Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Darázs élete versenyére készül

Élete versenyére készül Darázs Ádám. A győri erős ember március végén Dubaiban indul egy Világkupán.

Darázs reméli, a farönknyomással nem lesz gondja Dubaiban.
Jó ideje nem sokat lehetett tudni Darázs Ádámról. A győri erős ember azonban most ismét hallathat magáról, március végén ugyanis Dubaiban indul egy Világkupán.

„ Öt napra utazom Ázsiába, a versenyt március 27-én és 28-án rendezik. Tizenegy ellenféllel nyolc versenyszámban kell megküzdenem. A viadal erősségére jellemző, hogy pályafutásom legnehezebb feladata előtt állok, de remélem, sikerrel veszem majd ezt az akadályt is" – mondta Darázs Ádám.

Darázs egyébként mindössze három hete tudta meg, hogy lesz ez a verseny, így sok ideje nincs felkészülni.


„ Ha nem is külön erre a versenyre, de azért a télen keményen készültem. Eredetileg egy szegedi rendezvény lett volna az első idei komoly verseny május elsején. Most annyiban módosult, hogy rögtön egy világszínvonalú eseménnyel kezdem az évet. A számok nem ismeretlenek előttem, így nyugodtan vágok bele ebbe a kalandba is."

Bár az ellenfelek a világ legjobbjai közé tartoznak, Darázs úgy érzi, reálisan a hatodik hely környékére odaérhet, de a legjobb esetben a dobogó sem tűnik elérhetetlennek.

„ A riválisok ugyan mind ott vannak az első húszban a nemzetközi szövetség ranglistáján, ám úgy gondolom, huszonötödik helyemmel nekem sincs okom a szégyenkezésre. Ezen a szinten is érvényes, hogy olykor már csak nüanszok döntenek, ezért is mondom azt, hogy ha minden jól alakul, akkor a végén még a dobogóra is sikerülhet felállnom. A hatodik hellyel sem lennék azonban elégedetlen."
A feladatok közül azért az egyiktől egy kicsit tart Darázs. Az autótalicska sokat kivehet belőle.

„ Jó erőben érzem magam, jók az edzésen elért eredményeim. Guggolásban például nemrég életem legjobbját teljesítettem. Ennek ellenére az a szám sokat kivehet belőlem. Bízom azonban annyira magamban, hogy ne féljek odaállni a kocsi mögé" – mondta a jelenleg 155 kg-ot nyomó Darázs Ádám.

Az ellenfelek

Svend Karlson (norvég, világranglistás helyezése: 3.), Magnus Samuelsson (svéd, 4.), Steve Kirit (amerikai, 7.), Tommi Lotta (finn, 9.), René Minkwitz (dán, 10.), Olie Thompson (brit, 16.), Andrus Muramets (észt, 17.), Mark Felix (grenadai, 18.), Brian Schoonveld (amerikai, 19.), Geoff Dolan (kanadai, 21.), Anders Johansson (svéd, 23.).

A versenyszámok

Kamionhúzás, súlypiramis, kamionpakolás, farönknyomás, autótalicska, koffercipelés, kerékforgatás, összetett feladat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztos háttér és bátor célok

A magyar labdarúgás rengeteg gondja közepette a Matáv FC Sopron jelenti az egyik üde színfoltot. A klub gazdasági háttere stabil. Gőbl Gábor ügyvezető nem tagadja, van tartozása a Matávnak is. A klub korábbi ügyvezetője 2000 és 2002 között száztizenötmillió forint hitelt vett fel a ligától, amiből azóta nemcsak az eddigi kamatokat, hanem a hitel jelentős részét is sikerült visszafizetnie. Tovább olvasom