Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Darázs új országos csúcsa

A közelmúltban Helsinkiben versenyzett Darázs Ádám. Az abdai erős ember felföldi játékokon szerepelt, s súlylökésben – 7,26 kg-os súlyt kellett helyből ellökni – 13,79 méterrel új országos csúcsot ért el.

Az eredmény mindössze öt centivel marad el a profi szinttől. Kőlökésben – 11,5 kg-os egy ilyen kő – is jól teljesített Darázs, hiszen egyedül ő dobta 10 méternél messzebb a „versenyeszközt", s kevéssel maradt el az országos rekordtól.

Sportdiplomáciában is sikerrel járt Darázs Ádám, hiszen az ő közreműködésének köszönhetően immár hivatalos, hogy a felföldi játékok
Európa-bajnokságát jövőre Győr rendezheti. Május 12-én az Aranyparton, egy nappal később a Dunacenternél mérik össze a versenyzők – nyolc országból tízen indulnak majd, köztük Darázs Ádám és a győri Mészáros Csaba – erejüket. A viadal fővédnöke a nemzetközi felföldi játékok szövetségének skót származású, de már Amerikában élő alelnöke lesz, aki hétszer volt világbajnok ebben a „szakágban".

Darázs Ádám Finnországban új országos csúcsot ért el.
Darázs Ádám Finnországban új országos csúcsot ért el.


Darázs addig sem pihen, hiszen a Forma–1 mintájára jövőre elindul a felföldi világjátékok többállomásos sorozata. A versenyzők többek között Írországban – itt két ízben is –, Lettországban, Fehéroroszországban, Franciaországban szerepelnek, míg a nagydöntőnek hazánk adhat otthont.

Emellett meghívást kapott az abdai erős ember Brazíliába, Szingapúrba, Japánba, Üzbegisztánba és Amerikába, ahol szintén versenyeket rendeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tét nélkül is nyerne a Gladiators

Ma Révkomáromban zárul a B1 2011-es kiírásának alakszakasza, ahol az A csoportban az utolsó összecsapását rendezik. Tovább olvasom