Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Csúnya vereség az EL-ben: ETO - Göteborg 0-3 - fotók

Az ETO játékosai négy ziccert izgultak el, míg a svédek két gólja is gyökkettő sebességgel vánszorgott a győri kapuba - tömören így foglalhatjuk össze a blamát.
Eldőlni látszik a forduló párosítása, hiszen 3-0-ás vereséget szenvedett a Győri ETO FC együttese az IFK Göteborg ellen. A zöld-fehérek számos helyzetet nem tudtak értékesíteni, amelyet a vendégek kegyetlenül kihasználtak.

Győri ETO FC - IFK Göteborg 0-3 (0-1)

ETO Park, 4500 néző. Vezette: Abdula (Kornyko, Volodin) ukránok

ETO: Kamenár - Svec (Varga R., a szünetben), Kamber, Had, Dinjar - Pátkai, Windecker (Trajkovic, 59.), Kronaveter (Koltai, 57.) - Dudás, Rudolf, Andric. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

IFK: Sandberg - Johansson, Bjarsmyr, Jonsson, Augustinsson - Mahlangu (Allansson, 87.), G. Svensson, Johansson - Smedberg (Lopes Silva, 8.), Vibe (Söde, 70.), S. Larsson. Vezetőedző: Mikael Stahre.


Gólszerző:  Vibe (8.), Johansson (57.), Mahlangu (83.)

Sárga lap: Trajkovic (69.), Pátkai (76.), illetve Augustinsson (36.), Vibe (61.)

Horváth Ferenc: - Nem voltak kedvezőek az előjelek, hiszen az egész keretben három védőnk volt. Ilyen mérkőzésre nem lehet így kiállni. Tudtuk, hogy egy jó csapattal fogunk játszani, ahogy a korábbi mérkőzéseiket láttam. A lehetőségeink megvoltak, nemzetközi szinten 3-4 helyzetet nem hagyhatunk ki. Sajnos nemzetközi porondon nincs meg az az önbizalom, amit itthon tudnak nyújtani a játékosok. Kishitűen játszunk, de ez az elmúlt 20 év magyar labdarúgás problémája.

Mikael Stahre: - Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt. Nehéz játék volt idegenben, de a 3-0 óriási eredmény nekünk. Védelemben és támadásban is jól teljesítményt nyújtottunk. Szerénynek kell lennünk, hiszen 90 perc még mindig hátra van, otthon is jól kell játszanunk.
A mérkőzés előtt kényszerhelyzetbe került Horváth Ferenc, az ETO vezetőedzője. Lipták korábban vádlisérülést szenvedett, majd csütörtök délután Lang is belázasodott, így Kamber került a védelem közepébe. Stanisic és Djorjdevic szerződés hiányában nem léphetett pályára.

Az első percekben mindkét együttes igyekezett felmérni a helyzetet, mezőnyjátékot láttak a kilátogató szurkolók. Nyolc perc sem telt el viszont, amikor a svéd csapat egyik legjobb játékosa, Vibe futott el a bal oldalon, majd lövését Kamenár lábbal hárította, de a labda ismét visszapattant a vendégek játékosához, aki másodszor már nem hibázott és a kapu bal oldalába emelt. (0-1)

Bekapott gól után élénkebben kezdett el játszani Horváth Ferenc együttese, fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását és többet birtokolták a labdát, illetve helyzeteket is kidolgoztak. 

Először Dinjar veszélyeztethetett távoli szabadrúgásból, de próbálkozása gyengére sikerült, így Sandber könnyedén hárított. A találkozó 21. percében Dinjar bal oldali beadása után a hosszún álló Pátkai állítás nélkül jobb lábbal kevéssel lőtt a kapu jobb felső sarka mellé.

Nem egészen öt perccel később hasonló szituáció után ismét a horvát játékos adott be balról, amelyíet Rudolf csúsztatott meg középen a hosszún üresen álló Dudáshoz, aki állítás nélkül nagy erővel bombázott kevéssel fölé. A győri támadó közelében senki sem állt, utólag inkább egy állítás után próbálkozhatott volna lövéssel.
Az első félidő közepe után sem változott a játék képe, a győriek birtokolták a labdát, de egyenlíteniük továbbra sem sikerült. A legnagyobb lehetőség az utolsó percben adódott, de Pátkai bal oldali ívelése után a hosszún érkező Kronaveter óriási helyzetben jobb lábbal fölé bombázott, így 1-0-ás göteborgi vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.
Szünetben le kellett cserélni az első félidő végén megsérült Svecet, helyére pályára lépett Varga Roland a középpályára, míg folytatásban Dudás játszott a védelem jobb oldalán.

A második félidőben is elszántan léptek pályára a zöld-fehérek játékosai, de ezúttal a szerencse sem volt velük, hiszen a találkozó 57. percében egy bal oldali szögletet követően S. Larsson csúnyán eltört egy labdát a jobb oldali tizenhatos sarkánál és a középen álló Johansson testéről a kapu közepébe pattant a labda. (0-2)

Nehéz helyzetbe került az ETO, látszott a csapaton az újabb bekapott gól hatása. Nem egészen tíz perccel később viszont sikerülhetett volna szépíteni, de Andric jobb oldali beadása után két svéd védő között is szerencsésen Rudolf elé került a labda, aki 5 méterről óriási helyzetben estében fölé bombázott. 

A folytatásban csendben csordogált a találkozó, a Göteborg magabiztosan őrizte a megszerzett kétgólos előnyt, míg a győriek csak erőtlen támadásokkal próbálkoztak.

A találkozó 83. percében végleg eldőlni látszott a párosítás, hiszen egy szép svéd támadás végén Mahlangu bal lábbal laposan kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az Európa-liga 2. selejtező körének első találkozóján 3-0-ás vereséget szenvedett a Győri ETO FC együttese a IFK Göteborg ellen, így rendkívül nehéz helyzetbe került a visszavágóra. 

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

83.p. Eldőlni látszik a párosítás, 3-0-ra vezetnek a vendégek. Szép svéd támadás végén Mahlangu 16 méterről bal lábbal laposan kilőtte a jobb alsó sarkot.

80.p. Smedberget Lopes Silva váltotta a Göteborgnál.

76.p. Pátkai kapott sárga lapot feltartásért.

72.p. Smedberg jobb lábbal kevéssel tekert el a kapu jobb felső sarka mellett.

70.p. Vibe helyett Söde folytatja a vendégeknél.

69.p. Trajkovic kapott sárga lapot reklamálásért.

65.p. Óriási helyzetet hagyott ki Rudolf! Andric jobb oldali beadása után két svéd védő között szerencsésen pattant Rudolf elé a labda, aki estében 5 méterről fölé bombázott.

59.p. Windeckert Trajkovic váltotta.

57.p. Kronaveter helyére Koltai érkezett a pályára.

57.p. 2-0 a Göteborgnak! Bal oldali szögletet követően a jobb oldali tizenhatos sarkáról próbálkozott lövéssel S. Larsson, de a labdát csúnyán eltörte, viszont a középen álló Johansson testéről a kapu közepébe pattant a labda.

48.p. Kronaveter ígéretes szögből a kaputól 20 méterre jobb lábbal a sorfalba lőtt.  A kipattanó után a győriek maradtak a tizenhatos környékén, majd ismét a szlovén játékos próbálkozott a jobb oldali tizenhatos sarkáról, de Sandberg magabiztosan fogta a labdát.

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben cserélt Horváth Ferenc. Svec helyére Varga Roland érkezett a pályára. Dudás került a védelem jobb oldalára, míg Varga középpályán játszik tovább.

Egy perc hosszabbítás után vége az első félidőnek

45.p. Pátkai remekül ívelt a hosszún felfutó Kronaveter felé, aki óriási helyzetben jobb lábbal kapu fölé lőtt.

44.p. Augistonsson jobb oldalról elvégzett lö

40.p. Viber szerzett egy labdát a pálya közepén. Egy csellel elfektette Haddot, 18 méteres lapos lövése viszont jócskán a kapu bal oldala mellett haladt el.

40.p. Svec végül vállalta a játékot, továbbra is a védelem jobb oldalán játszik.

39.p. Dinjar 30 méteres, bal lábas lövését vetődve hárította Sandberg.

36.p. Svec és Augustinsson startolt rá egy guruló labdára, amely után a vendégek játékosa szabálytalankodott a győri védővel szemben, aki sárga lapos figyelmeztetést kapott. Svecet hosszú perceken át kellett ápolni és az orvosok később cserét mutattak a kispad felé.


25.p. Dinjar bal oldali beadását Rudolf csúsztatta meg középen a hosszún álló Dudás felé, aki jobb lábbal kapásból nagy erővel kevéssel lőtt a kapu fölé. A győri támadó környékén senki nem volt, nyugodtan levehette volna a labdát.

21.p. Dinjar bal oldali beadása szerencsésen a hosszú álló Pátkai elé pattant, aki állítás nélkül jobb lábbal 10 méterről kevéssel lőtt a felső kapufa fölé.

20.p. Kronaveter bal oldali szöglete után Kamber fejelt, de egy vendégjátékosról ismét kipattant a labda. Második próbálkozásnál már kevésbé tudtak veszélyeztetni a győriek.

15.p. Dinjar kiváló szögből, a kaputól 20 méterre végezhetett el szabadrúgást, de bal lábas erőtlen lövését könnyedén fogta a vendégek kapusa.

8.p. Vezet a Göteborg! Vibe húzott el a bal oldalon, majd éles szögből leadott lövését Kamenár hárította, de a lepattanó labda ismét a csatár elé került, aki ezt követően 6 méterről a kapu bal oldalába emelt. 0-1

6.p. Kronaveter távoli szabadrúgása a kapu jobb oldala felé tartott, Sandberg vetődve szögletre mentett. Pontrúgás után tisztáztak a svéd védők.

1.p. A vendégek kezdték a találkozót.

A Győri Audi-ETO KC csapata is a helyszínen kíséri figyelemmel a találkozót.

Már melegítenek a csapatok, rövidesen kezdődik a találkozó.

Győri ETO FC - IFK Göteborg

ETO Park, vezeti: Abdula (Kornyko, Volodin) ukránok

ETO: Kamenár - Svec, Kamber, Had, Dinjar - Windecker, Pátkai, Kronaveter - Andric, Rudolf, Dudás. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Milos Kosic (k), Csató, Varga R., Trajkovic, Völgyi, Koltai.

IFK: Sandberg - Johansson, Bjarsmyr, Jonsson, Augustinsson - Mahlangu, G. Svensson, Johansson - Smedberg, Vibe, S. Larsson.

Csere: Alvbage (k), Salomonsson, Lopes Silva, Söder, Engvall, Mané, Alansson.

Előzetes
   
11.00 - A szerdai edzést követően interjút készített az eto.hu a svéd csapat edzőjével. Mikael Stahre azt mondta: az egész meccsen stabilan kell játszaniuk ahhoz, hogy kedvezőbb helyzetből várhassák a visszavágót, és nagyon oda kell majd figyelni az ETO támadóira, különösen Rudolf Gergelyre.Csütörtök 7.00  - Az elmúlt bajnokságban ezüstérmes Győri ETO FC a svéd Göteborg csapatát fogadja csütörtök este az Európa Ligában. Bár a svédeknek erős a csapatuk, a Rába-parti együttes vezetőedzője és játékosai természetesen bíznak a továbbjutásban.

Sokak szerint a magyar csapatok közül a nemzetközi sorozatba bajnoki ezüstérmesként csak most bekapcsolódó győrieknek lesz a legnehezebb dolguk. Az északi riválisa játékban van, ugyanis a svéd bajnokság már a szezon közepén tart. Az IFK Göteborg az eddigi 14 forduló alatt öt győzelem mellett nyolc döntetlent játszott és csak egyszer kapott ki, ráadásul a kudarcát még április elején a 2. körben szenvedte el, azóta veretlen minden fronton. A svéd csapat az EL-selejtező első fordulójában egy döntetlent követően kétgólos sikerrel jutott túl luxemburgi ellenfelén.

A győriek viszont csak három felkészülési találkozón vannak túl, s ezt emelte ki az ezúttal csapatkapitányként pályára lépő Djordje Kamber is:
"Tudjuk, hogy erős csapat a Göteborg, száz százalékot kell ellene nyújtanunk" – tette hozzá a középpályás.

Rudolf Gergely szerint ha úgy futballozik az ETO, ahogy tavasszal tette, meglehet a továbbjutás: „Ezen a szinten már nincs könnyű mérkőzés, de jó lenne az itthoni találkozón eldönteni a továbbjutást. Jól sikerült a felkészülésünk, bizom a sikerünkben és nagyon várom a mérkőzést."

Pátkai Máté csapata erényeiben és több győri találatban bizakodik: „Úgy érzem, két meccsen dől majd el a továbbjutás. Biztos vagyok benne, hogy fizikálisan egy nagyon erős csapat vár ránk, de ha sikerül újra a saját játékunkat játszani, amit már úgy gondolom, megmutattunk, akkor előnnyel készülhetünk a visszavágóra. Tavasszal megmutattuk, hogy a támadófoci hívei vagyunk, mindenképp sok gólt szeretnénk rúgni, emellett persze idehaza meg szeretnénk a kapunkat a találattól óvni."

A zöld-fehérek trénere, Horváth Ferenc, aki a rivális hét mérkőzését látta, úgy véli, az szólhat az ETO mellett, hogy több kreatív játékosa van, mert a svédek legfeljebb két-három ilyen labdarúgóval rendelkeznek.

"Két teljes más futballkultúrájú együttes találkozik egymással, ami biztosan szórakoztató lesz. Valamelyik félnek nagyon, a másiknak kevésbé. Bízom benne, mi leszünk az előbbiek. Jó csapat a Göteborg, két-három játékosa Európa-klasszis, persze ilyen nekünk is van, és ez látható is lesz majd a mérkőzésen. A mi csapatunkat kicsit kreatívabbnak érzem, a svédek viszont, amit képviselnek, azt nagyon jól, megbízhatóan csinálják. Felkészültünk, nem félünk senkitől, mindent megteszünk, hogy olyan eredményt tudjunk elérni, hogy a visszavágóra továbbjutási eséllyel utazhassunk."

A svédek több magyar csapattal is találkoztak már a nemzetközi porondon. Érdekesség, hogy a Ferencváros elleni 1–1-es találkozójukon a magyar csapat találatát az ETO jelenlegi vezetőedzője szerezte, így ő az utolsó magyar játékos, aki az UEFA sorozatban bevette a Göteborg kapuját.

Lipták Zoltán és Marek Strestík sérült, Kalmár Zsolt pedig az U19-es válogatottal a korosztályos EB-re készül.

A svéd együttes is bizakodva várja a találkozót, s olyan eredményt szeretne elérni, mely után hazai pályán kiharcolhatja a továbbjutást.

19.40 - Az ETO várható kezdője

Itt a csütörtöki tervezett kezdő: Kamenár - Svec, Lang, Had, Dinjar, Kamber, Pátkai, Kronaveter, Dudás, Rudolf, Andric.

13.45 - Győrnek több kreatív játékosa van 
 
Az IFK Göteborg az eddigi 14 forduló alatt öt győzelem mellett  nyolc döntetlent játszott és csak egyszer kapott ki, ráadásul a  kudarcát még április elején a 2. körben szenvedte el, azóta veretlen  minden fronton. A svéd csapat az EL-selejtező első fordulójában egy  döntetlent követően kétgólos sikerrel jutott túl luxemburgi  ellenfelén.  
   
A zöld-fehérek trénere, Horváth Ferenc, aki a rivális hét  mérkőzését látta, úgy véli, az szólhat a Győr mellett, hogy több  kreatív játékosa van, mert a svédek legfeljebb két-három ilyen  labdarúgóval rendelkeznek. Hozzátette, hogy "a játékosai viszont  bivalyerősek és mindenki tudja a dolgát, a klasszikus északi játékot  játsszák, de azt nagyon jól".   
    
10.45 - Csak ETO és nemzeti színű zászlóval

A Győri ETO FC a július 17-i IFK Göteborg elleni UEFA Európa Liga mérkőzéssel kapcsolatban tájékoztatja a szurkolókat, hogy a hazai szektorokba csak magyar nemzeti színű és zöld-fehér ETO zászlóval lehet bejönni, míg a vendégszektorba svéd nemzeti színű és Göteborg klubzászlókkal. Semmilyen más típusú vagy felirattal ellátott zászló és molinó behozatala tilos a mérkőzésre.

Szerda 10.30 - Ukrán bíró a meccsen

Egy 38 éves ukrán játékvezető, Anatolij Abdula vezeti az ETO-Göteborg első Európa Liga mérkőzést. A játékvezető legutóbb egy éve járt Magyarországon, akkor a Bosznia elleni U21-es EB selejtező mérkőzésen bíráskodott - ahol a magyar csapat 4-1-re nyert. A két asszisztens Oleksandr Korniyko és Volodymyr Volodin lesznek, míg a negyedik számú játékvezető Sergii Lysenchuk - írta az eto.hu.

Korábban - Az ETO csütörtöki mérkőzését a kisalfold.hu online közvetíti

Az M2-n lesz látható élőben a magyar bajnok Debrecen keddi Bajnokok Ligája-, valamint a Győr csütörtöki Európa Liga-selejtező mérkőzése.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfői közleménye szerint a DVSC-TEVA és az északír Cliftonville összecsapását, amelyet utóbbi otthonában rendeznek, 20.40, a Győri ETO FC svéd Göteborg elleni találkozóját pedig 19.50 órától közvetítik, mindkét mérkőzés kommentátora Ujvári Máté lesz.

A Győr csütörtöki találkozóját a Kossuth Rádió is műsorára tűzi 21.05-től, a hallgatókat Gulyás László tudósítja. A közszolgálati televízió az egy hét múlva esedékes visszavágókat ugyancsak képernyőre tűzi. 

Jegyek a meccsre

Hétfőn délben az ETO megkezdte a július 17-én 20 órakor kezdődő, IFK Göteborg elleni Európa Liga mérkőzésre a belépőjegyek árusítását. Továbbra is fontos, hogy az interneten egyszerre egy belépőt lehet vásárolni, hiszen a stadionban a belépéshez névre szóló jegyekre van szükség. Mindenkinek a neve mellett a születési  helyét, idejét és a lakcímét meg kell adnia.

Bérleteseknek nem kell jegyet venniük, hiszen számukra ez és a reménybeli következő forduló győri mérkőzése az ETO bérlettel látogatható.

A jegyárakról itt tájékozódhat >>

Fotó: B.A.
Fotó: B.A.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így kezdték a felkészülést Görbicz Anitáék - fotók, videó

Hat új játékossal kezdte a győri csapat a felkészülést, cél a BL megnyerése. Tovább olvasom