Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Darts: másodszor az év női játékosa Ihász Veronika

A győri Ihász Veronika csupán pár évvel ezelőtt robbant be a sportág élvonalába, tavaly – immár második alkalommal – őt választották Magyarország legjobb női dartsosának.
A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. Dartsban a győri Ihász Veronika végzett az élen. Az 1993-ban alapított Győri DC dobója itthon – ahogy 2011-ben is – mindent megnyert, egyéniben mindkét szakágban országos bajnok lett, párosban pedig a szintén győri Wachter Nikolettel az oldalán lett első soft és steel kategóriában is.

„Boldog vagyok, hogy immár másodszor engem választottak Magyarország legjobb női versenyzőjének. Nagy rangot, elismerést jelent ez a cím" – kezdte a kiváló dartsos, aki csupán 2008-ban robbant be a sportág élvonalába. Mára hazánk legjobbja lett, méltó utódja a többszörös Európa- és magyar bajnok, szintén győri Köntös Zsófiának.

„Igen, talán lehet azt mondani, hogy tőle vettem át a stafétabotot. Hogy mi a titok? Nagyszerű közösségben dartsozhatom, szinte családi a hangulat a Venesz Károly irányította győri klubban, ahol nagyon jól érzem magam" – tette hozzá Ihász Veronika, aki kissé zavarba került, amikor eddigi bajnoki címeinek számáról kérdeztük.

„Összesen tizenegy, vagyis tizenkétszeres magyar bajnok vagyok. Ebből öt az egyéni elsőségek száma" – mondta a remek dobó, aki kiemelte: büszke még a tavalyi, a legmagasabb osztályban szerzett férfi csapatbajnoki ezüstérmére is. (A sportágban engedélyezett, hogy a gyengébb nem képviselői is szerepeljenek a férfiegyüttesekben – a szerk.) Ihász nemzetközi szinten is rendkívül eredményes volt, tavaly év végén a tizedik helyen állt a világranglistán – a sikerről mindent elmond, hogy ebben a rangsorban még soha nem volt ilyen előkelő helyen magyar női versenyző.

„Szerencsére egyre több versenyre el tudunk utazni, persze nem jutunk el mindenhova, s ez korlátozza a sikerek számát is. Úgy érzem, nem versenyeztem rosszul, ahol elindultam. Ausztriában, Hollandiában, Szlovéniában sem vallottam szégyent."

Kis hiányérzet talán a válogatottbeli szerepléssel kapcsolatban lehet.
„A kiugró eredmény ezen a szinten még várat magára. Cél, hogy idén még többször és még jobban versenyezzek a nemzeti csapatban – tette hozzá a civilben vasúti forgalmista győri dartsos. – A GYSEV-nél szerencsére toleránsak a főnökeim, így nem gond, ha versenyekre kell utaznom."

Ihász Veronika tavaly mindent megnyert: egyéniben és párosban két szakágban is bajnok lett. Fotó: dartsvilag.hu
Ihász Veronika tavaly mindent megnyert: egyéniben és párosban két szakágban is bajnok lett. Fotó: dartsvilag.hu


A két szakág közül a soft áll közelebb Ihász Veronikához.
„Az automatákon kezdtem, ismerkedtem meg ezzel a sporttal, így mindig is az marad a szívem csücske. Persze szeretem a steelt is, amiben azért sokkal nagyobbak a lehetőségek."

Ebben a szakágban nemrég rendezték Londonban a PDC-steelvilágbajnokságot.

„Természetesen a tévében néztem a vb-t. Örültem, hogy a sportág koronázatlan királya, Phil Taylor visszakerült a trónjára, neki drukkoltam. Örülök, hogy itthon is lehetett látni ezt az izgalmas és színvonalas versenyt, sokkal jobban előtérbe kerül a sportágunk és ez bizony nagyon jó" – fogalmazott a győri dobó, aki a februári hazai bajnokságokra és a hollandiai nyílt viadalra készül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden magyar célba ért a Dakar harmadik szakaszán

Legjobban közülük a Szalay Balázs, Bunkoczi László duó áll, ők összetettben tartják a 29. helyüket. Tovább olvasom