Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Darázs Ádám csúcsokat döntött

Mozgalmas időszakon van túl Darázs Ádám, aki megjárta Skóciát és Dél-Afrikát, de az abdai erős ember nem pihen, hamarosan Japánba, majd Brazíliába utazik.
Kis túlzással csak egy hajszál választotta el Darázs Ádámot attól, hogy közös fotón szerepeljen II. Erzsébet brit uralkodóval. Persze a biztonság az elsődleges, a királyi családot igen szigorúan vigyázták a kíváncsi szemektől a Skóciában rendezett „miniolimpián", ahol többek között futás, távolugrás, magasugrás, kötélhúzás, valamint a skót-felföldi játékok is szerepelt a programban.

Darázs természetesen utóbbi versenyen volt érdekelt, s már az nagy szám volt, hogy – egy másik magyarral, Szabó Attilával – ott tudott lenni a tizennégy induló között. Bár sosem volt rá jellemző ez a mentalitás, de most valóban a részvétel volt a fontos.

„Megmondom őszintén, számomra már az nagy siker, hogy négy számban is meg tudtam dönteni idei legjobbamat. Hogy összesítésben tizenkettedik lettem, nem nagyon izgatott. A verseny hangulata mindenért kárpótolt. Az pedig, hogy Erzsébet királynőt, Fülöp és Károly herceget láthattam, még ha nem is testközelből, szintén felemelő érzés volt" – fogalmazott Darázs Ádám.
Tudni kell erről a versenyről, hogy lassan kétszáz éves hagyománnyal bír, hiszen 1823 óta megrendezik, s szinte a kezdetektől megtiszteli jelenlétével a játékokat a mindenkori uralkodó. Óriási az érdeklődés a nézők körében is, a versenyeket legalább tízezren követik figyelemmel, s több mint húszezren fordulnak meg ott a több nap során.

Darázs Ádám (balra) és Szabó Attila Skóciában, mikor nem versenyeztek.
Darázs Ádám (balra) és Szabó Attila Skóciában, mikor nem versenyeztek.


Darázs egyébként súlylökésben, szikladobásban, súly magasba dobásában, valamint láncos súlyvetésben nyugtázhatta, hogy jobb eredményt ért el a versenyen, mint idén eddig bármikor.

Darázs Skócia előtt Dél-Afrikában járt a transzplantáltak világjátékán. (Az erős ember év elején esett át vesetranszplantáción.) Itt atlétikában versenyzett, súlylökésben a 16 éve fennálló világcsúcsot megdöntve lett első, míg diszkoszvetésben – helyből, pörgés nélkül dobják el a sportszert – pedig harmadik lett, bár mint bevallotta, maradt benne pár méter, csak nem mert kockáztatni.

Darázs Ádám következő úti célja Japán, ahol október elején felföldi játékokat rendeznek, majd október 21–22-én a brazíliai Porto Alegrében az atlétikai masters-vb-n indul súlylökésben és nehézkalapácsban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyedifoci: hosszú eltiltások

„Bekeményített” a megyei igazgatóság fegyelmi bizottsága, a testület a közelmúltban több… Tovább olvasom