Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Csonttörő továbbra is töretlen

Nagy János lett a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nagypehelysúlyú világbajnoka

Csonttörő és Chacón.
A szombat esti bokszgála két címmérkőzését megelőző hat találkozón nem történt különösebb meglepetés, rendre a piros sarokból induló Felix Promotion versenyzői – tegyük hozzá, joggal – aratták le a babérokat. Nagy Zsolt kiütéssel indított, csakúgy, mint a 31 éves Popovics Tamás, aki szlovák ellenfelét küldte már a második menetben a padlóra.

Meggyőző volt Komjáthi László és Miló Viktória győzelme is, a vártnál viszont sokkal szorosabb eredményt hozott Burányi László és az egykori kisvilágbajnok Szabó Lóránt összecsapása. A pontozók először döntetlent állapítottak meg, majd némi meglepetésre Burányi győzelmét hirdették ki. Színvonalas mérkőzést hozott a győri Kovács Attila és Petrovics János párharca. Kovács kissé idegesen kezdett, ám a negyedik menettől már ő uralta a ringet, végül teljesen megérdemelten győzött.

Az IBC könnyűsúlyú világbajnoki övéért rendezték a következő mérkőzést. A szorítóba a kenyai David Kiilut szólították, akiről idáig annyit tudtunk, hogy nagy nevekkel bokszolt, de nagyobb címet eddig nem sikerült elhódítania. A másik oldalon az a Bognár László állt szembe vele, aki hét év után vívhatott ismét világbajnoki címmérkőzést. Óvatosan kezdett mindkét ökölvívó, aztán a harmadik menetben megvillant a kenyai, Bognárra számolni is kellett. Komoly gondjai ellenére a magyar ökölvívó kibírta a menet végéig, majd a folytatásban egyre jobban magára találva ledolgozta hátrányát. A tizenkettedik menet végén így a hangosbemondó a paksi bunyóst hirdette ki győztesnek. A magyar bokszoló két pontozónál győzött (116–112, 116–113), míg a harmadik döntetlennek ítélte a találkozót.

„ Köszönöm a biztatást, ha kissé nehezen is, de úgy érzem, megérdemelten nyertem" – mondta Bognár László a mérkőzés után, aki ezzel a győzelmével a Felix Promotion első világbajnoka lett.
A főmérkőzésre, a reváns revánsára óriási hangulat kerekedett a győri helyszínen. Ezt fokozta a két bokszoló fantasztikus bevonulása. Először Chacón érkezett, bevonulózenéje egyébként ugyanaz volt, csinos táncosok kísérték egészen a szorítóig. Aztán Nagy „Csonttörő" János következett, ő is a megszokott dallamokra vonulhatott a ringbe. A két öklöző csatája nagy iramban kezdődött, mindkét fél sokat mozgott, s a fedezéke mögül gyakran ütött.

Chacón rengetegszer célzott testre, s ezek rendre el is találták Nagyot, akinek ellentámadásai jelentettek veszélyt. A negyedik menettől a két öklöző egyre nyíltabban bokszolt, pontosságban azonban Nagy ellenfele fölé nőtt, így ő került fölénybe. A hajrá kezdetén, a 10. menetben Chacón frissebben mozgott, ám „Csonttörő" túltette magát a holtponton és főleg az utolsó három percben újra nagyszerűen bokszolt, így megérdemelten győzött. A bírák egyhangú pontozással (116–113, 116–115, 115–113) látták jobbnak a győri bokszolót.

„ Kemény küzdelem volt, még az utolsó menetben is nagyon erős volt ellenfelem" – mondta győzelme után Nagy János, aki a 20. mérkőzésén diadalmaskodott a profik között, s ezzel a sikerrel az IBC vb-címe mellett a Boksz Világszervezet (WBO) hivatalos kihívói státusát is elnyerte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkerült a brazil mez

Hannich Péter az 1986-os magyar–brazil meccs után mezt cserélt Alemaóval, a vendégek… Tovább olvasom