Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Csollány, a gyűrűk ura

Az olimpiai bajnok, ötszörös világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Csollány Szilveszter a 36. tornász-világbajnokságon Debrecenben végre felállhatott a dobogó legmagasabb fokára és ezzel megkoronázta sportpályafutását.
– Hiába voltam már számos nagy verseny résztvevője, itthon, ennyi ember előtt még nem tornásztam – mondta Csollány Szilveszter még a pénteki középdöntőt követően. – Úgy érzem azonban, hogy a gyakorlatomat napról napra biztosabban mutatom, ha ez így lesz
szombaton is, akkor győzhetek.
 Szilas 9,675-ös pontszámmal másodikként került a szombati döntőbe, a világbajnok Jovcsev (9,700) mögött. Az izgalom szinte kézzelfoghatóvá vált, amikor a műsorközlő bejelentette, hogy a gyűrű döntője következik. Hatezer ember tombolt és szurkolt – közöttük a soproni torna edzői, vezetői, élükön Farkas Péterrel és Pánczél Miklóssal – Csollány Szilveszternek. Szilas másodikként lépett a gyűrűhöz. Az arca sokkal nyugodtabb volt, mint az előző napokon.
Amikor Vereckei István feltette a gyűrűre, síri csend lett. Mindenki lélegzet-visszafojtva figyelte gyakorlatát, amelyet biztosan, erőteljesen, szinte hiba nélkül mutatott be. A leugrás is sikerült és abban a pillanatban „felrobbant" a Főnix-csarnok. Mindenki érezte, hogy Jovcsev csak akkor verheti meg, ha önmagát is felülmúlja. Idegtépő másodpercek következ-
tek. Aztán megjelent a kijelzőn: 9,725. Percekig állt a világbajnokság, mert a közönség már elkönyvelte, hogy a magyar fiú lett a világbajnok.

Pedig a nagy ellenfél és tegyük hozzá, a jó barát Jovcsev még hátravolt. A közönség sportszerűen megtapsolta a bolgár fiút. Újabb feszült percek következtek, míg kiírták pontszámát: 9,675. Ebben a tizedmásodpercben másodszor is majd összedőlt a Főnix. Csollány Szilveszter a világbajnok!
A 32 éves, soproni születésű, a tornát Győrben kezdő tornász mosolyogva köszönte meg a közönség biztatását, majd gyorsan eltűnt a csarnokból. A hivatalos fogadásokat követően a város egyik panziójában a családjával ünnepelte meg világbajnoki címét.

– A selejtezőben szinte blokkolt a fantasztikus hangulat, de sikerült feldolgoznom a közönség szeretetét és szétmorzsolni azt a mázsás
súlyt is, hogy mindenki aranyérmet várt tőlem a hazai világbajnokságon – mondotta Szilveszter egy pohár pezsgővel a kezében.
– Azt tudtam, hogy Jovcsev lesz a nagy ellenfél, de az olaszok is sokat fejlődtek. Igazán a középdöntő után lettem nyugodtabb és éreztem, hogy a döntőben, hacsak valami súlyos hibát nem vétek, nem lehet probléma. Boldog vagyok, hogy nem okoztam csalódást azoknak, akik bíztak bennem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei megvédte kisvilágbajnoki címét

Erdei Zsolt megvédte a WBO félnehézsúlyú kisvilágbajnoki címét a paraguayi Juan Carlos Gimenez… Tovább olvasom