Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Darázs elájult, majd győzött

Darázs Ádám megnyerte az idénynyitó versenyt. Pedig Közép-Európa legerősebb embere a viadal közben elájult. Nem ő volt egyébként az egyedüli, aki így járt, mert a másik győri induló, Királyi Norbert sem bírta a levegőtlenséget.

Darázs Ádám nyerte az erős emberek szezonnyitó versenyét, a UPC-kupát. A hír önmagában nem meglepő, láttunk már eddig is magabiztos, olykor viszont csak nagy nehézségek árán kivívott Darázs-sikert. Olyanra azonban eddig még nem volt példa, hogy úgy győzött a győri erős ember, hogy az egyik versenyszám közben elájult.

„Annyi néző volt a Pólus Centerben, ahol zajlottak a küzdelmek, hogy elfogyott a levegő, s a Conan-kör közben elájultam. Közel fél perc szinte teljesen kiesett az életemből, azokból a pillanatokból nem emlékszem semmire."
Nem ő volt egyébként az egyedüli, aki így járt, mert a másik győri induló, Királyi Norbert sem bírta a levegőtlenséget. Nem csoda, hogy ebben a számban ő lett a hetedik, Darázs pedig a nyolcadik.

Szerencse, hogy előtte mindketten olyan jól teljesítettek, hogy tulajdonképpen ez is belefért a versenybe. A súlypiramisnál a 270 kg-os súllyal már csak a két győri hadakozott. Darázs a négyből a harmadik lépcsőfokig jutott, Királyi „csak" az elsőig. Mindez azt jelentette, hogy összetettben Darázs nyert Királyi és a szegedi Dávid János előtt.
Darázs egyébként elmondta, remekül sikerült számára az alapozás, jó erőben érzi magát, bár a testsúlya miatt egy kicsit gondolkodóba esett.

„Jelenleg 151 kg vagyok, pedig korábban ilyen tájban úgy 140 kg körül mozgott a súlyom. Szerencsére nem éreztem magam lassabbnak, lomhábbnak a versenyen, vagyis alighanem a pluszkilókat a megnövekedett izomzatnak köszönhetem. Remélem, ezt az idei versenyeken kamatoztatni tudom."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincöt éves történetek

Orosz László talált először a kapuba 1969-ben. Rába ETO néven az első bajnoki mérkőzésen győzelem… Tovább olvasom