Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Cukorgyár nélkül nem édes a sport(élet)

Labdarúgás - Petőházán a cukorgyár már az ezredfordulón kiszállt a helyi sport támogatásából, az önkormányzat eddig az iparűzésiadó- bevételéből még jelentős összegekkel segítette a két szakosztály működését. Az üzem bezárásával azonban ez a pluszjövedelem megszűnt.

Az ezer főt számláló település egy modern, 600 nézőt befogadó stadionnal és a hozzá tartozó edzőpályával büszkélkedhet és csapata nemrég még magasabb osztályban szerepelt. A sporttelep kedvelt helye volt a megye más sportegyesületeinek, hiszen együtt volt itt minden: jó minőségű labdarúgó- és teniszpályák, valamint a levezetést és pihenést szolgáló strand és hotel is.

Talán az sem véletlen, hogy a petőháziak a legnagyobb sikerei- ket akkor érték el, amikor a legjobban ment a településen működő cukorgyárnak. Az üzem tavalyelőtt bezárt, ez pedig hatással lehet a helyi labdarúgó- és a tekeéletre is. A labdarúgó-komplexum napjainkban is népszerű. Egykoron a Ferencváros is edzőtáborozott itt, legutóbb pedig Győrből jöttek ide fiatalok.

Piskolti Béla, a labdarúgó-szakosztály elnöke elmondta: a cukorgyár 1999-ben kivonult a sport közvetlen támogatásából. Igaz, az önkormányzat az iparűzésiadó-bevételekből jelentős összegekkel támogatta a sportolókat. Ám most ez az adóbevétel megszűnt, így a legnagyobb támogató az önkormányzat lett.

A jelenleg a megyei I. osztályban szereplő csapatot ebben a szezonban a helyi vállalkozók mellett az önkormányzat mintegy tízmillió forinttal támogatja. A bajnokságban a tisztes helytállás a cél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL: Debrecen a Szófia ellen

A bolgár Levszki Szófia lesz a magyar bajnok DVSC-TEVA ellenfele a labdarúgó Bajnokok… Tovább olvasom