Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Csollány tornaiskolát alapít Sopronban

Amiről már hónapok óta hallani lehetett, az szeptembertől megvalósul. Csollány Szilveszter, a gyűrű olimpiai és világbajnoka tornaiskolát alapít Sopronban. A módszert Amerikában már sikerrel kipróbálta.

Csollány Szilveszter az elmúlt hónapokban „eltűnt", csupán néhány meghívásnak tett eleget, amióta befejeződött a Sztárok a jégen televíziós showműsor. Visszavonulása azonban csak látszólagos volt, mert hozzálátott régi terve megvalósításához.

– Egy tornaiskolát szeretnék létrehozni, de alapvetően más rendezőelvek alapján, mint az Magyarországon megszokott – mondotta a Kisalföld érdeklődésére Szilas. – Amikor Amerikában dolgoztam – a kilencvenes évek közepén –, már kipróbálhattam saját módszeremet St. Louisban és a kaliforniai Sacramentóban. Ott ugyanis nemcsak gyerekekkel, hanem felnőttekkel is foglalkoztam. Olyanokkal, akik a mozgás öröméért, az egészségük megőrzéséért jártak le a tornaterembe. Valami hasonlót szeretnék meghonosítani Sopronban is. A foglalkozásokat különböző életviteli tanácsadások egészítik majd ki.

Nem a mindenáron való versenyeztetés a cél, hanem az, hogy a gyerekek és a felnőttek elsajátítsanak egyfajta mozgáskultúrát, hogy a torna része legyen az életüknek.

– Természetesen a tehetséges fiatalokkal – ha a szülők igénylik – külön is foglalkozom, mert azért reményeim szerint a sok-sok gyerekből akad néhány tehetséges, akikből versenyzők lehetnek. Szeretném, ha a torna tömegbázisa nőne, hiszen ennek a sportágnak nagy hagyományai vannak a városban.

Csollány Szilveszter elképzeléseit felkarolta az önkormányzat, Fodor Tamás polgármester is támogatásáról biztosította. A tornaiskola szeptemberben nyitja meg kapuit, a foglalkozások helyszíne a kurucdombi sportcsarnok lesz.

– Augusztus végén felkeresem az összes óvodát és iskolát, hogy elmondjam elképzeléseimet, mert a fentebb vázoltak csak az alapot jelentik – folytatta Szilveszter. – Az óvodásoknak például külön programot állítunk össze. A foglalkozásokat én tartom majd, de ha szükséges, akkor segít Pánczél Miklós, a Soproni Torna Klub edzője, aki szintén válogatott tornász volt.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felemás győri szereplés Skóciában

Felemásan sikerült a győri versenyzők számára a Skóciában megrendezett U23-as világbajnokság. Tovább olvasom