Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Darázs Ádám lendületben

Darázs Ádámra mindig is jellemző volt, hogy ahol elindul, ott többnyire győz.

Az abdai erős ember az utóbbi időszakban leginkább a felföldi játékokban vitézkedik. A Cseszneken rendezett viadalon is első lett, ami nem kis teljesítmény volt tőle.

„A háromszoros osztrák bajnokot sikerült megelőznöm, először, teszem hozzá. Úgy vélem, ez nem kis dolog. A másik győri versenyző, Mészáros Csaba, alias Csibe sem szerepelt rosszul, egy kevéssel szorult le a dobogóról, negyedik lett" – mondta Darázs Ádám, aki a nem olimpiai dobószámok világjátékán sem maradt sikerek nélkül.

A tíz ország versenyzőit felvonultató viadalon a 13 kg-os kalapácsvetésben, az 5, 6, 7, 10 és 15 kg-os súlylökésben – itt az öt eredményt összeadták –, a 25 kg-os súly távolra, illetve magasba dobásában egyaránt az első helyen végzett. Mészáros Csaba azért szerzett „csak" három aranyat, mert súlylökésben nem indult el.

Az abdai erős ember küzdelme a farönkkel.
Az abdai erős ember küzdelme a farönkkel.


A közeljövőben Darázs egy kicsit megszakítja a skót-felföldi játékokban a versenyzését, augusztus 28-án 15 órától a győri Dunacenternél a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet nemzetek kupája viadalt rendeznek az erős emberek számára. Ezen Darázs – Mészáros inkább a pihenést választja – Mengyi Rajmunddal áll ki. Lesz még egy győri induló a jövő vasárnapi viadalon: Dömötör László, aki egyébként arra készül, hogy a novemberi erőemelő Világkupán 400 kg-ot guggoljon. Ha ez összejön számára, akkor ő lesz az első 20 év alatti versenyző, akinek ez sikerül.

A folytatásban ismét a felföldi játékok következnek: szeptember 11-én Bácskatopolyán, 17-én Minszkben az Európa-kupán, majd 25-én Bécsben. Mint Darázs Ádám elmondta: tervei között szerepel, hogy „elhozza" a jövő évi skót-felföldi játékok EB-jét a megyébe. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öttusa: Gönyűn át vezet az út Moszkvába

A gönyűi Pirik-farmon tartott tegnap lovasedzést a magyar öttusa-válogatott, mely a szeptemberi,… Tovább olvasom