteseményekre, amikor magyar sportolók és csapatok is részt vesznek a megmérettetéseken."

A Magyar Kézilabda Szövetség és a BL-résztvevő magyar klubok korábban levelet intéztek az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF) annak érdekében, hogy az EHF tegyen érdemi lépéseket a mérkőzések országos csatornán való láthatóvá tételéért.

Ezt követően az EHF marketing vállalata és a DigiSport egyeztetése nyomán a közvetítési jogokkal rendelkező csatorna ajánlatot kért az országos lefedettségű televízióktól, ám a felek nem tudtak megegyezni egymással.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleményében jelzi: rendkívüli módon sajnálja a történteket, hiszen kezdeményezése ellenére a közvetítési jogok döntési hatáskörrel rendelkező szereplőinek megegyezése híján sok százezer magyar kézilabdabarát nem tudja követni a reményeink szerint nagy sikert hozó találkozókat.

A Bajnokok Ligája fináléjában a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnost Podgoricával, a KEK-döntőben pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria a dán Viborggal találkozik. A Győr szombaton, az FTC vasárnap játssza első, hazai mérkőzését, a visszavágókat május 13-án rendezik.

Az MR1-Kossuth rádió a Győr-Podgorica találkozót szombaton 17:50-től 19:30-ig, az FTC-Viborg meccset pedig vasárnap 19:05 és 20 óra között élőben közvetíti, akárcsak a jövő heti visszavágókat.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. Hunicum 2012. május 06. 15:53
  „30. miracle !
  A vendéglátó egységek fizetnek a televízió használat után az ARTISJUS MAGYAR SZERZŐI JOGVÉDŐ IRODA EGYESÜLET-nek. (Csakúgy mint a rádióért és a zenegépért) Onnantól kezdve napi 24 órát mehet a tévé és olyan csatorna amit csak akar!
  A Betérő kisvendéglőbe is meglehetett nézni.”
 • 68. Törpe 2012. május 06. 07:50
  „Sokatoknak igaza van. De tény, hogy le a kalappal a Vidanet előtt, ugyanis amikor a Digi TV nyerte el a BL-közvetítési jogokat, igenis bevette a csatornák közé a Digi Sportot és a Digi Sport+ adókat!
  Nagyon jól tudta, hogy annak idején mekkora nézettséget hozott neki és mekkora vesztességgel járna, ha emiatt rengeteg ügyfelét veszítené el, mert mindenki rohamosan áttér a Digi TV-hez.
  S hogy miért a Digi nyert? Ahogy a közmondás is tartja, mindig a nagyobb kutya..... Korábban a Viasat 3-nak sikerült, most a Digi Sport fizetett többet! Az EHF pedig nyilván annak adja el a jogokat, aki többet ígér. Mindenhol a pénz beszél! Tudjátok mit? A Marslakókat meg lőjék fel a Marsra.... Szerintem aki szeretné, úgyis megtalálja a módját hogy láthassa a meccset.
  Visszajutunk a 30 évvel ezelőtti állapotokhoz. Én még emlékszem amikor az utcánkban csak 1-2 családnak volt tévéje és vasárnap mindenki ott ült és nézte. Emberek, jó alkalom egy kis összeröffenésre valahol!
  ui: Ne aggódjatok a Fradi KEK-meccsét az RTL úgyis leadja.... Érdekes, ott valamelyik csatornán (RTL Klub vagy Sport) a Fradi meccseket (Magyar bajnokság, stb) mindig megnézhetjük...”
 • 67. Goldman 2012. május 06. 07:37
  „54. zsi-ci: a te hibádból. fizess elő rá vagy menj el a legelső kocsmába ahol van digi és máris nézheted.
  Érdekes a kocsmárosok elő tudnak rá fizetni...”
 • 66. Goldman 2012. május 06. 07:30
  „54. zsi-ci: mit zagyválsz itt össze-vissza? Ebből akarsz diplomamunkát íni? Ne tedd.”
 • 65. tosa2 2012. május 06. 07:06
  „Néhány okoskának : a Vida-nál fizettem 11.ooo-et, a Digi-nél ugyanazért, söt egy kicsivel többért
  6.000-et ! Telefon, Net, TV.”
 • 64. Csetneky 2012. május 05. 21:45
  „Hát, ez vékonykára sikeredett. Hajrá magyarok!
  Gyerünk szőröstalpú TV ! :)”
 • 63. Csetneky 2012. május 05. 19:33
  „Megnéztem a meccset a neten. Pont úgy, mint az olasz és az angol bajnokikat. Ez a teljesítmény kint kevéske lesz, az biztos. Hajrá magyarok!”
 • 62. Martinbá 2012. május 05. 19:32
  „Milyen 80%-ról beszéltek? Aki akarja az tudja nézni! Licitálhatott bármelyik csatorna.Van aki a kézilabdát,van aki a Jáksó-,Fábry-féle förmedvényeket stb választotta.”
 • 61. HarconaMarcos 2012. május 05. 19:23
  „58 - ha ´antikomcsi´ a neve valakinek, akkor miér´ viselkedik kommunistaként. Ha van valakinek valamije, akkor elvesszük izomból. Ha nem így alakul, akkor a kutyát nem érdekelte volna ez a döntő. Persze nyilván szimpatikus dolog kockázat nélkül kaszálni.
  ...és hagyjuk már, hogy hol nem elérhető az országban egy műholdas adás!”
 • 60. xverax 2012. május 05. 17:12
  „np1, ami a dunán túl van az már románia....menj és nézd meg....:D”
 • 59. antikomcsi 2012. május 05. 16:09
  „38. Japo
  Ja ilyenekre nincs pénz,de a Marslakókra 600 millát kidobni az adófizetők pénzéből a Jáksónak, arra van.

  Ha csak az adófizetők nézhetnék, akkor is lenne nagy rinyálás. A minimálbéres vállalkozók meg csak az első félidőt. De félretéve a viccet, ebből hány lélegeztetőgépet lehetne venni?!”
 • 58. antikomcsi 2012. május 05. 16:04
  „Kben sztem lehetne olyan jogszabályt hozni, hogy a kiemelt érdeklődésre számot tartó meccseket min. 80%-os magyarországi elérhetőséget biztosító tévék adják csak. Bár lehet az EU belekötne...”
 • 57. NP1 2012. május 05. 15:29
  „xverax
  ".. gondoljatok a fornettire, az is román mégis zabáljátok....." - nem szeretném, hogy hülyén halj meg, tehát a cégtörténet kezdetei:
  "Palásti József pékmester 1997. március 1-jén családi vállalkozásként létrehozta a Fornetti Kft-t.Egy átalakított kecskeméti polgárházban kisipari jelleggel elindult a fagyasztott termékek gyártása."”
 • 56. Rinpócse 2012. május 05. 14:23
  „Az a szomorú,hogy a magyar tv-nek milliói vannak olyan műsorokra,aminek nézettségét magam részéről megkérdőjelezem,itt olvastam csak,mert nem érdekel,6 millió 1 Jáksó adás,egy BL-döntőre sajnálják ezt a pénzt,igazándiból a Vidaneten is van Digi,sajnálom aki magasabb érdekek,vagy érdektelenség miatt nem láthatja ezt a Győr számára fontos meccset.”
 • 55. xverax 2012. május 05. 13:34
  „minek a hiszti? mikor lehetett volna licitálni
  a BL meccsekre az mtv elbújt, igaza van a diginek
  hogy megkéri az árát.....
  románozni meg nem kell... gondoljatok a fornettire, az is román
  mégis zabáljátok.....”
 • 54. zsi-ci 2012. május 05. 13:16
  „Kinek a hibájából nem láthatjuk a kézilabda-kupadöntőket?

  A Bajnokok Ligája fináléjában a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnost Podgoricával, a KEK-döntőben pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria a dán Viborggal küzd az első helyért. Ez óriási siker, minden magyar sportbarát büszke lehet a kézilabdás lányokra, és minden magyar sportszerető ember izgalommal várja a mérkőzéseket.

  Sajnos a női kézilabda nemzetközi kupadöntőket a magyar emberek 80 százaléka nem láthatja. A probléma nem új keletű, hiszen ugyanez a helyzet már több éve fennáll a nemzetközi kézilabda-mérkőzések és egyes BL-meccsek esetében is.

  A kialakult helyzetért a fő felelősség a kormányt terheli, akinek a kétharmad birtokában minden lehetősége adott a probléma megoldására, ám mégsem tett semmit.

  A kormány felelőssége, hogy a magyar sportdiplomácia súlytalan, mert a sportirányítást államtitkári szinten kezeli. Sőt, a legtöbb lényeges irányítási elemet a Fidesz hatalomkoncentrációjának köszönhetően még az államtitkárságtól is elvették, és átadták a szintén Fidesz irányítás alatt álló MOB-nak. Ennek a súlytalan sportdiplomáciának köszönhető, hogy míg az EHF megbünteti az egyik magyar csapatot, mert szurkolói a meccsek előtt el merik énekelni a Himnuszt. Ugyanakkor az már nem érdekli a nemzetközi szövetséget, hogy mennyien láthatják Magyarországon a nemzetközi kupadöntőket, ahol a kézilabda-nagyhatalomnak számító Magyarország két csapata is érdekelt.

  A kormány felelőssége, hogy van egy médiatörvény, amely pontosan rendelkezik az ilyen esetekről. Ennek a törvénynek sem tud érvényt szerezni a kormány, pedig a Fidesz hatalomkoncentrációjának köszönhetően az ő irányítása alatt áll a Médiatanács is. Ennek feladata lenne betartatni a törvényt.

  A kormány felelőssége, hogy a közpénzekből finanszírozott MTVA, amely a közszolgálatiság jegyében szintén fideszes irányítás alatt áll, és amely 2 milliárd forintot költ egy senki által nem nézett sorozatra, pénzszűkére hivatkozva a közvetítési jogokról már nem tud megállapodni. A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli, hozzák nyilvánosságra, hogy milyen összeget volt, melyet az MTVA nem volt hajlandó kifizetni a közvetítési jogokért a jelenlegi jogtulajdonosnak.

  Kijelenthető: a kormányt csak az érdekli, hogy az emberek rendesen fizessék az általuk kitalált különböző adókat. Az emberek mindennapjainak szinte már nincs olyan pillanata, amit a Fidesz ne adóztatna meg, hiszen lassan már a levegővételért is adót kell fizetni. Ám amikor az embereknek rövid időre lehetőségük lenne a sárgacsekkek nyomasztó világából kiszakadni és egy-egy magyar sportsikernek örülni, akkor a Fidesz-kormány már nem dolgozik olyan hatékonyan, mint amikor újabb és újabb megszorításokat talál ki.

  Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik Sportkabinetének elnöke”
 • 53. asvel 2012. május 05. 12:14
  „39. orbison 2012.05.04. 21:24

  "Sok hozzászóló érvel "piacgazdaságos" szöveggel, DE FIGYELEM!
  Értetlenül állok a tény előtt, hogy a MAGYAR szurkolók SOK rétege elől önkényesen elzárnak egy MAGYAR érdekeltségű meccset. Ezt nem "ultraortodox" magyarságból írom, tényleg felháborít, hogy egy nemzet vélhető/remélhető sikerének közvetítését pusztán üzletnek tekintik.
  Tanulhatnának az Ókor-ból: "Cirkuszt a népnek"
  Legalább most, amikor amúgy is nehéz helyzetben vagyunk."

  A tisztánlátás miatt felhívom a figyelmedet, hogy a BL közvetítési joga nem a magyar államé, nem is a MKSZ-é és még csak nem is a klubé, hanem az EHF-é.
  Amikor ők értékesítik a jogokat, országonként 1 csatornának csomagban adják el az egész évi közvetítést úgy, hogy az elején még nem tudhatják, hogy melyik országok csapatai jutnak el a döntőig. A DIGI beleszaladhatott volna abba is, hogy a magyar csapatok kiesnek a csoportkörben és onnantól kezdve komoly ráfizetés lett volna nekik az egész!”
 • 52. Goldman 2012. május 05. 11:28
  „"Szombat, 11 óra 2 perc
  A kisalfold.hu biztos forrásból úgy tudja: a veszprémi BL-döntő közvetítésének gyártási költsége nem került volna több pénzbe 2,5-3 millió forintnál."
  "Csak viszonyításképp: a Magyar Narancsban közölt Jáksó-interjúból (melyet a producer egyébként le akart tiltatni) kiderül: a Marslakók gyártási költsége epizódonként 5,9 millió forint."

  Szerintem a Digi mindig is egy korrekt cég volt.”
 • 51. Goldman 2012. május 05. 09:03
  „"pénzéhes DIGI-ről!"
  Ja kiskomám, azért a legolcsóbb szolgáltató az arányosságot (is) nézve.”
 • 50. verzoli 2012. május 05. 07:22
  „Amíg élek nálam nem lesz román tv az biztos, ennyit a pénzéhes DIGI-ről!
  Egyébként pedig HAJRÁ ETO! HAJRÁ MAGYAROK!”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Usain Bolt 9.82-vel nyitott

A világcsúcstartó Usain Bolt 9.82 mp-cel kezdte 100 méteren az olimpiai idényt. Tovább olvasom