Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Détári válaszolt a drukkereknek

Sopron - Détári Lajos, az FC Sopron edzője volt csütörtök délután soproni szerkesztőségünk vendége, aki telefonon válaszolt a drukkerek kérdéseire.
Az első telefonáló, Aranyos Levente (Sopron) arról érdeklődött, mennyire elégedett a csapat eddigi teljesítményével és milyen reményekkel utaznak Győrbe, a megyei rangadóra. Détári eddig pozitívnak értékelte a csapat szereplését, mert mint kifejtette, sok fiatal érkezett az együtteshez és idő kell, míg elsajátítják az általa kért játék- és taktikai elemeket.

Győrben jó mérkőzést fogunk játszani – mondotta. –Természetesen tudjuk, hogy az ETO jó csapat, de azt gondolom, mi mindenhová három pontért megyünk.

Détári egy újabb kérdésre kifejtette, természetesen Sopronban él, hiszen 220 kilométer távolságból nem lehet edzéseket tartani és mérkőzésekre járni.

Trondai Róbert (Sopron) arról érdeklődött, hogy az edző mit tesz annak érdekében, hogy minél gólerősebb legyen a csapat. „Jöjjön ki az edzésekre, majd meglátja – hangzott a válasz, majd hozzátette: – Ha majd kialakul a keret, és ha a fiatalok úgy fejlődnek, hogy a védekezés mellett megengedhetjük magunknak azt is, hogy támadófocit játsszunk, akkor támadófocit játszunk majd. Nálunk még építkezni kell, a fiatalokat be kell építeni a csapatba. Míg például az angol vagy a spanyol csapatok rámutatnak egy játékosra és megveszik, mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, ezért a játékunk felépítése sokkal több időt vesz igénybe."

A szurkolók a jelek szerint már várják a Győr elleni mérkőzést. Erről érdeklődött Szalontai Zsolt (Sopron), aki szinte minden mérkőzésen jelen van és mint mondta: „ott leszünk Győrben is".

Balics István (Sopron) azt kérdezte, hogy Détári Lajos a sört vagy a bort kedveli-e jobban. „A sört, de csak mértékkel, hiszen profi edző vagyok" – hangzott a tömör válasz.

Szabó Károly több kérdést is feltett. Az első az volt, miképp értékeli a hat forduló utáni közel ötvenszázalékos teljesítményt, milyenek a benyomásai a csapatról. Détári kifejtette: a benyomásai – és azoknak is, akikkel erről beszélt – pozitívak, hiszen nehezen állt össze a keret. A bajnokság előtt sokan elégedett lettek volna ilyen szerepléssel. Várható-e bátrabb és eredményesebb támadójáték, különösen a hazai mérkőzéseken, annak ellenére, hogy fiatal a csapat? – hangzott a következő kérdés. „Abban az esetben, ha megfelelő erőnléttel rendelkezik a csapat és kilencven percig tudjuk a védekező- és a támadójátékot is ötven-ötven százalékban megvalósítani, akkor 60–70 százalékban kérek majd támadójátékot. Jelenleg azonban még nem vagyunk abban az állapotban. Ha megnézzük a középpályás sort, 20–21 év az átlagéletkor. Még nem nagyon szokták meg a legmagasabb osztály légkörét. Ez az ősz biztosan a csapatépítéssel telik el." Lesz-e újabb erősítés? – tette fel újabb kérdését Szabó Károly. „Igen, folyamatosan figyelik azokat a játékosokat, akik a csapat segítségére lehetnek" – jelentette ki „Döme". – Ez nem egyszerű feladat, de a legfontosabb, hogy azok a fiatalok, akik itt vannak, merjenek bátrabban játszani. A Sopronnak már az elmúlt szezonban is az egyik problémája volt, hogy középről indítva akcióból kevés gólt szerzett. Ezen próbálunk javítani, de egyik napról a másikra nem megy, különösen úgy, hogy mellette az eredményt is kell nézni."

Hauzer Péter (Győr) nem kertelt, s azonnal azt kérdezte – sok sikert kívánva az edzőnek Sopronban –, hogy Détári szerint a Győr vagy a Sopron erősebb csapat. „Jelenleg el kell ismerni, hogy a Győr erősebb. Ez azonban nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel megyünk. Mindenképpen egy jó mérkőzésre számítok és pontot vagy pontokat remélek."

Hauzer Péter szerint most gyenge a Sopron. Erre válaszul elhangzott: nem gyenge, hanem nagyon sok a fiatal, és idő kell, míg összeérnek.

Horváth Istvánt (Sopron) az érdekelte, hogy érdemes-e a bírókkal foglalkozni. A kérdező a Kaposváron történtekre utalt. Détári szerint egy edzőnek – ha úgy látja – ki kell állnia a játékosaiért.
Détári Lajos szerint még idő kell fiatal csapatának.


Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A főtábláért játszanak

Labdarúgás - Csütörtökön 32 visszavágót rendeznek az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójában,… Tovább olvasom