Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Darázs Ádám számára Arnold Schwarzenegger a legnagyobb

Arnold Schwarzenegger Budapesten tartott előadást, amelyen ott volt az abdai Darázs Ádám és fia, Bendegúz.
A hétvégén Budapesten tartott előadást Arnold Schwarzenegger osztrák származású amerikai színész, Kalifornia állam volt kormányzója. Az eseményen – fiával, Bendegúzzal – ott volt az abdai Darázs Ádám, aki erősember-versenyeken elért sikereiről ismert, s régi vágya, hogy találkozhasson példaképével. Most csak hallgathatta és a nézőtérről láthatta a színpadon fantasztikus beszédet tartott színészt, expolitikust, ám reményei szerint hamarosan élete álma valósulhat meg az abdai fiatalembernek.

„Ennyire azért ne szaladjunk előre, de valóban van esély arra, hogy Madridban esetleg kezet foghatok Arnolddal és talán közös kép is készül. Eddig azzal kellett beérnem, hogy jártam Ausztriában az Arnold Schwarzenegger Múzeumban. Az sem rossz, de azért nem az igazi" – vallotta be Darázs Ádám, aki nem titkolja, számára ő a legnagyobbak legnagyobbika.

Közös kép egyelőre még csak a múzeumban készült nem is olyan régen: Ádám egy klasszikus mozdulatot ábrázoló szobor, fia, Bendegúz pedig Schwarzenegger egyik leghíresebb szerepe, a Terminátor fémváza e
Közös kép egyelőre még csak a múzeumban készült nem is olyan régen: Ádám egy klasszikus mozdulatot ábrázoló szobor, fia, Bendegúz pedig Schwarzenegger egyik leghíresebb szerepe, a Terminátor fémváza előtt pózolt.


„Már-már azt is mondhatnám, nekem ő az isten, de azért ilyen nagy szavakat nem használnék. Viszont pályafutása sokaknak lehet példaértékű. Most Budapesten is hangsúlyozta, sikereinek titka az, hogy sosem adta fel. Úgy fogalmazott: "ha azokra hallgatok, akik mindig visszahúztak, talán még mindig Ausztriában jódliznék", utalva ezzel arra, hogy szinte minden terve előtt rengeteg volt a negatív hang, hogy ez meg az sem sikerül neki" – folytatta Darázs Ádám.

Mint azt az előadásában Schwarzi kifejtette: még szülőhazájában kisgyerekként eldöntötte, hogy testépítő lesz, s bár voltak zökkenők, főleg, mikor édesanyja a falon látott izmos sportolók plakátjai miatt orvost hívott hozzá, hogy „valami baj van ezzel a gyerekkel", de megvalósította első álmát: hétszer megnyerte a Mr. Olimpiát, a testépítők legnagyobb versenyét.

„A színészetről is megpróbálták sokan lebeszélni, hogy ilyen akcentussal esélye sincs Amerikában, de mégis a filmtörténelem egyik, ha nem a legnagyobb mondása fűződik a nevéhez, amikor Terminátorként kijelentette: I’ll be back!, azaz Visszajövök! Számos kasszasiker után döntött úgy, hogy politikai pályára lép, amitől szintén próbálták eltántorítani, de aztán Kalifornia kormányzójaként bizonyított. Szóval magával ragadó a története és persze az a szenvedély is, ahogyan a hétvégén beszélt. Aki ott volt, biztosan erőt merített belőle" – mondta az abdai erős ember, aki egyébként „kicsiben" hasonló utat járt be.

„Amennyi műtétem nekem volt, az nem semmi, de sosem adtam fel, s rendre visszatértem a versenyzéshez. Persze már nem olyan hévvel csinálom, s nem indulok el annyi viadalon, de a tervem az, hogy Celldömölkön májusban ott legyek az országos bajnokságon. Az első, amelyiken indultam, tizennyolc éve volt, azaz nem ma kezdtem, de még mindig itt vagyok" – folytatta Darázs Ádám, aki a már említett madridi eseményről is beszélt röviden: „Tavaly az ottani Arnold Classicon szerveztünk az egyik napon egy versenyt, mely olyan sikeres volt, hogy idén péntektől vasárnapig miénk a terep, mi fogjuk össze az erősember-viadalt. Legutóbb ott járt Arnold, de a találkozó elmaradt, most azon vagyok, hogy közös kép és beszélgetés nélkül ne jöjjek haza..."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MK: Debrecen elleni győzelme után négy között az ETO

Magabiztos 36-21-es győzelmet aratott hazai pályán a Győri Audi-ETO együttese a DVSC ellen, így… Tovább olvasom