Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Détári nem fogadta el a felmondást

Péntek délután Détári Lajos megjelent a soproni városi stadion bejáratánál, ahol zárt kapu, kilenc biztonsági ember fogadta és nem engedte be az edzőt. A szakember elment, majd jó húsz perc múlva visszatért, ahol több televíziós stáb, valamint újságíró is várta a fejleményeket.
Látva a nagy érdeklődést, Détári a kerítésen kívül amolyan rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a megjelenteknek:

„Semmi gond nem lenne, ha az új tulajdonos nyíltan, úriember módjára megmondta volna, hogy mással képzeli el a szakmai munka irányítását. Itt azonban nem ez történt, mondvacsinált okokkal akarnak eltávolítani. Ez a magyar futballvalóság. Egy hatvanegyeszeres válogatott labdarúgóval teszik meg ezt. A hivatalos felmentésemet gyakorlatilag egy sajtpapíron adták ide, ami nevetséges. Úgy tudom, az MLSZ szabályzatában van egy olyan pont, hogy amíg egy klub és az edző nem egyeztek meg egymással hivatalosan, addig a szakvezető továbbra is a csapat edzőjének tekinthető. Természetesen a történtekről értesítettem jogi képviselőmet, dr. Papp Gábort, aki megerősített abban, továbbra is én vagyok a Sopron edzője."

A kérdésre, vajon a játékosok kiállnak-e mellette, azt mondta Détári: „Ők labdarúgók, nekik elsősorban a soron következő mérkőzésre kell koncentrálniuk. Nyilván a történtek rájuk is hatással vannak. Mivel továbbra is a csapat szakvezetőjének tekintem magam, kíváncsi vagyok, mi lesz Újpesten, ahol – mint ahogy most is – megpróbálom a munkámat végezni. Nem tartom valószínűnek, hogy Újpesten is kitiltanának a pályáról. Amúgy az is érdekes kérdés, milyen alapon tiltottak ki, ha ugyanis jól tudom, a pálya az önkormányzat tulajdona."

Détári annyit még elmondott: nem szabad a most Sopronba érkezőket egy lapon említeni az igazi olasz futballal. Bő fél óra után Détári távozott a stadion elől. Az biztosra vehető, a szakember ma ott lesz Újpesten...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztalitenisz: Hibátlan Győri Elektromos

Az asztalitenisz-bajnokságok legutóbbi fordulójának eredményei. Tovább olvasom