Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Détárit elküldték Sopronból

Labdarúgás - Bemutatkozott az FC Sopron csapatának új többségitulajdonos-csoportja. A tájékoztatón az is kiderült, a gárda eddigi szakvezetőjének, Détári Lajosnak távozni kell a klubtól.

A tegnapi sajtótájékoztatón elsőként Abdai Géza a kisebbségi tulajdonos önkormányzat képviseletében ecsetelte, ha Vízer László Máriusz 2005 nyarán nem „száll" be a soproni futballba, akkor ma nem lenne élvonalbeli labdarúgás a városban. Tiszteletbeli elnökként továbbra is a soproni klubhoz kötődik Vízer László Máriusz.

Az új elnök, Antonio Righi kifejtette: a klubbal való ismerkedés fázisát élik, jelentős terveik vannak a soproni labdarúgással. Az új „prezidente" egyébként éttermekben „utazik", ez a fő profilja, és emellett Nápolyban egy futballiskolát működtet, amelyben ötszáz hat és tizennyolc év közötti ifjú futballista kap képzést, és amelyből a most kezdődő évadban nem kevesebb mint 15 ifjú labdarúgót szerződtettek az olasz élvonal különböző együttesei.

Az új tulajdonosi kör fontosnak tartja, hogy nagyobb legyen az átmenet az első, valamint az NB III-ban szereplő együttes között. Különösnek találták, hogy míg a Soproni Ligában szereplő együttes keretében 21 labdarúgó van, addig az NB III-as együttesben 13. Ezt már Salvatore Trunfio szakmai igazgató fejtegette, az új alelnök, Giuseppe Romano pedig bemutatkozásként annyit mondott: ő a futballhoz nem sokat ért, kereskedelmi oldalról igyekszik tudásával segíteni az immáron olasz tulajdonosok működtette vállalkozást.

A tájékoztatón megjelent a múlt héten még csak próbajátékra érkező, a klub által szerződtetett három futballista: a 21 éves horvát középső védő, Predrag Pocuca, a 22 éves kameruni támadó középpályás, Fabricio Deffo, valamint a 30 esztendős, már rutinosabbnak számító ausztrál irányító középpályás, William Robertson.

Amikor az újságírói kérdésekre került sor, azonnal kiderült, Détári Lajosnak távoznia kell a klubtól. Mint ismeretes, az új szakmai igazgató, Salvatore Trunfio nemegyszer bírálta a csapat fizikai állapotát. Nos, a szerdai, móri Magyar Kupa-mérkőzés után, amint arról az új elnök, Antonio Righi beszámolt, Détári a nyilvánosság előtt  tiszteletlenül viselkedett az új többségi tulajdonosi kör képviselőivel, ezért felmentették. Ekkor kért szót Vízer, aki hozzátette, még amikor a  cselgáncsszövetség elnöki tisztéért kampányolt és a színfalak mögött zajlott a többségi tulajdonrész eladása, akkor több alkalommal is kereste, próbált érintkezésbe lépni Détárival, hogy tájékoztassa a fejleményekről, ám az edző nem vette fel a telefonját, pedig Vízer szerint ha ez megtörténik, Détári tudta volna a csapat felé kommunikálni az akkor még kialakulóban lévő változásokat, másrészt pedig a móri incidens is elkerülhető lett volna.Botár lászló

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami kitüntetés a négy évtizedért

Kézilabda - Komoly elismerésben részesült augusztus 20-a alkalmából Vanyus Attila, az Audi-ETO KC… Tovább olvasom