Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Csütörtöki tipp: Kunsziget - Halászi

A megyei III. osztály mosonmagyaróvári csoportjában a bronzérem a tét.

A Kunsziget gyenge tavaszi eredményeinek köszönhetően nemhogy a bajnoki címtől elesett, de a második helyre sem tudott odaérni - sőt, a hétvégén a bronzéremért is meg kell harcolnia.

Az őszi szezont 29 pontal másodikként záró kunszigeti csapat tavasszal kikapott Kimlétől és a MITE csapatától, valamint döntetlent játszott a Mecsér, a Dunaszentpál és a Mosonszentmiklós II. ellen is. Magabiztosan verték ugyanakkor hazai pályán az azóta már a bajnoki címet megszerző Várbalogot (rajtuk kívül ez csak Ásványrárónak sikerült még ősszel). A Kunsziget tavasszal eddig csak 21 pontot szerzett, a Kimle pedig közben a sok elhullajtott pontnak köszönhetően megelőzte őket, és ezen a kunszigetiek már nem tudtak változtatni, a Kimle az utolsó meccsen ugyanis a visszalépett Lébény II. ellen játszana, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy játék nélkül kapják meg 3-0-val a győzelemért járó három pontot. Beszédes tény ugyanakkor az is, hogy a Kunsziget nagyon erős hazai pályán: az egész szezonban csak egyetlen csapat tudott Kunszigetről győztesként távozni, ez pedig a Kimle volt.

A Halászi ötödikként kezdte a tavaszt 19 ponttal. Tavasszal eddig ehhez 28 pontot gyűjtöttek, így 47 pontjukkal az utolsó meccs előtt három pontra közelítették meg a Kunszigetet. Ha ezen a meccsen a Halászi nyer, pontszámban utoléri riválisát, sőt, a több győzelem miatt meg is tudja előzni őket elcsípve így a harmadik helyet. A halásziak a tavaszi meccseik közül csak a Darnózselitől kaptak ki, a Várbalog ellen pedig döntetlent játszottak, a többi mérkőzésüket viszont megnyerték. Megverték például a Kimlét is 5-3-ra.

Ősszel Halászin 4-1-es vendégsiker született. Ezért is lenne okuk visszavágni a Kunszigetnek a halásziaknak, van azonban egy ennél sokkal fájóbb esemény: még egy osztállyal feljebb szerepelt mindkét csapat, amikor 2008. augusztus 31-én a Kunsziget hazai pályán 10-0-ra ütötte ki a Halászit.

A vasárnapi találkozón egy halászi győzelem egyben a halászi csapat bronzérmét jelentené, minden más eredmény esetén a Kunszigeté lenne a harmadik helyezés.

Még egy kis érdekesség: a tartalékbajnokság első és második helyét ez a két csapat szerezte meg. Pontszámban ugyan utolérheti a második helyen álló Kunsziget az első helyezett Halászit, de a győzelemek száma miatt meg már nem előzheti őket. Ettől függetlenül a tartalékok meccse is igazi presztizsmérkőzés lesz vasárnap.

Csütörtök éjfélig várjuk tippjeiket a Tippkirályban!

A napi kérdést a
http://www.kisalfold.hu/tippkiraly1106/
oldalon találja.

Nem tudja, hogy mi az a Tippkirály? Kattintson ide!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Ugrógála - Cseh és román siker távolugrásban - fotók

A várakozásoknak megfelelően a pekingi olimpián nyolcadik helyezett Roman Novotny győzött szerdán a… Tovább olvasom