Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Darts: verseny a jubileum jegyében

Darts - A Győri Darts Club 15 éves fennállásának évfordulója alkalmából rendez jubileumi versenyt a hét végén. A viadalra várják a klub összes eddigi versenyzőjét.
Pontosan 15 éve alakult meg Győr egyetlen dartscsapata, a jelenleg Docugroup Győri DC néven működő klub. Az együttes stílszerűen egy versennyel ünnepli az évfordulót. November 8-án, szombaton 11 órától Győrbe, az Épfu-dartsterembe várják nemcsak a mostani dobókat, hanem azokat is, akik korábban versenyeztek a megye elsőként bejegyzett egyesületében.

„Sajnos mindenkit nem sikerült elérnünk, így ezúton szeretném meghívni azokat a régi játékosainkat is, akikkel nem tudtuk felvenni a kapcsolatot – mondta Venesz Károly, a klub elnöke, a jubileumi viadal. - Azt gondolom, büszkék lehetünk arra, amit eddig elértünk. A tizenöt esztendő alatt nagyon sok szép eredményt értünk el."

A sportvezető szerint ugyan rengeteg versenyzőt lehetne kiemelni, hármat közülük mindenképp érdemes megemlíteni:
„A klub színeiben Bán István Európa-bajnok volt, többször szerepelt a nemzeti válogatottban. Köntös Zsófia tavaly Európa legjobb női versenyzője volt, többszörös kontinens- és magyar bajnok, válogatott, kétszer lett hazánkban az év játékosa. Rucska József szintén válogatott, Európa-bajnokságon harmadik lett, többször volt a megye legjobbja."

Csapatban is több értékes trófeát szereztek a győriek:
„A férfiak 1995-ben soft szakágban lettek magyar bajnokok, a lányok 2005-ben és 2006-ban ismételték meg ezt a teljesítményt, steel kategóriában a férficsapatunk 2006-ban lett aranyérmes."

A sikeres múlt ellenére a klub anyagi helyzete nem túl rózsás.
„Névadó szponzorunknak köszönhetően idén megmenekültünk, jövőre azonban még nem tudjuk, mi lesz, mert csak addig szól a szerződésünk. A várostól tavaly erkölcsi támogatást ugyan kaptunk, anyagit viszont nem. Csak reménykedni tudok benne, hogy az önkormányzat majd anyagilag is mellénk áll, hiszen eredményeinkkel nemcsak magunknak, a városnak is elismerést szerzünk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi ETO-Kiskunhalas 35-20

Kézilabda - Könnyed győzelemmel hangolt a hétvégi, Ikast elleni BL-meccsre az Audi ETO. A mieink… Tovább olvasom