Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Darázs már nem akar a legerősebb lenni

Erősport - Befejezte a versenyzést Darázs Ádám. A győri erős ember úgy érzi, kerek pályafutásra tett pontot a legutóbbi győri viadalon, noha a végeredmény nem egészen úgy alakult számára, ahogyan azt tervezte.
A győri Darázs Ádám majdnem két évtizedes versenyzői pályafutását zárta le legutóbb Győrött, a kétnapos WHB-kupával. Az ország legerősebb embereinek vetélkedése ugyan nem a legjobban sikerült a sportoló számára, hiszen összesítésben csak nyolcadik lett, mégsem érzi úgy, hogy keserű szájízzel kellene átadnia helyét a fiataloknak.

Teljesnek érzi pályafutását

„Sajnos az utolsó versenyemen a derekam és a könyököm sem volt teljesen rendben, s talán mondanom sem kell, ez a két testrész elengedhetetlen ebben a sportban. Az első nap után egyik számmal sem lehettem elégedett. Bevallom, nagyon el is kenődtem, de másnap már valamivel jobban ment a versenyzés. Sajnos ez is csak a nyolcadik helyhez volt elegendő. Szerettem volna, ha egy érmet szerzek utolsó nagy versenyemen. Nem jött össze, de nem hiszem, hogy szégyenkeznem kellene" – kezdte Darázs Ádám, aki 1990-ben súlyemelőként kezdte sportos pályafutását, majd néhány évvel később már az erős emberek versenyén tűnt fel, s ért el egyre jobb eredményeket.


Darázs Ádám a jövőben minél több időt szeretne tölteni kilenc hónapos fiával, Bendegúzzal.
Darázs Ádám a jövőben minél több időt szeretne tölteni kilenc hónapos fiával, Bendegúzzal.


„Teljesnek érzem a karrieremet, hiszen amit lehetett, azt úgy gondolom, elértem. Közel kétszázötven viadalon indultam, s ezek nagy részén sikerült dobogós helyen vagy annak környékén végeznem. Magyar bajnoki címek mellett rengeteg nemzetközi versenyt is megnyertem, s bár sokan azt mondják, harmincnégy évesen még egyáltalán nem vagyok öreg, én úgy érzem, elég volt. Nem is annyira a versenyek, inkább a felkészülés okoz komoly nehézségeket. Egyre jobban fáj mindenem, például a hétvégi viadal óta eltelt már négy nap, de még mindig érzem a derekamat. Azt hiszem, szervezetem így jelzi, hogy már nem vagyok képes azokra a dolgokra, mint korábban. Nagyon sok tragédia történt a sportolók körében az utóbbi években, elég csak szegény Fehér Mikire, Kolonics Gyurira vagy a közelmúltból Nagy Andrásra gondolni. Ráadásul a győrieket még ismertem is, s teljesen lesújtottak ezek a hírek. Őszintén mondom, ezek az események is óvatosságra intenek. Itt van a családom, a kilenc hónapos fiam, Bendegúz. Most már rájuk is gondolnom kell" – folytatta a sportoló, akit egyébként nem kerültek el a sérülések, hiszen tíz műtétje volt, s átesett egy mélyvénás trombózison is.

Tíz műtét, 118 cm heg

„Múltkor lemértem, összesen száztizennyolc centi vágás van rajtam. Egyik versenyzőtársammal, Hegedűs Istvánnal »versenyzünk« azon, kinek a testén van több műtéti heg. Egyelőre két centivel vezetek. Bár ha azt nézem, hogy én jóval magasabb vagyok, így arányaiban ő a »jobb«" – mondta az erős ember, aki a legkilátástalanabb helyzetben sem adta fel soha.

„Mindig is jellemző volt rám az akaraterő, a küzdés, ezt a mentalitást egyértelműen a sportnak köszönhetem. Érdekesség, hogy a mai fiatalokra viszont már kevésbé jellemző ez. Az még rendjén van, hogy lejárnak az edzőtermekbe, de a bérletesek közül sokkal kisebb a versenyzők létszáma, mint mondjuk akkor, amikor én kezdtem. Elvégre a jó eredményekhez kemény munkára van szükség, az ezzel járó procedúrát, a lemondást viszont egyre kevesebben vállalják" – tette hozzá Darázs Ádám.

Most már a család az első

Az Abdán élő sportember a jövőben sem szeretne elszakadni a sportágtól, de sokkal több időt szeretne szentelni családjának, s szenvedélyének, a horgászásnak.

„Döntésem megmásíthatatlan, nagy versenyen már biztosan nem indulok, egy-egy kisebb viadalra, bemutatóra azonban szívesen megyek. Ezenfelül pedig versenybíróként és szervezőként is szeretnék tevékenykedni. Szerencsére egy másik álmomat is sikerült megvalósítani, Győrött nyitottam egy edzőtermet, ahol több tehetség is bontogatja szárnyait. Például az a Nagy Péter, aki a hétvégi viadalt is magabiztos versenyzéssel megnyerte. Azt hiszem, ő méltó utódom lehet. Az ezzel járó feladatok mellett pedig szeretnék feleségemmel és fiammal lenni minél többet, valamint ha csak lehetőségem van rá, kimenni a vízpartra, s horgászni" – mondta végezetül Darázs Ádám.

Olvasóink írták

  • 1. thermoline 2009. május 30. 00:34
    „Jó nézni ezt a képet:))

    P”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: Bajzát, Stark, Kink és Böőr is lapátra kerül?

Labdarúgás - Úgy hírlik, a külföldi játékosok közül a mérkőzés előtti sportszerű életmód nem… Tovább olvasom