Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Darts: remek idény kevés pénzből

Remek bajnoki idényt zárt a Docugroup Győri DC, nem véletlen, hogy a nemrégiben lezajlott fővárosi díjátadó évzárón gyakran szólították a győri csapat tagjait elismerésük átvételére.

Érdekesség, hogy a gyengébbnek tartott nem zárt jobb eredménnyel a magyar kiemelt bajnokságban. A többszörös magyar- és Európa-bajnok Köntös Zsófia vezetésével csapatban mindkét szakágban – softban és steelben is – diadalmaskodni tudott a női együttes (Köntös Zsófia, Horváth Klaudia, Ihász Veronika, Wachter Nikolett, Törő Zsuzsa, Gál Viktória, Puskás Erzsébet). S hogy a hölgyeknél maradjunk, soft párosban az Ihász–Horváth duó egy arany-, a Törő–Puskás kettős egy bronzéremmel, egyéniben Ihász Veronika egy bronzéremmel, Gál Viktória egy ötödik helyezéssel fejelte ezt meg. Steel egyéniben Ihász és Törővel oldalán párosban is harmadik, a Gál–Wachter duó hatodik lett.

A férfiaknál Rucska József vitte a prímet. Steel szakágban harmadik, softban ötödik lett egyéniben. Mészáros Ferenc ehhez egy hetedik helyezést tudott steelben hozzátenni.

A klub férfiegyüttese is kitett magáért. A képen balról Hatos József, Rucska József, Mészáros Ferenc, Raszler József, Vass Péter és Füredi Balázs.
A klub férfiegyüttese is kitett magáért. A képen balról Hatos József, Rucska József, Mészáros Ferenc, Raszler József, Vass Péter és Füredi Balázs.


Csapatban nagy sikert ért el a férfigárda (Rucska József, Mészáros Ferenc, Vass Péter, Füredi Balázs, Mózes Áron, Maár Péter, Raszler József), hiszen softban harmadik, steelben negyedik lett az együttes.

Eredményeivel az ország három legjobb klubja között tartják számon a győri egyesületet, amelynek jelenleg négy hölgy és két férfi válogatott kerettagja van.

Ezért sem érti Venesz Károly elnök, hogy miért is kapnak annyira kevés támogatást a várostól.

„Úgy érzem, kicsit árva gyerek Győr sportjában a Docu- group Győri DC, pedig nem akármilyen eredményekkel öregbítjük nemcsak a klub, hanem a város hírnevét. Megérdemelnénk, s jó lenne, ha alanyi jogon kapnánk támogatást, s nem kellene azért a kevéske pénzért pályáznunk. Lányaink csapatban taroltak, a férfiak is kimagasló eredményt értek el. A legutóbbi svájci
Európa-bajn
okságon két játékosunk vett részt. Szerencse, hogy a névadó támogatónk még kitart mellettünk, Váczi Róbertnek ezért külön köszönettel tartozunk" – fogalmazott az elnök.

Olvasóink írták

  • 1. zsirmi 2010. július 24. 16:43
    „Szep vt Bala!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy aranyérmet szereztek az ob-n

A Mosonmagyaróvári Vízi- sport Egyesület 27 versenyzővel vett részt a 111. országos bajnokságon… Tovább olvasom