Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Csollány: kirúgtak és le akartak nyúlni

Torna - A Soproni Torna Club elnöksége szerint a szülővárosába hazatelepült Csollány Szilveszter olimpiai bajnok nem tartja be a klubbal kötött megállapodást és ezért jobb híján a nyilvánossághoz fordulnak. A bajnok nem érti az őt ért vádakat.
– Nagyon örültünk Szilas hazatérésének, de most már úgy is fogalmazhatok: sokat vártunk és semmit sem kaptunk tőle – mondja Farkas Péter, a Soproni Torna Club ügyvezető elnöke.

Kis túlzással a bajok akkor kezdődtek, amikor a bajnok 2007 szeptemberében megindította a Csollány Tornaiskolát. A klubnál kezdetben örültek, hogy egy új bázisa lesz a soproni tornasportnak, hiszen egy híresség nagyot lendíthet a városban a sportágon.

– Aggódásunkat fejeztük ki ugyan, hogy a Csollány Szilveszter vezette gyermektorna és a versenysport hogyan működik egy időben és egy teremben, de kompromisszumot kötöttünk: majdnem jelképes térítésért biztosítottuk az iskolája számára a terem és a tornaszerek használatát. Kidolgoztunk egy megállapodást, mely mindkét fél számára elfogadhatónak tűnt és így hivatalosan idén január 1-jétől beindult a tornaiskola – folytatja Farkas Péter. – Csollány Szilveszter azt ígérte, hogy a tornasport és a klub lehetőségeit javítja Sopronban, ebből nem sok vált valóra, de ez még a kisebbik gond. A szóbeli, majd írásbeli szerződés szerint Csollány egy jelentősebb összeggel tartozik folyamatosan a Soproni Torna Clubnak. Hiába figyelmeztettük többször is, fizetési kötelezettségének nem tesz eleget.

Az elnök szerint hiába várták Csollányt a Székely Zoltán-emlékversenyen és egy kistérségi nemzetközi viadalon, az olimpiai bajnok indoklás nélkül távol maradt a rendezvényektől.

– Ezekből a jelekből arra lehet következtetni, Szilast nem nagyon érdekli a tornasport, csupán pénzkereseti lehetőséget lát a nevével fémjelzett iskola beindításában – említi végül Farkas Péter, a Soproni Torna Club ügyvezető elnöke.

Csollány Szilveszter.
Csollány Szilveszter.

Természetesen megkerestük az olimpiai bajnokot is, Csollány Szilveszter a következőket mondta:
„Még 2007 októberében ültünk le tárgyalni a klub elnökével, Walter Dezsővel, Farkas Péterrel, a klub ügyvezetőjével, Rákóczi Józseffel, a sportfelügyelet vezetőjével. Akkor az elnök úr azt mondta, 2007 végéig működhet ingyen a tornasuli és később visszatérünk rá, milyen feltételek mellett mehet tovább. Hozzátenném, az Ausztriá- ban dolgozó s a tornaklub foglalkozásaira alig-alig járó Farkas Péter már akkor is mondogatta: zavarjuk a versenyzőket. Én, aki szinte mindennap ott voltam, nem nagyon tudom, miben zavartuk őket, és a vezetőedző, Pánczél Miklós sem éreztette ezt sosem velem. Később a Soproni Torna Club elnökségi ülésén – az elnökségnek egyébként, szerintem már nem sokáig, de én is a tagja vagyok – kiderült: alaposan »le akarnak nyúlni«, a bevétel negyven százalékára tartottak volna igényt, ekkor bezárhattam volna a boltot. Aztán létrejött egy megállapodás az idei év január elsejétől, de az erről szóló szerződést Farkas Péter csak márciusban adta ide nekem, majd augusztusban kirúgott a teremből. Én a szerződésben foglaltakat az utolsó fillérig kifizettem. Az ügyvezető azt a három hónapot követeli, kéri számon, 2007 végéről, amelyre még annak idején a tornaklub elnöke, Walter Dezső azt mondta, akkor ingyen működhet a tornasuli. Farkas egyetlen foglalkozásomat sem nézte végig, a szülőket azonban megkérdezheti, hogy közmegelégedésre foglalkoztam a gyerekekkel."

Csollány Szilveszter azzal kapcsolatban, hogy a versenyekre nem ment el, a következőket mondta: „Úgy érzem, ebben valóban hibás vagyok, a viadalok kapcsán fontos dolgaim voltak, nem emlékeztem rá, hogy elígérkeztem, és elfelejtettem lemondani, ezért utólag ezúton is elnézést kérek. Bár azt hozzátenném, azok után, hogy kirúgtak a teremből, nem volt sok kedvem elmenni és mosolyogni."

Olvasóink írták

 • 14. Imre82 2008. december 07. 11:24
  „"Mindenesetre Csollány valóban visszaél a nevével ! Ő sem ártatlan az ügyben."

  Ezt bővebben légy szíves.”
 • 13. elemér 2008. december 07. 07:31
  „Mikor valaki nyer akkor szerénykedni kell, mert ez a jó neveléssel jár még a komcsi id?kböl. Mindent nekünk köszönhetsz és ezt soha ne felejtsd. Igy maradsz jó magyar.”
 • 12. Csabazs 2008. december 07. 06:18
  „coclisták(4)!
  Nem tudom, hogy a tornasporthoz, hogy jön ide a Walter féle megrendelt kilátó, de hogy felvilágosítsalak egy két dologról:
  A megrendelt kilátót olyan rossz minőségben végezték el, hogy azért nem lett akkor kifizetve,feltételhez kötötték,a teljes biztonságot és a jó minőségű kivitelezést!
  A TAEG-ról meg itt nem szólok,róluk külön cikk kellene!

  Amikor Szilas Sopronba került, azért ő is másként nyilatkozott!.-(((”
 • 11. fcsoproni 2008. december 07. 05:16
  „Múltkor irtam már neked Walter fóbiás van . Gyorsan kezeltesd magad, mert állapotod napról napra romlik. Kiváncsi lennék ha szemtől szembe beszélnél Walter Úrral akkor is ilyen nagy hangod lenne? Most már az is baj neked ha levegőt vesz. Intelnek te a nyomába sem léphetsz.
  Ezt a fóbiát minél elöbb kezeltesd!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. cocialisták 2008. december 06. 18:02
  „Intel! Rá kell jönnöm, hogy itt a sportrovatban ugyanolyan együgyű vagy, mint a hírek rovatban. Abban egyet értek veled, hogy ne csináljunk a sportból politikát. Légyszíves szólj Walter "jóerkölcsű" Dezsőnek, mert ő úgy látszik, nem tudja ezt. Ő csinál belőle politikát, hiszen politikusként beleártja magát. Hívd fel telefonon, ne csak a szád járjon!”
 • 9. bogote 2008. december 06. 17:35
  „Mindenesetre Csollány valóban visszaél a nevével ! Ő sem ártatlan az ügyben.”
 • 8. ACSA 2008. december 06. 16:50
  „Elég szerencsétlen ez a tornasport amúgy is,nem kellene ekkorákat belerugni!
  Na persze a döglött oroszlánba könnyű!”
 • 7. Intel 2008. december 06. 16:40
  „4.
  Talán ebből nem kellene politikát csinálni...
  Nem elég ez ami a városba van?
  Szégyenld magadat!”
 • 6. elemér 2008. december 06. 14:51
  „Egy hasonló olimpiai bajnok az USA-ban milliomos lessz, hirdetések és megjelenésekböl. Ezt mind menedzsere intézi. Mo.-n meg a politikusok akarnak rajta keresni, vagy elintézik.”
 • 5. Imre82 2008. december 06. 14:34
  „Ez is csak ezt az országot minősíti, hogy egy olimpiai bajnok vitázik senkiházi politikusokkal. Bérleti dij, meg ilyen-olyan tanács, a cipője talpáig nem érnek fel. Szégyen ami itt megy.”
 • 4. cocialisták 2008. december 06. 12:37
  „Már megint a Walter Dezső... Bakker, ő egy igazi polihisztor! Nem csak egy "jóerkölcsű" politikus, kiváló autókereskedő, hanem ráadásul sport- és tornaszakember. Ezt nem magyarosan, nem soproniasan, hanem walteresen intézték. (A soproniak tudják, hogy ez mit jelent... ) Nem ez az első eset, hogy Walter Dezső szóban megígér mindent, aztán pedig utólag kiderül, hogy papíron sehol sem rögzítették és megy a vita. Még polgármesterként szóban(!!!!!!) megrendelt(!!!!!) egy kilátót a TAEG-től, de fizetni már elfelejtett és a mostani önkormányzatnak kellett állni (az ő szóbeli -nem szerződéses- megegyezése alapján!!!!!!) a számlát. Ez az ember még mindig a kommunizmusban él. Vajon még hány ilyen ügye kerül elő?????? Egyébként pedig mit keres a tornaklub elnöki székében?? Bár az igaz, hogy bukfencben a Walter verhetetlen :)”
 • 3. elemér 2008. december 06. 10:43
  „Nem, mert ezt magyarosan intézték. Messziröl az ember tisztábban lát.”
 • 2. ACSA 2008. december 06. 10:04
  „Gyerekek,ezt elég soproniasan intéztétek!”
 • 1. elemér 2008. december 06. 09:22
  „Csollány Szilveszternek van igaza. Ki akar ezekkel a kakamatyikkal foglalkozni Mo.-n és még nekik jár a pofájuk,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babos a tengerentúlon

Tenisz - A soproni Babos Tímea két hónapos tengerentúli edzőtáborban készül a jövő évi versenyekre.… Tovább olvasom