Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Darts: a soproni EB-re készülnek

Jó évet zártak a Datacon Győri DC versenyzői, s már gőzerővel készülnek a soproni Európa-bajnokságra.

Jó évet zártak a Datacon Győri DC versenyzői. Idén hazánkban, Sopronban rendezik a darts Európa-bajnokságot, ahol a tervek szerint több győri dobó is elindul.

Eredményes évet zártak a Datacon Győri DC dartsversenyzői. Sok idő azonban nem marad a pihenésre, január végén már Szombathelyen kell helytállniuk a győri klub játékosainak. Venesz Károly alelnök elégedett lenne, ha legalább ugyanilyen sikereket érnének el versenyzőik 2005-ben is, de reméli, ennél több érmet, értékes helyezést sikerül begyűjteniük az új esztendőben.
„Nagyszerű eredményeket értünk el, s jól zártuk az évet. A budapesti steelbajnokság döntőjében például Köntös Zsófia párosban bajnoki címet, Domonkos Sándor pedig ezüstérmet szerzett. Zárásként a softbajnokságon csapatosztályozón férfi versenyzőink veretlenül harcolták ki a feljutást az első osztályba."

Nyáron Sopronban rendezik a sportág soft Európa-bajnokságát, a tervek szerint a győri klub versenyzői közül többen is a táblák elé állhatnak.
„Egyelőre még nem tudjuk, hogy a válogatottnál számítanak-e győri versenyzőre – erre egyébként Köntös Zsófiának és Domonkos Sándornak van a legnagyobb esélye –, de a csapatnál úgy döntöttünk, hogy több játékost is elindítunk a kontinensvia- dalon. Erre ebben a sportágban lehetőség nyílik, főleg az anyagiakon múlik, hogy egy-egy klub mennyi versenyzőt szeretne szerepeltetni. Én úgy gondolom, szakmailag felkészült, remek dobóink vannak, akik megérdemlik, hogy egy ilyen rangos versenyen elinduljanak. Igaz, anyagilag egyelőre nem állunk valami fényesen, bár támogatóink is akadnak, nemrég a városi önkormányzat nyújtott segítséget."

Köntös Zsófia a Datacon egyik legeredményesebb versenyzője. Úgy fest tehát, mindenképpen ott lesz a soproni EB-n.
„Nemrég vehettem át a bajnoki címért járó serleget, s most már az idei versenyekre, főleg az Európa-bajnokságra készülök. Az egyik televíziós sportcsatorna jóvoltából sokan láthatták az elmúlt hetekben a profik steelvilágbajnokságát. A nagyszerű párharcokból, izgalmas versenyekből ízelítőt kaphattak azok is, akik idáig nem ismerték a dartsot. Talán ennek is köszönhetően egyre nagyobb hazánkban is a sportág rajongótábora, remélem, hasonló hangulatú verseny vár ránk majd Sopronban."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapatépítés a romok között

Egy hónapos pihenő után meg kezdte megkezdte a felkészülést a tavaszra a Győri ETO FC. A zöld-fehérektől kölcsönben Skóciába távozott Vincze Gábor, az érkezők között lehet viszont Kenesei Krisztián. Az első edzésről több játékos is hiányzott, ám valamennyien indokoltan hagyták ki a foglalkozást. A héten még csak ráhangoló edzésekkel készül a keret a kemény munkára. Tovább olvasom