Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Darázs kiakasztotta a mérleget

Negyedik lett a szegedi Világkupán Darázs Ádám. A győri erős ember két országos csúcsot is megdöntött.

Közép-Európa többszörös legerősebb emberének meggyűlt a baja a mérleggel.

Ha hajszállal is, de Darázs Ádám leszorult a dobogóról a Szegeden megrendezett erős emberek Világkupáján. A viadal először is azzal kezdődött, hogy mikor a győri versenyző a mérlegelésnél fellépett a mérlegre, az kiakadt.

„Sajnos csak százötven kilóig mért, én viszont ezt a súlyt jócskán meghaladom. Legutóbb, mikor mértek, százötvennyolc kiló voltam, most úgy százhatvan körül lehetek" – mondta Darázs Ádám.
Ez persze egy cseppet sem zavarta a versenyzésbe, amit két új országos csúcsa is jelez. Előbb traktorkerékforgatásban javított az eddigi rekordon. Ráadásul nem is akármennyivel. A korábbi rekord 49,9 másodperc volt, most viszont már 31,6-nál kell jobbat teljesíteni, ha valaki ezt az eredményt szeretné átadni a múltnak.

„Nagyszerű erőben érzem magam, úgyhogy engem nem lepett meg, hogy ennyivel jobb eredményt értem el. Titkon számítottam is erre" – mondta Darázs.

Jó erejét már az erőemelő magyar bajnokságon is megmutatta egyébként a győri versenyző, hiszen a mosonmagyaróvári Botond Gym színeiben harmadik lett: „Freimann Sándor irányításával nagyon jól felkészültem, bár nem ez a sportág a fő területem. A nemzetközi szinttől így is csak kevés választott el."

Visszatérve a szegedi viadalra, Darázs lengősúlycipelésben egy alaprekordot állított fel: a 350 kg-os súlyt húsz méterre 16,4 másodperc alatt vitte el: „Sajnos egy méterrel a cél előtt a súly előre húzott, le kellett tennem. Ezzel értékes másodperceket vesztettem, de így sem vagyok elégedetlen" – foglalta össze teljesítményét a győri erős ember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felemás mérleg

A sanghaji világbajnokságon kellemes és kellemetlen meglepetések egyaránt érték a magyarokat. Tovább olvasom