Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Dakar: a magyarok visszaestek kedden

A keddi, El Borma és Ghadames közötti 228 km-es speciálszakasz komoly megpróbáltatást jelentett az indulóknak. Lapzártánkig csak két párosról – köztük a győri Jakab–Fenesi kettősről – tudtuk meg, hogy sikeresen befejezték a szakaszt.
A Technosport Hungary információi szerint csapatuk, a Kis–Czeglédi páros Nissanjával egy homokdűnére hajtott rá, ám elsőre nem sikerült átjutniuk rajta. Ekkor visszatolattak, hogy másodszorra is nekirugaszkodjanak és belecsúsztak egy homokgödörbe, ahonnan mintegy egyórányi ásással sikerült kiszabadulniuk. A páros a megpróbáltatások után a 78. helyen érkezett célba. Az autó továbbra is jó állapotban van, mindössze az ilyenkor egyébként is szokásos javításokat és átvizsgálásokat kell végrehajtaniuk.

Dr. Jakab Tamással, Fenesi Józseffel és szervizcsapatukkal tegnap sem sikerült kapcsolatba lépnünk, de az elért időeredményből arra következtethetünk, hogy az eddigi legjobb magyar pároshoz hasonló viszontagságokon mentek keresztül. Remélhetőleg a Chevrolet még bírja az afrikai terepet. Erre szükség is lesz, mivel ma a Ghadames–Ghat közötti szakasznak vág neki a mezőny, a teljes táv 691 km, a speciálszakasz hossza nem kevesebb, mint 584 km.

A magyar versenyzők eredményei a 6. szakasz után (lapzártakor):
Kis–Czeglédi (Nissan): 78. Összesítésben: 54.
Jakab–Fenesi (Chevrolet): 80. Összesítésben: 71.
Az autósoknál a francia Stephane Peterhansel, míg a motorosok között a dél-afrikai Alfie Cox nyerte a hatodik szakaszt a 25. Dakar-ralin. Összetettben újra Peterhansel, illetve változatlanul a francia Richard Sainct vezet. A viadal 1999-es és 2000-es győztese, a francia Jean-Louis Schlesser műszaki hiba miatt feladta a versenyt, miután öt szakaszt követően a 8. helyen állt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúrt hajtott végre a győri páros

Bár hétfőn  lapzártánkig nem sikerült kapcsolatba lépnünk dr. Jakab Tamással és Fenesi… Tovább olvasom