Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Dajka már volt az edzője

A felkészülés kezdete óta a Matáv FC Sopronnál készül Földvári Csaba. A lelkes és nagy munkabírású labdarúgó pár éve a Ferencvárosban mutatkozott be az élvonalban, ám az igazi áttörés még várat magára.

Földvári Csabára a védelemben számítanak.
– Honnan indult és hogyan alakult a pályafutása? – kérdeztük a soproni szurkolók által hamar megkedvelt, masszív és határozott futballistát, akire a jelek szerint elsősorban a jobbhátvéd posztján számít majd a szakvezető, Dajka László.

– Bajai vagyok, ott kezdtem futballozni – felelte mosolyogva a pályán roppant kemény és szigorú Földvári Csaba. – Tizennyolc éves voltam, amikor leigazolt a Ferencváros, ahol több mint harminc mérkőzést játszottam az élvonalban.

– Kik voltak az edzői az Üllői úton?
– Sztanko Poklepovic, majd Csank János.

– Akkor van itt Sopronban olyan futballista, akivel még
a Ferencvárosban játszott együtt...

– Így van, a gólkirállyal, Tóth Misivel futballoztunk együtt a Ferencvárosban. Nagyon jól megértettük egymást, lőtt is néhány gólt az én átadásaimból. Remélem, most Sopronban is megesik ez velünk.

– Ígéretesen indult a karrierje a Ferencvárosban, aztán eltűnt a labdarúgás első vonalából. Mi történt önnel az elmúlt másfél-két évben?
– A Ferencváros játékosaként elkezdtem erősíteni és ezt, most már utólag úgy látom, talán túlzásba is vittem. Pár hónap alatt hetvenegy kilóról csaknem nyolcvanra erősödtem fel és ezt nem bírta a térdem, megsérültem. Később pedig, amikor Garami József lett az edző a Fradinál, az ő elképzeléseibe már nem fértem be.

Akkor kölcsönadtak a másodosztályú BKV Előrének, s ebben a csapatban dolgoztam együtt egy ideig Dajka Lászlóval, aki most Sopronban irányítja a szakmai munkát. Örültem, hogy megkerestek a Matávtól, hogy újra élvonalbeli klubban futballozhatok. A Ferencvárossal közös megegyezéssel felbontottuk a szerződést.

– Milyen posztokon játszott korábban?
– Azt mondhatom, lényegében a középpálya szinte minden pontján megfordultam.

– Sopronban viszont úgy tűnik, jobbhátvédet kell játszania.
– Maga a védekezés egyáltalán nem idegen tőlem. Figyelnem kell a helyezkedésre, és arra, hogy az ellenfelek csatárai ne nagyon cselezzenek ki. Úgy érzem, az eddigi felkészülési meccseken nem ment rosszul ezen a poszton, és remélem, lesz rá mód, hogy a támadásokat is segítsem.

Mit csinál szívesen szabadidejében?
– Bajaiként megpróbálkoztam a kosárlabdával, azt is szeretem. Szívesen bowlingozom, de ha úgy adódik, a pecázást sem vetem meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vízen lobban majd fel a láng Athénban?

Egyelőre nem tudni semmit az athéni olimpiai megnyitóról, de az kiszivárgott, hogy a víz kiemelt… Tovább olvasom