Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Csornáról az ifjúsági EB-re

Kovács Eszter és Kovács Ádám sikert sikerre halmoz.

Két csornai karatés, Kovács Eszter és öccse, Kovács Ádám hét éve az összes hazai versenyen dobogón végez – mindketten utánpótlás magyar bajnokok –, s szép eredményeket érnek el a nemzetközi viadalokon is. Ádám most a novemberi, litvániai Európa-bajnokságra készül.

Edzőjük, Horváth Tibor így beszélt Kovács Ádámról: „Testvérével egyetemben gyerekkora óta karatézik. Ádám két éve tizenkét versenyén tizenegy aranyérmet és egy ezüstöt szerzett. Jó eséllyel indulna Litvániába is, ha sikerülne az utazás költségeit biztosítania. Az országos szövetség ugyanis az ifjúsági versenyzők utazását nem tudja támogatni."

Anyaegyesülete csak a költségek egy részét biztosítja. Tavaly Romániában vett részt az EB-n, kinttartózkodásának költségeit szülei vállalták magukra néhány támogató segítségével.

„Fiam is és lányom is korcsoportjában az ország legjobb karatésa. Az elmúlt években nem volt olyan verseny, amelyen ne a dobogón végeztek volna – mondta a Kisalföldnek Kovács László, az édesapa.

– Ameddig lehet, segítjük őket, vállaljuk az utazások költségeit. Ám most már olyan szinten vannak, hogy szükségünk van külső támogatásra. Ezért szeretnénk olyan támogatót találni, aki segíteni tudja Ádám litvániai versenyzését."

A Kovács testvérek még tanulnak, így saját jövedelmük nincs. Eszter Győrben a tanítóképzőn főiskolás, Ádám a Hild-szakközépiskola diákja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázharmincmillióból épül az új egyetemi edzőcsarnok

A közelmúltban kezdődött meg a győri Széchenyi-egyetem új edzőcsarnokának építése. Tovább olvasom