Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Csornai SE: remek ősz után jöhet a folytatás

Dobogós helyen áll a Csorna csapata a bajnokság felénél az NB III Bakony-csoportban.
Többször is szót ejtettünk az ősz folyamán a Csorna remek szerepléséről, ami néha még a szakvezetést is meglepte. Pedig jelentős változás nem történt a játékoskeretben, hiszen a nyáron Nagy Szilárd érkezett Gyirmótról, mellette Nyerges László tért vissza Szanyból és onnan igazolták még Molnár Gábort is.

Az eredetileg kitűzött cél – amely a harmadik hely ellenére továbbra sem változott – egy erős középcsapat pozíciójának megszerzése volt, amelyet eddig jelentősen túlteljesítettek.

– Várakozáson felül teljesített a csapat, az elért eredményeink felülmúlták az elképzeléseket – mondta bevezetésképpen Varga Péter edző az őszi idény értékelése során. – A csapat erejét mutatja, hogy hét mérkőzésen nem kaptunk gólt és mindössze a Balatonfüred ellen nem találtunk be az ellenfél hálójába.

Természetesen a számok önmagukért beszélnek, hiszen a 14 mérkőzésen szerzett 11 győzelemmel és 33 ponttal zárták az idényt, mert döntetlent nem értek el. Hazai pályán a Pápa és a Csákvár ellen veszítettek, míg vendégként csak a már említett Balatonfüred ellen nem gyűjtötték be a három pontot. A fizikai felkészültségüket az is jelzi, hogy góljaik háromnegyed részét a második félidőben szerezték, azon belül is az utolsó negyedórában tizenegy alkalommal találtak be az ellenfél hálójába.

– Természetesen jót tett a csapat önbizalmának, hogy sorozatban nyertük meg a mérkőzéseket. A játékosok ezek után elhitték, amit hét közben az edzések során mondtam számukra. Fiatalkoruk ellenére sokszor rutinosan oldották meg a rájuk bízott feladatokat, s nem ijedtek meg az első osztályú játékosokat felvonultató tartalékgárdák ellen sem.

Javult a csapat fegyelmezettség terén is, hiszen az elmúlt őszön a felnőttek között nem történt kiállítás és sárga lapok miatt is csak két játékosnak kellett kihagyni egy-egy mérkőzést. Összességében a 14 mérkőzésen 19 alkalommal mutatták fel csornai játékosnak a sárga lapot.
A házi gólkirály Nyerges László lett 11 góllal, aki a Bakony-csoport hasonló listáját is vezeti, mellette Szigeti 6 góllal, Dorogi pedig öt góllal járult hozzá az őszi eredményekhez.

– Az egész csapat jól teljesített az elmúlt őszön. Lőre kapus és a Jakab Ádám által irányított védelem erejét a kapott gólok száma minősíti. A középpályán többen is szóhoz jutottak, közülük Szigeti és Horváth Attila játékát emelném ki, de góljaival Dorogi is felhívta magára a figyelmet. Nyerges gólérzékenysége sokat lendített a csapat eredményességén, mellette a fiatal Kiss Attila is bátran bevethető volt, míg a szintén fiatal Maidics Balázsnak még szoknia kell a harmadosztály légkörét. Most következik a téli pihenő, majd január harmadik hetében, teremben és szabadtéren kezdjük meg a felkészülést a tavaszi folytatásra – fejezte be értékelését Varga Péter edző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékérem Tarsoly Csaba elnöknek

A város ezüst emlékérmével ajándékozta meg Borkai Zsolt polgármester Tarsoly Csabát. Tovább olvasom