Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Csúcsokra számítanak a győri légfegyveres EB-n

Minden idők legnagyobb kontinentális légfegyveres bajnoksága kezdődik ma a győri egyetemi csarnokban. Az első csúcsot a nevezések száma eredményezte, de csütörtöktől már a lőállásokban is rekordok dőlhetnek.

Megérkezésük után rögtön bekapcsolódtak a légpuskások hivatalos edzésébe.
Ahhoz képest, hogy a sportlövészetet a nyugodt emberek sportjának mondják, meglehetősen izgatott volt a hangulat tegnap a győri új egyetemi s a szomszédos kiscsarnokban, ahol az idei légfegyveres Európa-bajnokságot rendezik. Angol, francia, német, orosz és persze magyar szavak röpködtek a levegőben, s egyre érkeztek a sportolók újabb csoportjai, amelyeknek az akkreditálást, elszállásolást s egyebeket kellett még elrendezniük, míg mások már a lőállásokban készültek a hétvégi nagy megmérettetésre.

Kovács Tibor, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára kellemes gondról számolt be: „Az érdeklődés minden várt szintet túlhaladt. Amíg legutóbb Göteborgban ötszázötvenen versenyeztek, nálunk negyvenhárom országból hétszáznál is többen jelentkeztek. Ez még fegyelmezettebb, még szervezettebb munkát igényel a rendezőktől."

Az új nagycsarnok kettéosztott terében hatvan lőállás fogadja a légpisztolyosokat, illetve a légpuskásokat, akik a döntőket külön kiképzett állásokban vívják majd meg, a futócéllövők pedig a kiscsarnok leválasztott lőállásait vehették birtokba gyakorlás céljából. Mindkét helyszínen máris olyan a hangulat, mintha már az érmekért küzdenének.
A hivatalos és ünnepélyes megnyitó ma este hét órakor lesz, s ezt követően holnaptól már valóban Európa-bajnoki érmekért lehet versenyezni.

A magyarok közül elsőként a futócéllövők kezdenek, csütörtökön 9-kor a 40 vegyes lövéssel, a férfiaknál Sike József, a győri Laczik Zsolt, valamint Tasi Tamás, a nőknél Máthé Edit, Kuti Orsolya és Szilágyi Nikoletta, a junioroknál Kaszás Zoltán, Belák András, Kocsis Norbert, illetve Keczeli Bianka, a győri Tatai Katalin, valamint Világos Diána. Velük egy időben a junior férfi légpisztolyosok is lőállásba lépnek, nekik a döntő 14.30-kor lesz. A junior női légpuskások 11.15-től lőnek, míg a junior női légpisztolyosok 13 órától kerülnek sorra. Pénteken reggel a futócéllövők a 30, illetve 20 lassú lövéssel folytatják, miközben a nagycsarnokban a légpuskás junior férfiak és a felnőtt nők, 13 órától pedig a légpisztolyos nők versenyeznek, s délután már döntőznek. Szombaton reggeltől a futócéllövők a 30 gyorssal folytatják, a nagycsarnokban pedig a férfi légpuskások, majd a férfi légpisztolyosok kerülnek sorra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizakodó győriek

Az egykori játékos, a kajakos klubvezető és a szurkolók bizakodva várják a női EHF-kupa sorsolását.… Tovább olvasom