Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Csodálatos hétvége

Nagyszerűre sikeredett a győri kézilabdahétvége. A Graboplast-ETO tíz góllal verte a bajnok Herz-FTC-t, az ETO KC pedig a veretlen Ceglédnél bizonyult jobbnak.
Csodálatos kettős élménnyel gazdagodtak hétvégén a győri kézilabdabarátok. Szombaton a női bajnokság rangadóján min denki szoros csatát várt a Graboplast-ETO és a címvédő Herz-FTC között. A várt küz delem azonban elmaradt, a győ riek magabiztosan, szinte töké letes játékkal kiütötték a fővárosiakat.
– Ritkaságszámba megy, hogy egy csapat harminc perc alatt huszonnyolc támadásából tizenkilencet góllal fejezzen be – mondta Vura József vezetőedző.
– Mi ezt megcsináltuk, így t lajdonképpen az első félidőben eldöntöttük a csata sorsát.

– Egy percig sem aggódott a második félidőben, hogy esetleg talpra áll az ellenfél?
– A szünetben felhívtam a játékosok figyelmét, hogy ne lankadjon a figyelmük, nem szabad hagyni, hogy vérszemet kapjon a Fradi. Ennek teljes mértékig megfeleltek a lányok, így igazából nem kellett ideges kednem.

– Mivel múlták felül ennyivel a bajnokot?
– Ami bennünket illet, azt hiszem, joggal mondhatom, hogy szinte hiba nélkül játszottunk, mindenki, aki pályára lépett, csúcsformában kézilabdázott. A védekezés és a támadás is majdhogynem tökéletes volt, a kapuban pedig Sirina ismét csodálatos dolgokat mutatott be. A Fradi úgy tűnt, hamar feladta a harcot, amit azért nem szokott sűrűn megtenni. Ennek is nyilván megvan az oka, talán mi leptük meg őket túlságosan, ez azonban legyen az ő gondjuk. A sok jó egyéni teljesítmény közül ismét kimagaslott Irina Sirináé, a győriek kapusáé.
– Nagyon jó volt az összhang a védőfal és köztem, ez pedig nagyban segít engem a jobb teljesítményben – mondta a háló őr.
– Utólag be kell vallani, fé tünk a mérkőzéstől és sokkal szorosabb csatára számítottunk. Felkészültünk ugyan a csatára, de sokkal jobb Fradira számí tottunk. Nagy öröm volt, hogy így sikerült a mérkőzés, s kö szönjük a szurkolók biztatását.

– Ha már a szurkolókat emlí ti, már-már bajnokcsapatnak ki járó ünneplésben részesítették önöket...
– Ezzel azért várjunk. Mi minden mérkőzésen a győzelemre készülünk, még ha nem is játszunk mindig úgy, mint szombaton. A sport viszont azért is szép, mert bármi meg történhet benne. Sokan talán egy igazán fényes éremről álmo doznak, én viszont nem szok tam álmodozni, realista vagyok. Ez alapján azt mondom, komoly esélyünk van akár a bajnoki címre is, de ehhez nagyon sok mindennek kell még összejönnie. A nőkhöz hasonlóan a férfiak is alaposan kitettek magukért, hiszen a mérkőzésig veretlen Ceglédet állították meg. Tóth László vezetőedző keze alatt, úgy tűnik, a továbbfiatalodás és a sok kulcsember távozása ellenére ismét jó csapat formálódik. Sokak szerint Tóth edző kis túlzással a nézőkből is ütőképes gárdát tudna kovácsolni.
– Ilyen kijelentést egyszer Mocsai Lajos tett – kezdte Tóth László.
– Ő nyilatkozta egyszer, hogy ha utcáról behívna embereket, két év alatt dobogós csapatot csinálna belőlük az élvonalban. Aztán mikor a klubjától több kulcsember, mint például Kovács Péter, eligazolt, Mocsai a hatodik helyen álló együttes éléről távozott önként. Úgyhogy ez jókora túlzás.

– Az viszont egyáltalán nem az, hogy simán verték a jó erőkből álló Ceglédet.
– A csapat tagjai taktikai fe gyelemből jelesre vizsgáztak. A mérkőzés előtti videózás során amit felírtak maguknak a játékosok, azt teljes mértékben betartották. Emellett remekül kezdtünk, hiszen az első tizenegy lövésből tíz gól lett. Nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt, gondolok itt a két kapusra, Gerháthra és Tataira, továbbá Szabóra, Bakosra, valamint Konkolyra. Bősze is az első félidőben remekül irányított. Megjegyzem, úgy kezdtük a bajnokságot, hogy nincs irányítónk, erre a posztra is meg kell találni a megfelelő embert. Voltak viszont olyanok, akiktől többet várok, mint például Iváncsik, de összességében elégedett vagyok, mert nagyon jól játszottak a fiúk.

– A második félidő elején hul lámvölgybe kerültek. Mi volt en nek az oka?
– Egy ilyen fiatal társaságnál ez törvényszerű. Minden meccsen beleesünk egy ilyen periódusba. Szerencsére ez most nem tartott tovább tíz percnél. Ami egy kicsit bosszantó volt, hogy a hibák nagy része ki nem kényszerített volt. Féltem attól is, ha fordít a Cegléd, akkor megnyeri a mérkőzést. Erre szerencsére nem került sor.
* * *
A klub a nagy érdeklődésre való tekintettel megkezdte a jegyek értékesítését a jövő vasárnapi Graboplast-ETO–Dunaferr női rangadóra. Emellett szurkolói busz indul a pénteki Cornexi-Alcoa elleni találkozóra Székesfehérvárra. Jelentkezni lehet a (30) 378-4907-es és (20) 957-0132-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fantasztikus fiesta

Ami győri szempontból a legfontosabb volt, a pénteken megsérült Carmen Nitescu végül vállalta a… Tovább olvasom