Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Darts: újra bajnok a páratlan páros

Nagyszerűen szerepeltek a Győri DC dobói a hétvégi országos steelfordulóban.

Hétvégén Győrött, az ETO Parkban rendezték az országos steelbajnokság hetedik fordulóját. Bár az időjárás csaknem keresztülhúzta a szervezők számításait, a rendezés mellett sportszerűségből is jelesre vizsgáztak a viadal résztvevői.

A havazás és torlódás miatt ugyanis több fővárosi és vidéki dartsos is elakadt az utakon, ám nem kezdték el nélkülük a versenyt, megvárták őket. Az egyéni küzdelmek így az előzetesen megadott időponthoz képest persze jóval később kezdődhettek el.

„Nem emlékszem hasonlóra, a döntőt este fél kilenc körül játszottuk, a délelőtt tizenegy óra helyett délután négy óra körül kezdtük a versenyt – mesélte Ihász Veronika, a Győri DC jelenleg legeredményesebb női dobója, aki mindezek ellenére nagyszerűen szerepelt a viadalon. – Az első meccsen Kiss Viktóriát sikerült legyőznöm, majd az egyik csapattársam, Kovács Csilla következett. A két győzelem után a döntőben a legnagyobb riválissal, Fekete Nórával találkoztam. Nagyon szoros lett a finálé. Nóra elhúzott kettő-nullára, de fordítottam, majd egyenlő, három-három lett az állás. A döntő szettben sikerült újra győznöm, ezzel meg is nyertem a fordulót" – folytatta Ihász, aki tavaly bajnok volt ebben a szakágban.

„A szezonból még két forduló van hátra, s ha sikerül mindkettőt megnyernem, ismét én lehetek a legjobb" – tette hozzá a győri dobó, aki párosban – oldalán a szintén győri Wachter Nikolettel – tavalyi sikere után ismét aranyérmes lett.

„Párosban egyetlen forduló alapján hirdetnek bajnokot, hét duó indult, mindenki játszott mindenkivel. Szoros három-kettes győzelmek után jutottunk el a döntőig, ahol a szintén addig veretlen Fekete Nóra–Kautzky Nóra kettőssel találkoztunk. Ez is egy szoros meccs lett, s az aznapi szokásunkhoz híven három-kettőre nyertünk, s lettünk bajnokok."
A sikeres kettős nagyon jól ismeri egymást.

A győri Wachter Nikolett és Ihász Veronika megvédték bajnoki címüket.
A győri Wachter Nikolett és Ihász Veronika megvédték bajnoki címüket.


„Két éve versenyzünk már együtt, így nem véletlen, hogy nem csupán csapattársak vagyunk. Mondhatni baráti lett közöttünk a viszony" – tette hozzá befejezésül a győriek többszörös bajnok dobója.

Eredmények, steel nemzeti bajnokság, 7. forduló, férfiak: 1. Bezzeg Nándor (Pro Darts Hungary KSE), 2. Mester Zoltán (Sport DC – Székesfehérvár), 3. Melisek Zsolt (Pestújhelyi DC) és Székely Pál (Soul DC – Budapest), ...5. Rucska József és Raszler József (Győri DC).

Nők: 1. Ihász veronika (Győri DC), 2. Fekete Nóra (EBDE), 3. Kovács Csilla (Győri DC) és Szarka Zsuzsanna (Pestújhelyi DC).

Páros, férfiak: 1. Mester Zoltán–Kovács Patrik (Sport DC), 2. Melisek Zsolt–Takács Gábor (Pestújhelyi DC), 3. Hevesi-Tóth István–Kulcsár Attila (Soul DC).

Nők: 1. Ihász Veronika–Wachter Nikolett (Győri DC), 2. Fekete Nóra–Kautzky Nóra (EBDE/Soul DC), 3. Kiss Viktória–Bata Daniella (Sport DC).

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: utánpótlás klubok együttműködése

Tovább olvasom