Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Détári Sopronban

Csütörtök délután megérkezett a soproni városi stadionba Détári L ajos, akivel kapcsolatban jó egy hete terjedt el a hír, miszerint az FC Sopron labdarúgócsapatának új szakvezetője lesz.
Megérkezését követően azonnal be is vonult a klubiroda VIP-termébe egyeztetni Köteles Zsolt ügyveze - tővel, Ambrus András alelnökkel, valamint a soproni futballisták edzéseit hétfő óta irányító Végh Tib o r ra l . Később megnézte a soproni center- és edzőpályát, s a vezetőkkel leballagott a csapat öltözőjébe.

A kölcsönös bemutatás után újra az iroda felé vették az irányt, ahol Kö - teles Zsolt megmutatta Détárinak, milyen felkészülési meccsek várnak az együttesre.Mint kiderült, az első, a szombaton este fél 7-től Ausztriában, Grazban rendezendő, a Grazer AK elleni találkozón Détári még nem láthatja leendő labdarúgóit, mert egy korábban vállalt ígéretének kell eleget tennie Görögországban, a magyar strandlabdarúgó- válogatott EB-selejtezőjén.

Détári elmondta: a Kispest edzőjeként is járt már Sopronban, jó mérkőzésen a bentmaradásért fontos pontot szerezve játszottak döntetlent. Az egy kifejezetten kellemes emlék volt – mesélte az új szakvezető, aki hozzátette: „Nem tagadom, meglepett Vízer úr hívása, így csak nagyon rövid ideig tudtunk egyeztetni. Az érdemi munkát hétfőn kezdem el a csapattal."

A játékosokról így vélekedett: „Néhány labdarúgót korábbról, ellenfélként már ismertem, gondolok itt Sirára, Dancsra, Horváthra és Takácsra. Sok a fiatal, akiket még nem ismerek, de nyilván majd őket is megismerem. Az már most látszik, hogy szinte teljesen új csapatot kell építeni, hiszen az előző évi együttesből egyelőre öt-hat játékos van itt. Az erősítésekről a vezetők tájékoztattak, nekik is vannak kiszemeltjeik és nálam is jelentkezett már néhány korábbi játékosom. Remélem, a jövő hét végére már sikerül kialakítani azt a keretet, amelylyel nekivágunk a bajnokságnak."

Détári azt egyelőre nem mondta el, mennyi időre érkezett Sopronban, viszont elárulta, hogy munkájában Gujdár Sándor kapus- és Ebedli Zoltán, valamint Végh Tibor pályaedző segíti.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyezés Détárival

Igaz, a soproni vezetők nem erősítették meg, de szinte bizonyosra vehető, hogy Détári Lajos lesz az… Tovább olvasom