Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

DAC-Slovan: ezzel a fotóval bizonyítanak a szlovákok

Dunaszerdahely - A szlovák belügyminisztérium egy fotóval próbálja bizonyítani, hogy a dunaszerdahelyi szurkolók provokálták a rendőröket a szombati DAC-Slovan meccsen.


Robert Kaliňák (Smer) a Plus jeden deň című bulvárlap állítása szerint egy fényképet mutatott nekik, melyen az egyik néző ökölbeszorított kezét ütésre emeli. A belügyi tárca vezetője állítja, ez abban a pillanatban történt, amikor a szurkolók alatt rendőrök vonultak el, de a fényképen nem látni őket, mivel a kifüggesztett zászlók takarásában vannak.

Ez lenne a bizonyíték?
Ez lenne a bizonyíték?

 

Kaliňák elmondta: a rendőrség jelenleg is elemzi a mérkőzésen készült felvételeket.

Berényi József MKP-alelnök megkérdőjelezte a „bizonyítékot", mivel azon egyáltalán nem látszik, hogy a szurkoló valóban egy rendőrre akart volna kezet emelni.

A belügyminisztériumtól ma ad ki bővebb tájékoztatást a lap által bemutatott bizonyítékkal kapcsolatban.

Slota is színre lép

Ján Slota, a pozsonyi kormányhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke kedden garázdaság és hatósági személy megtámadása címén feljelentést tett ismeretlenek ellen a legfőbb ügyészségen, mert úgy ítéli meg, hogy szombaton, a dunaszerdahelyi DAC-Slovan labdarúgó-mérkőzésen magyar szurkolók "előre megtervezett és jól megrendezett módon" provokálták a szlovák rendőröket.

Dobroslav Trnka legfőbb ügyész jelezte: az ügyészség önszántából nem indít vizsgálatot, mert ennek nem látja okát, de ha hivatala feljelentéseket kap, "azokkal foglalkozni fog". Trnka egyébként úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a rendőrség dunaszerdahelyi beavatkozása "megfelelő időben történt, adekvát, egyszersmind törvényes volt".

"Remélem, az ügyben lépni fognak" - mondta a magyarellenes kijelentéseiről elhíresült Slota, akit a közelmúltban a Magyar Koalíció Pártja (MKP) nemzetgyalázás gyanúja miatt jelentett fel a legfőbb ügyészségen.

A szlovák rendőrség fellépésével maradéktalanul egyetértő Slota "abszolút nem ért egyet" a magyar kormány azon "nagyon arrogáns" elvárásával, miszerint Pozsony tegye világossá a dunaszerdahelyi történéseket. "Nekünk ez a Szlovák Köztársaság belügyeibe való kemény és illetlen beavatkozásnak tűnik" - jelentette ki Slota.

A TASR hírügynökség jelentése szerint Slota arra utaló kijelentéseket is tett, hogy a dunaszerdahelyi mérkőzésen a magyar titkosszolgálatok megfigyelői is jelen voltak. A politikus nem volt hajlandó felfedni, hogy milyen forrásra alapozza állítását.
Werner Lorant: Ilyet még sehol nem láttam!

Indulatosan beszélt a szombati eseményekről Werner Lorant, a DAC német trénere. Az 59 éves szakember, aki korábban az 1860 München csapatánál ért el sikereket, a dunaszerdahelyi klub tegnapi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott:

"Pályafutásom során sokfelé megfordultam a világban, bejártam Ázsiát és Európát, de ilyet még sehol nem láttam. A klub egy hónappal a meccs előtt egyeztetett a rendőrséggel, hogy problémamentes legyen a találkozó, ezért is érthetetlen számomra, ami történt. A rendőrségnek védenie, és nem támadnia kellene az embereket. Ráadásul nők és gyerekek voltak ott."

Lorant, aki a Bundesligában a 4. helyen végzett a kisebbik müncheni csapattal, így folytatta: "Láttam már olyasmit focimeccsen, hogy bedobáltak valamiket a pályára, vagy megengedhetetlenül viselkedtek szurkolók, de olyankor a rendőrök szépen fogták, és kivezették a stadionból a renitenseket. Ilyen jellegű megtorlás elképzelhetetlen volt számomra. De nem szabad engednünk, hogy a politika beleártsa magát a futballba, ez ellentmond a FIFA elveinek is."

Olvasóink írták

143 hozzászólás
 • 143. Enemy 2008. november 11. 23:54
  „Vicces ez az egész:D
  + fel is van fújva mindkét oldalról:D


  Inkább valaki írja le hogy mi szlovákul a Terminátor legalább legyen min röhögni:)

  ui:semmi bajom a szlovákokkal mielött feljelentene vagy megverne valaki is:DDDDDDDDDD”
 • 142. Enemy 2008. november 11. 23:47
  „:DDDDDDDDDDDD
  Jó kép:)
  De hol van ott rendőr?:D
  1,5 méterre látok egyet bilivel a pofiján de aztán annyi:D
  NEM KELL ODAMENNI MECCSRE!!!???? >jó megoldás?:)”
 • 141. Simike 2008. november 11. 22:57
  „Itt senki nem anyázott, egyszerűen csak hangot adtunk a felháborodásunknak.
  Bocs ne haragudj!
  És igen, köszönjük Istennek, hogy nekünk ilyen szörnyűségeket csak a moziban kell átélnünk!
  És még egy apróság -> elvakult nem vagyok, pontosan az empátia ami miatt felháborítónak tartom ezt a magyargyűlöletet a szlovákok részéről!”
 • 140. naja1 2008. november 10. 19:48
  „Sok okos gyerek van köztetek. Magyarok vagyunk, védjük meg a magyar szurkolóinkat, akik gyakorlatilag az országunk legmocsokabb népségéből kerülnek ki. Védjétek csak őket, de majd akkor is, ha egyszer itthon, hazafelémenet találkoztok velük, és titeket vernek félholtra csak azért, mert ez bulis, és ettől tartják magukat nagylegénynek.
  És NAGYON okos azzal érvelni, hogy Szlovákiának nincs történelme. Attól még ugyanolyan emberek élnek ott is, mint bárhol máshol.
  A magyar nép szenvedéséről meg nekem ne dumáljon az, aki életében csak moziban látott olyat! Úgy hangzik, mint egy bedühödött harmadikos fenyegetése.
  És ja, én is magyar vagyok, csak nem olyan elvakult, mint itt a többség. Aki képtelen arra, hogy belegondoljon egy helyzetbe fordítva is, az nem tesz többet, mint esztelenül anyázik.
  Písz.”
 • 139. Pofátlan 2008. november 08. 18:38
  „Szlovákia=Magyarország felvidéki része.
  Szlovák nyelv=A Cseh nyelv tájszólása.
  Szlovák címer=A Magyar címerből "alkotta" 1848-ban a magyargyűlölő ludovit stúr.
  Szlovák zászló=A Cseh zászló szineiből "alkották".
  Szlovák történelem=Ténylegesen 1993-ban kezdődött.”
 • 138. xe 2008. november 07. 15:31
  „Te "igen" Korrekt!
  Ilyen a fogadtatás és ehhez hasonló:
  http://www.kisalfold.hu/cimoldal/hunok_a_gazkamraba_magyarok_a_dunaba/2076544/
  Amúgy meg költözz haza és úgy magyarázz... (de inkább ne)”
 • 137. Korrekt 2008. november 07. 13:02
  „....igen ABACS az igazság közepébe tarfáltál, de ha egyszer sokan nem értik:(

  ....kinyitottam a "Foci24.com" -ot melyen az összes videófelvételekt láttam az elözményekröl és a maccsen történtekröl....hát egy szem nincs fent, mindet leszedték.....egy kicsit élszámitották magukat mikor arra gondóltak, hogy megmutassák a valós történteket....csak remélem hogy a szlovákok nem látták és felhesználják mint bizonyiték.
  Hiába kérdezem öket. nem válszólnak az eltünt videók végett.

  K. MILESZ-nek!.... a szlovák nem jön ide a szurkolás helyett durva politikai tüntetést produkálni, ezt olyan nehéz megérteni....és föleg nem cigányoztak senkit, söt a magyar rendörséget sem mocskólták és dobálták füsbombákkal.....:((((.....ez mind rajt volt a videó felvételeken. Söt mikor száltak le a vonatról megérkezéskor, már akkor megdobálták öket és szidták öket......AZ ÉREMNEK 2 OLDALA VAN”
 • 136. milesz? 2008. november 07. 11:47
  „Miért mindíg mi kapunk a szlovákoknál? Őket itt miért nem érik ilyen attrocitások?
  Képzeljétek el teljesen megfordítva ezt a történetet. Sikerült? Nem, ugye? Hát ez az.. ez nekem magas. Igaz én nem értem a politikát, a történelmet még annyira sem. Nő vagyok.
  De azt tudom, hogy a szlovákok nyomulnak előre, és tömegével(!) veszik az ingatlanokat itt az észak-nyugati határ mellett, közben meg évek óta vernek minket ha kimegyünk. Több személyes rossz tapasztalatom is van a szlovák hatósággal és ismerősömet is vertek már meg kint szlovák rendőrök. Mit képzelnek? Hogy lehetne ezt megállítani? Még kisebbre akarják "verni" kis országunkat? NE HAGYJUK! Sajnálom a magyar szurkolókat, szörnyű lehetett akárhogy is...”
 • 135. Korrekt 2008. november 07. 11:21
  „Kedves SUMER!

  Én mindig ugy szokok valakinek válszólni, hogy ha elötte elovasom az érintett megjegyzéseit.
  Lirtam érhetönen, hogy miért hagytam el a hazámat és föleg azt, hogy mik voltak azok a súlyos tettek cselekedetek melyeknek nem szabadott volna elöfordúlni egy ilyen mecss alkalmából.

  Elösször ott van a cim melyen meglehet nézni az összes magyar felvételeket a meccsel kapcsolatban.
  Valóban a szlovák rendörök sokat türtek és néztek el mire ennyire elfajúlt a dolog. Már az elején mikor kisérik öket az állomásról, durván szidalmazák és fübombákkal dobálják a szlovák rendöröket. A többi történés már az ép észt is meghaladó viselkedés volt.

  Másodszór hangsúlyozom, hogy egy futbalmeccs nem politikai tüntetés és föleg nem mondhatom el egy népet mindennek a saját országukban.

  Soha nem védek meg egy magyar állampolgárt, ha az durván sérteget másokat, vagy szégyent hoz a saját hazájára.

  Azt nem kell hangsúlyoznom, hogy én sem kedvelem a az északi szomszédainkat.Mi sem bizonyitsa jobban, hogy csak 1x voltam náluk, hogy körülnézek mégis, hogy nézett ki valamikor az a rész.

  DE ANNÁL ROSSZABAT NEM TEHETÜNK MI MAGYAROK, MINT HOGY DURVÁSN ÉS ÉRZÉKETLENÜL LÉPÜNK FEL Ö ELLENÜNK.
  ET A VISELKEDÉST SEM A JÓZAN ÉSZ, SEM AZ EURÓPA NEM FOGADJA EL. És NAGY A VALÓSZINÜSÉGE ANNAK, HOGY MI ERÖSZAKÚLTUK KI AZ ÖK VISZONTGYÜLÖLETÉT.
  Ha még nem vettétek volna észre ök is ugyan olyan emberek mint mi, és nem tehetnek róla, hogy a nagyhatalmak igy szabdalták fel az országot, kárpátmedencét.

  Olass vissza és gondóld átt, hogy ez a sok egyoldalu-elfogúlt itélkezés-gyülölet milyen jövöt hozhat az országnak.

  Ezek a személyek nem törödnek semmivel, szóval pont ök nemtörödnek avval, hogy mi lessz az ország sorsa, csak a pillanatni önkielégülés és az elöre nem látás vezérli öket.

  IGY AKAROD ELKÉPZELNI MAGADAT EURÓPA KÖZEPÉN, EGYÁLTALÁN EZ ELKÉPZELHETÖ?????”
 • 134. abacs 2008. november 06. 17:25
  „A DAC stedionban a magyar nyelvu szurkolók alpári módon szidták,gúnyolták a rendôrôket.A zsaruk ezen kapták fel a vizet,és borult el az agyuk.Talán kicsit jogosan is.Persze másként kellett volna megoldani.Egyébként mindkét nemzetnek vannak primitív,ostoba lakói.És bizony a magyarországi szurkolók sem Petôfi kôtettel a zsebukben jôttek Dunaszerdahelyre..Egyébként minek is jôttek?”
 • 133. odon 2008. november 06. 15:17
  „Korrekt.Ott a stadionban mit tettek a magyarok?Az az egy kep a
  bizonyitek?Nemtudom hol elsz itt nyugaton,de itt sincs menyorszag.En 52eve ellek ny.europaban,de meg soha nem hallot-
  tam rossz velemenyt a magyarokrol. Nem tudom milyen hiradot
  nezel,ahol a magyarok ciganyoznak.Mar egyszer mondtam,ha an-
  nyira szennyesnek,mocskosnak latsz mindent m.orszagon,ne
  foglalkoz tovabb,volt hazaddal.”
 • 132. Gzoli 2008. november 06. 13:36
  „Tiltakozásunkat fél pályás útlezárással fejezzük ki a tót - magyar határ forgalmasabb határ átkelőhelyei közelében.

  Győr-Moson-Sopron megyében két helyszínen:

  Vámosszabadi térségében a 14. sz fő út 9+400-as km. szelvényében, 2008. november 10-én reggel 9-től délután 4 óráig. Előtte gyülekező a kamion parkolóban lévő étterem előtt fél kilenckor.

  Mosonmagyaróvár térségében a 86. sz. fő út 160-as és 168-as km. szelvény között, 2008. november 10-én reggel 8 és délután 5 óra között! Mindenkit szeretettel várunk!

  szebb jövőt!”
 • 131. zoltheska 2008. november 06. 10:24
  „Hihető..:-DDDD Gondoljátok el:nézed a meccset,majd egyszer csak gondolsz egyet,és ütésre emeled az öklöd egy talpig páncélozott rendőrre..:-DDDD Vajon mekkora kárt tudnál okozni a rendőr páncélján,ha betalál az ütésed? :-DD Basszus, ezek hülyének néznek minket,de nem csak minket,az egész világot!Ezzel a szar retusált fényképpel akarják legalizálni,hogy szétvertek sok jó magyart?Szánalmas próbálkozás volt!!!De én tudom miért csinálják!Mert Trianon egy igazságtalan döntés volt,és ezt mindenki tudja,aki kicsit ismeri a történelmet!Még a szlovákok is,és ahol lehet,odavágnak,alánk tesznek,nehogy vissza kelljen adniuk a területeinket.De volt már Magyarország 3 felé szakadva,és ez a mostani is csak átmeneti állapot!”
 • 130. Cigánybűnözés baloldali támogatással 2008. november 06. 10:00
  „Kiemelik az egy embert a tömegből,kiviszik!Nem összevernek 300-at!”
 • 129. Felháborító 2008. november 06. 09:50
  „Annyi a hozzászólásom..

  Menjen mind az anyjába..mit képzelnek magukról??
  Ha mi tennénk ilyet..már minden lennénk csak jók nem..de ők..most szabadkoznak..h.mi voltunk a hunyók..Menjen mind az anyjába...Ha lenne hadseregünk..mindet rájuk küldeném...Ha harc hát legyen harc alapon..

  Ne lássak meg Itt Győrben..egy szlovákot se..mert keservesen megbánja...Azt is Elfelejtette Szlovákia ki adott nekik munkát..Pl..Rábában..Meg számos helye...”
 • 128. sziszifusz 2008. november 06. 09:27
  „Miért baj az, ha demokratikus bája van a dolognak - tv-székházfoglaló forradalmárok,gyurcsánydunábazó magyarok értékmentő akcióban jogtalanságot sőt rendőri brutalitást hívtak ki maguk ellen ,szenvedtek el Dunaszerdahelyen!Ez a pernahajder fleto meg tiltakozik és helyesen, érdekükben-érdekünkben dolgozza a nem ártatlan szlovák nacionalizmust és rendőri szintre emelt megtorlást!
  Manapság minden egyszerű!Őszöd vagy nem őszöd!”
 • 127. Pedró 2008. november 06. 09:17
  „A szlovákok nagy hibát követtek el. Ezt magyarországnak maximálisan ki kell használni, minden alkalommal és minden fontosabb eseményen. Söt el kell érni azt, hogy egy ilyen mesterségesen létrejött államnak akinek nincs egy normális kormánya, ennek nincs helye au EU-ban. Ezt szerintem a jelenlegi megnyilvánulásaik szerint nem lesz nagyon nehéz elérni. Azonkivül vannak magyarországnak is olyan gazdasági eszközeik amelyek igencsak befolyásolhatják a szlovák gondolkodást. Egy biztos, meg kell tanulni erö poziciobol politizálni.”
 • 126. samu49 2008. november 06. 08:58
  „Nem olyan maszületett bárányok ezek az izomagyu kigyúrt drukkerek.Megérdemelték a verést,csak az a baj hogy egy-két rendes ember is belekeveredett a dologba.Ezek a békés szerény emberek csak a balhé miatt mennek bárhová,ahol dühönghetnek legyen az meccs vagy békés felvonulás.”
 • 125. cseppfertőzés 2008. november 06. 06:42
  „Lássuk be, hogy érzékenyen érinti a Szlovákokat a Nagy Magyarország zászló, ez már elég egy instabil gondolkodású hatósági szervezet vezetőjének, hogy ilyen lépéseket tegyen, megveresse a Magyar tábort. Ki hinné, de sajnos ilyen dolgok miatt előfordulhat, hogy nem bírt a több éves gyűlölettel, és az állat kijött belőle, visszaélt a hatalmával. Most igyekszik a Szlovák állam tisztára mosni a helyzetet.
  A gond az, hogy nem nagyon akarja.”
 • 124. Juhász Pálné 2008. november 06. 06:15
  „Kedves magyar hozzászólók!

  Nem értem a szlovák pártolókat, hát nem magyarok vagytok?
  Simán elnézitek és pártoljátok a magyarokat jogtalanul meggyalázó tótokat?

  Nincs egy szlovák fővárosuk, annak a belvárosa gyönyörű és csak magyar multú, mindenütt magyar nevezetességekkel. Félnek is tőlünk?

  De ne bánkódjatok tótok, a magyar fennmaradt ezer évig és fenn is fog maradni, mindent kibirunk, törököt, németet, oroszt, tótot.”
143 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízen a huszonnyolcból: Pálinger is ott lesz az EB-n

Kézilabda - Imre Vilmos kijelölte a decemberi Európa-bajnokságra utazó női kézilabda-válogatott… Tovább olvasom