Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Dél-Korea és Kína után Japán is téli olimpiát rendezne

Dél-Korea és Kína után Japán is téli olimpiát rendezne
A 2026-os játékokra meghívásos lesz a kandidálás
A Japán Olimpiai Bizottság (JOC) jóváhagyta, hogy Szapporo megbeszéléseket kezdjen a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) a 2026-os téli olimpia megrendezéséről.

A JOC alelnöke, Hiraoke Eiszuke jelentette be, hogy a város - amely 1972-ben egyszer már vendégül látta a világ legjobb téli sportolóit - érdeklődik az ötkarikás játékok iránt.
    
A NOB egy hónapja közölte, hogy a 2026-os téli olimpia pályáztatási folyamata eltér majd az eddigiektől: a korábban megszokottakhoz képest jóval rövidebb és olcsóbb lesz, a legnagyobb változást pedig az jelenti, hogy meghívásos lesz a kandidálás. A reformok révén a városoknak és a nemzeti bizottságoknak lehetőségük lesz, hogy fenntarthatóbb, ésszerűbb és gazdaságosabb téli olimpiát tervezhessenek a korábbiaknál.
    
A NOB 2018 októberi ülésén, a végrehajtó bizottság javaslatai alapján hívja majd meg a kandidálásra a városokat. A folyamat második, jelölő szakasza ekkor kezdődik és a 2019 szeptemberi helyszín-kijelölésig tart. A jelölteknek majd mindössze egyetlen pályázati anyagot kell leadniuk 2019 januárjában, s a megválaszolandó kérdések száma harmadával csökken az eddigiekhez képest.
    
A 2026-os rendező város szerződésének szövegét 2019 júliusában közlik, melyben szerepel majd, hogy a NOB a játékok sikeréhez nagyjából 925 millió dollár támogatással járul hozzá.
    
Jövőre a dél-koreai Phjongcshang, 2022-ben pedig Peking rendezi a téli olimpiát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsóként Dánia jutott ki a 2018-as foci vb-re Európából

Magabiztosan győzték le az íreket. Harminc csapat részvétele már biztos. Tovább olvasom