Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Csúfos vereség hazai pályán

Soproni Ászok KC–Debreceni Vadkakasok 68–97 (21–22, 11–25, 17–30, 19–20) Sopron, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, 700 néző. V.: Faidt, Téczely.
Ászok: Nikolic 24/9, Csirke 7/6, Walke 4, Glisovic 13, Wiley 10. Cs.: Horváth Á. 3/3, Stan, Bogdán, Sajni 7, Körtélyesi. Edző: Szalai János.
Debrecen: FODOR 16/9, LEE 16/6, Green 10, Gémes 8, BUKVA 21. Cs.: TÓTH G. 16, Boldizsár 2, Ádám 6, Lakatos, Simon 2. Edző: Ráthonyi Tamás.
A debrecenieknél vállalta a játékot az elmúlt időszakban sérülése miatt hosszabb időt kihagyó, hatalmas termetű, 216 cm-es kiváló bosnyák center, Bukva. Hamar letették névjegyüket a légiósok. Wiley bődületes zsákolását követően Nikolic talált be ügyes betörés után a vendégek kosarába. Lee hármasa, majd Bukva pazar átadása után bemutatott zsákolása után viszont már debreceni vezetést mutatott az eredményjelző. Parádés pár percet produkált a soproniak két jugoszláv játékosa, Glisovic és Nikolic. Előbbi látványos zsákolással, utóbbi pedig egy szép triplával vetette magát észre. Szalai mester időkérése után összeállt az Ászok védekezése, a hazaiak Glisovic büntetőivel kiegyenlítettek. A negyed végén aztán ismét jött Lee, újabb hármasa után elcsípte a hazaiak alapvonali bedobását és nem hibázott.
A második 10 percben támadásban erőlködtek, nem nagyon tudtak tiszta dobóhelyzeteket kidolgozni a soproniak, az ország túlsó feléből érkező vendégcsapat játékosai pedig tetszés szerint érték el könnyű indításos kosaraikat és a teljesen széteső soproni csapattal szemben 15 pontos előnyt szereztek szünetig.

A második félidőben is támadásban hibát hibára halmoztak a soproniak és a harmadik negyed a vendégek cserejátékosa, Tóth Gábor három könnyed ziccerével kezdődött. Pillanatok alatt 20 pont fölé nőtt a különbség a két csapat között. A sörgyáriak vesszőfutása tovább folytatódott, elképzelés nélkül, szétesően kosaraztak, időnként beesett egy-egy Nikolic-tripla, ám a pályán egyértelműen a Debrecen akarata érvényesült. A szabad labdákért, lepattanókért sokkal erőszakosabban, harcosabban mentek a vendégjátékosok, mint a már motivációjukat is elvesztő sörgyári kosarasok. Így aztán a negyed hajrájára meglett a 30 pontos differencia is a két együttes között. A befejező 10 percen már érződött, hogy eldőlt a találkozó, azt csak le kellett játszani, soproni részről az egyetlen apró öröm az volt, hogy a fiatal, saját nevelésű Körtélyesi is pályára került.
Hazai pályán szenvedett csúnya, csúfos és megalázó vereséget az Ászok a minden tekintetben jobb és a győzelmet sokkal jobban akaró debreceniekkel szemben.

Szalai János: – Csupán egy negyeden át kosárlabdáztunk NB I-es színvonalon, és ez nagyon kevés. Nem tehetek mást, mint hogy a többiért elnézést kérek.
Ráthonyi Tamás: – Több sebből vérző csapatunk nagyon fontos győzelmet aratott. Rengeteget jelentett együttesemnek, hogy Bukva visszatért a palánk alá. Úgy érzem, jobban akartuk a győzelmet ellenfelünknél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó győzelemmel kezdett, hétfőn Kaszparov várja

Lékó Péter sötéttel legyőzte az azeri Tejmur Radzsabovot a linaresi sakktorna első fordulójában.… Tovább olvasom