Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Diáksport - Versenyeztek és szurkoltak Győrben

A közelmúltban rendezte meg az Emberség DSE négy csapat részvételével őszi ügyességi sport- és asztalitenisz-versenyét a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon tornatermében.
A versenyen a fogadó intézmény mellett részt vettek a győri Radó-iskola, a győri Fogyatékossággal Élők Átmeneti és Napközi Otthona, valamint a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Fogyatékosok Napközi Otthona képviselői.

A tízfős csapatok és felkészítőik aranyérmet és egységes sportmezt kaptak. A folytatás hagyományosan Csornán lesz majd tavasszal.

Csornai első hely

A győri Barátság Sportpark látta vendégül az őszi megyei labdarúgó diákolimpia sportolóit.  Az atlétikához hasonlóan négy intézmény sportolói mérték össze tudásukat.
A végeredmény: 1. Arany János EGYMI (Csorna), 2. Éltes Mátyás Általános Iskola (Mosonmagyaróvár), 3. Radó Tibor Általános Iskola (Győr), 4. Kozmutza Flóra Általános Iskola (Sopron).
Eredmények: Radó–Éltes 1–5, Kozmutza–Arany 0–2, Radó–Kozmutza 4–0, Arany–Éltes 6–1, Radó–Arany 0–6, Kozmutza–Éltes 0–6.
Az érmek és a póló mellett az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapatának felajánlását vehette át minden csapat. Egy felnőtt bajnoki mérkőzést tekinthetnek meg a gyerekek és kísérőik. A tiszteletjegyeket a klub két játékosa, Zamostny Balázs és Kovács Krisztián adta át.

Kosármeccsen is jártak

A megyei atlétika-diákolimpiának a győri Olimpiai Sportpark adott otthont. A III–IV. korcsoportos versenyeken négy nagy intézmény képviseltette magát.

A verseny végeztével minden sportoló és kísérő névre szóló emléklappal gazdagodott, valamint a versenyszámok 1–3. helyezettje érmet kapott.

Itt Fűzy András, a CMB Cargo-UNI Győr női kosárlabdacsapatának társadalmi elnöke adott át ajándékot a legnagyobb létszámban részt vevő intézmény, a Radó-iskola számára: meghívást az egyik Európa-kupa-mérkőzésre.

A gyerekek a közelmúltban aztán éltek is a lehetőséggel, s a helyszínen szurkolhattak a női kosárlabdacsapatnak a belga Namur ellen. Bár a végeredmény 82–72 lett a vendégeknek, az élmény így is kárpótolta a gyerekeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női labdarúgás - Meglepő győri vereség és távozók

Tovább olvasom