Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Darts: a bajnoki cím volt a korona

Sokszor céloztak pontosan, így jó évet zártak a győri dartsosok. A klub felnőtt női csapata magyar bajnok lett és a versenyzők egyéniben is több értékes helyezést szereztek.
Az ország egyik meghatározó dartsklubja volt ebben az esztendőben is a Győri Docugroup DC. Az egyesület eredményei közül természetesen a női softcsapat országos bajnoki címe emelkedik ki.

Az erősebbik nem csapatbajnoki szereplése ezúttal elmaradt a legjobbtól, ám a férfiak mind a két szakágban biztosan maradtak a kiemelt, vagyis a legmagasabb osztályban.

Mind hazai, mind nemzetközi szinten akadtak remek egyéni teljesítmények. Főképp a klub két válogatottja, Rucska József és Ihász Veronika jeleskedett.

Rucska József itthon egyéniben 2. és 4. lett a két stílusban, míg párosban a profik világbajnokságán is megfordult Bezzeg Nándorral aranyérmet szerzett steel szakágban. (Ketten egyébként megnyerték a WDF rangos Hungarian Openjét is.) Rucska az ob-n a szintén győri Maár Péterrel is dobogóra állhatott: softban lettek harmadikak.

Ihász Veronika egyéniben 3., párosban 3. és 4. lett az országos bajnokságban. Az Európa-bajnokságon ötödik győri dartsos a nemzetközi WDF Hungarian Openen már nem talált legyőzőre, ő dobott a legpontosabban, s lett aranyérmes. Ezen a viadalon a kisebb hullámvölgyből visszatérő Köntös Zsófia harmadik lett, s szintén bronzérmet akaszthattak a nyakába a bécsi, a klagenfurti WDF-viadalon, Párizsban pedig az ötödik helyen végzett. Említést érdemel Gál Viktória is, aki többek közt egy szabadkai EDU-versenyen elért negyedik helyezéssel hívta fel magára a figyelmet.

– Ahogy az eredmények is mutatják, nem lehetünk elégedetlenek – árulta el Venesz Károly, a Docugroup Győri DC elnöke. – Azért azt mindenképp meg kell jegyeznem, hogy a férfiaknál két meghatározó játékosunk is visszavonult, ezért lett halványabb az eredmény. A lányoknál is új csapatot kellett építenünk, ennek ellenére lettünk veretlenül magyar bajnokok – tette hozzá a sportvezető, aki kiemelte: – Rendkívül egységes volt az együttes, nem volt ilyen összetartó csapatunk tíz éve a klub tizenhét éves éves fennállása óta.

Venesz Károly reméli, jövőre is legalább ilyen sikeres lesz a klub, bár nem túl fényes az egyesület gazdasági helyzete.

„Köszönettel tartozunk a főszponzor Docugroupnak és természetesen Győr önkormányzatának, mert nélkülük még arra a kevés versenyre sem tudnánk elmenni, ahová idén azért eljutottunk. A jó eredményekkel talán sikerült valamit törlesztenünk, remélem, jövőre sem lesz ez másképp" – mondta befejezésül Venesz Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: szerdán Győrben játszik a válogatott

Futsal - Szerdán este hét órakor Győrben újból összecsap egymással a januári Európa-bajnokságra… Tovább olvasom