Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Détári Lajos még várja a görögök válaszát

Labdarúgásunk egyik utolsó sztárja, Détári Lajos.
Labdarúgásunk egyik utolsó sztárja, Détári Lajos – aki pályafutása során maradandót alkotott a német Eintracht Frankfurt és a görög Olimpiakosz Pireusz színeiben egyaránt – is tagja volt annak a Magyar Old Boys-válogatottnak, amely a múlt hétvégén rendezett Alcufer-kupán gálamérkőzésen lépett pályára. A máig népszerű „Döme" készségesen, a tőle megszokott szókimondó őszinteséggel válaszolt kérdéseinkre.

– Többször is láthattuk hasonló rendezvényeken, elismerésre méltó a szándékuk a labdarúgás népszerűsítésére.

– Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy elfogadjuk a gyirmóti vezetők hívását, hiszen nagyra tartjuk azt a törekvést, amit a Horváth testvérpár sportágunk fejlesztése érdekében tesz. Elég, ha csak a Győr melletti sportcentrumot vesszük alapul, nem beszélve a csapat remek szerepléséről. Kívánom, hogy sikerüljön nekik az élvonalba jutni, hiszen az elmúlt évek erőfeszítései után is igazán megérdemelnék ezt.

– A görög Olimpiakosz mezében ötvenöt bajnoki mérkőzésen harminchárom gólt szerzett és ma is névre szóló széke van a stadion páholyában. Ennek is köszönhető, hogy szóba került a neve a görög kapitányi székben?

– Egy megkeresésről beszélhetünk, de már nyáron is felmerült a nevem a szövetségi kapitányi tisztséggel kapcsolatban. Akkor a megegyezés elmaradt, hiszen a görög szövetség elnöke néhány nappal korábban szóban már elkötelezte magát Claudio Ranierivel. Mivel őt a Feröer elleni hazai fiaskó után menesztették, így ismét előtérbe kerülhetett az én nevem is.

– Elismerésre méltó, hogy a poszt várományosaként olyan neves szakemberek társaságában emlegetik, mint a német Cristoph Daum vagy az olasz Giovanni Trapattoni...

– Természetesen tudom, hogy ők is a jelöltek listáján vannak, sőt, még az is felmerült, hogy esetleg az olasz mesterrel együtt irányíthatnánk a görög nemzeti csapatot. Nyelvi gondjaink biztos nem lennének. A görögök január végére ígértek előrelépést, de az országban uralkodó belpolitikai helyzet sok mindenre kihatással lehet, így bizonytalan a végkifejlet.

– Adódhat a kérdés: a tapasztalt, de még csak ötvenegy éves Détári Lajost láthatják-e még magyar csapat kispadján?

– Most is van több ajánlatom, amiket azonban a görög lehetőség miatt nem zártunk le. Ezekben az esetekben is a január végi napok lehetnek a sorsdöntőek. Egyébként aki ismeri az eddigi edzői pályafutásomat, az tudja, hogy soha nem kilincselek azért, hogy az élvonalban edzősködjek.

– Néhány éve egy irányítósávos cipő kifejlesztésével kapcsolatban igazi reformerként emlegették, tudomásunk szerint abból nem lett igazán kiugró siker. Most ismét egy újdonságot kíván forradalmasítani, ami nagymértékben fokozza a játékosok reakciógyorsaságát. Miről van szó?

– Helytálló az információ, de erről bővebbet nem szeretnék mondani. Ezt a módszert már sikeresen alkalmazzák a Dortmundnál és a Hoffenheimnél. A közeljövőben talán megismerhetik hazánkban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megműtötték Kobe Bryantet

A Los Angeles Lakers sztárjátékosára előreláthatólag kilenc hónap pihenés vár. Tovább olvasom